時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

正義聯盟召集人李偲嫣表示,將成立「撐警大聯盟」,邀請不同團體及民間組織加入,她會同時成為「撐警大聯盟」召集人。

李偲嫣表示,將8月4日定為撐警日,而8月3日將舉行撐警大遊行,聲援警隊執法,預計有幾千人出席。她認為,暴力文化抬頭,社會理性消失,支持警方執法。

撐警大聯盟另一名召集人,退休督察冼澤正認為,七一遊行當日有警員長時間工作,又被示威者侮辱,呼籲市民尊重警方,他又認為當日警方並無使用過分武力。

RTHK

========================

李偲嫣成立撐警大聯盟?實在太感動啦!
祝願全香港警察男子漢,人人都可以娶一個如李偲嫣般的妻子回家!(Kay Lam)

金瑪姬  Who's  Kay Lam?  發表於 14-7-13 23:03
viviencwc  只因有人無理指責,警自己不便出聲,所以由民間及其他紀錄部隊出來撐!  發表於 14-7-8 16:19
basbyy  亞小強哥,你知唔知入境處職員同海關職員,都出左聲明支持警察依法執行職務呀!藏頭露尾!!討厭!!  發表於 14-7-8 12:50
siukeung37  大家幾時見過有撐消防員、撐海關或撐入境處,而家香港竟出現"撐警"組織!是香港警方做了什麼不得人心的事要揾人撐嗎?警方應感到自豪還是慚愧?   發表於 14-7-7 23:39
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

男爵府

回覆:李偲嫣成立「撐警大聯盟」支持警方執法

雖然我支持警察,但唔支持李女士,根本係抽水

大宅

Like like like
****Mighty****
love you for you
自分に負けるな!!

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

siukeung37 - 大家幾時見過有撐消防員、撐海關或撐入境處,而家香港竟出現"撐警"組織!是香港警方做了什麼不得人心的事要揾人撐嗎?警方應感到自豪還是慚愧? 發表於 昨天 23:39

=====================

祝願每一位警察背後都有一位"李偲嫣".

金瑪姬  毒咒黎喎  發表於 14-7-13 23:04

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

伯爵府

引用:雖然我支持警察,但唔支持李女士,根本係抽

原帖由 niu 於 14-07-07 發表
雖然我支持警察,但唔支持李女士,根本係抽水
同意,不過而家週圍都好多抽水中

大宅

支持撐警, 因為佢地係無辜既

禁止訪問

水晶宮

支持

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 niu 於 14-07-07 發表雖然我

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

子爵府

引用:支持站出來警察,總好過某些靚仔躲在點評裡

原帖由 eezzkylm 於 14-07-08 發表
支持站出來警察,總好過某些靚仔躲在點評裡面長篇大論。

siukeung37, 你煩不煩呀!好多姐妹都給你指出來 ...
學民,蔡子強,學聯咪又係李偲嫣同一個模,低B

你唔駛理嗰隻無膽匪類,你幾時見過有曱甴會光明正大面對人㗎?

Carelesswhisper  小強  發表於 14-7-8 12:39

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

禁止訪問

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 eezzkylm 於 14-07-08 發表
支持站出來警察,總好過某些靚仔躲在點評裡面長篇大論。

siukeung37, 你煩不煩呀!好多姐妹都給你指出來 ...
我照回覆個post及copy & paste 強兄點評,想他知道我好有誠意同佢討論,點評對我係無阻的!

子爵府

減齡達人勳章

其實市面上只聽到一面倒的聲音, 好開心而家聽到另一面有人發聲, 希望大家放下對某人的成見, 可以站出來為香港警察打氣.

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

viviencwc 發表於 14-7-8 03:24
我照回覆個post及copy & paste 強兄點評,想他知道我好有誠意同佢討論,點評對我係無阻的!

...
有時佢點評會被其他網友 miss 左, 既然打得咁大段文字回覆, 點解5用「引用」? 大家可以持不同意見互相討論~
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

禁止訪問

伯爵府

引用:其實市面上只聽到一面倒的聲音, 好開心而家

原帖由 busimami 於 14-07-08 發表
其實市面上只聽到一面倒的聲音, 好開心而家聽到另一面有人發聲, 希望大家放下對某人的成見, 可以站出來為香 ...

禁止訪問

男爵府

唔好再分化了。 警察同示威者都會有對有錯的地方, 唔係呢面咩都啱, 嗰面咩都錯。 香港嘅問題就係出咗係多咗呢d只識二分法咁幼稚又大聲嘅人。

首頁

尾頁

跳至