跳至

首頁

尾頁

複式洋房

祝各位媽咪聖誕節快樂:lol: :lol: :lol: :lol:

大宅

Merry X'mas~~~

複式洋房

HIHI

Merry X'mas~~

複式洋房

原文章由 febbie_s 於 07-12-25 18:43 發表
Merry X'mas~~

新年快樂。

洋房

打遷秋的地方

Hi, 各位媽咪

Happy New Year!!!

我搬入嚟冇耐,想問吓大家知唔知,除咗碧朗樓平台和碧綠樓後面嘅公園之外,附近(包括香港仔)仲有邊度有遷秋 /氹氹轉/ 搖搖板等設施呢?

另外,請問附近有冇good learning centre for 小朋友Ballet / drawing / music playgroup (~ 3 .5 歲 / 1 .5 歲) ?

除夕快樂!!!

男爵府

碧銀1/f

複式洋房

原文章由 karen_lyl 於 07-12-31 12:46 發表
Hi, 各位媽咪

Happy New Year!!!

我搬入嚟冇耐,想問吓大家知唔知,除咗碧朗樓平台和碧綠樓後面嘅公園之外,附近(包括香港仔)仲有邊度有遷秋 /氹氹轉/ 搖搖板等設施呢?

另外,請問附近有冇good learning centre for ...

漁輝菀有係街市左緊

複式洋房

原文章由 pakwong 於 07-12-31 22:39 發表
碧銀1/f

妳晚上好吵?我住28/f,新年快樂。

大宅

Hello 各位~~新年快樂呀~~~

我想問下大家知唔知有邊間餐廳會送外賣上石排灣??
我自己一個人湊住個2個月bb唔想下下走落街買野食.....
如有人知請提供電話, 十萬個thanks.....

大宅

Kayiii,

我問過幾間係香港仔的茶餐廳, 佢地都唔送外買到石掛灣, 我知送外買的有翠華茶餐廳同漁光村街市的排檔.

原文章由 kayiii 於 08-1-2 14:32 發表

如有人知請提供電話, 十萬個thanks..... ...

複式洋房

原文章由 kayiii 於 08-1-2 14:32 發表

如有人知請提供電話, 十萬個thanks..... ...

可能係石排灣啲居民冇錢、所以冇餐廳做我地生意,但我知潮苑餐廳会做但要6時後才送 T:28700128。

大宅

多謝兩位報料~~
唉.....我食大家樂食到想嘔喇........

複式洋房

原文章由 kayiii 於 08-1-3 11:50 發表
多謝兩位報料~~
唉.....我食大家樂食到想嘔喇........

大家樂冇嘢食有貴,但就方便,妳BB好唔好凑?

大宅

原文章由 yip19682000 於 08-1-3 17:23 發表

大家樂冇嘢食有貴,但就方便,妳BB好唔好凑?

都ok啦,冇咩特別扭計,不過醒既時候一定要人同佢玩&抱佢,有時真係想去下廁所都喊到拆天..........

再加上我餵人奶,夜晚仲要起身餵夜奶,所以日頭更加唔想為左食而特登走落街,仲要帶埋個仔出去,真係大陣像!

複式洋房

原文章由 kayiii 於 08-1-7 15:48 發表

都ok啦,冇咩特別扭計,不過醒既時候一定要人同佢玩&抱佢,有時真係想去下廁所都喊到拆天..........

再加上我餵人奶,夜晚仲要起身餵夜奶,所以日頭更加唔想為左食而特登走落街,仲要帶埋個仔出去,真係大陣像! ...

冇人幫妳手咩?食人奶好跟身,仲未介夜奶?我3個滿月就唔食夜奶。妳好偉大,

大宅

原文章由 yip19682000 於 08-1-7 22:05 發表

冇人幫妳手咩?食人奶好跟身,仲未介夜奶?我3個滿月就唔食夜奶。妳好偉大,

我自己一個湊架咋~~邊有人幫喎....
夜晚間中會落去香港仔我奶奶到食飯, 咪唔洗自己煮....不過有時阿b太扭計我都費時帶佢夜ma ma出街, 叫老公放工買飯盒算....
近呢一個星期阿b夜晚都隔5-6個鐘先食, 尋晚仲無la la冇食夜奶, 11點食完12點半訓覺, 到今朝7點半先食奶!! 哈哈哈哈....開心c我~~~

你生幾多個呀?how old??

複式洋房

原文章由 kayiii 於 08-1-10 12:22 發表

我自己一個湊架咋~~邊有人幫喎....
夜晚間中會落去香港仔我奶奶到食飯, 咪唔洗自己煮....不過有時阿b太扭計我都費時帶佢夜ma ma出街, 叫老公放工買飯盒算....
近呢一個星期阿b夜晚都隔5-6個鐘先食, 尋晚仲無la la ...

自已湊好辛苦,妳可以慢慢同呀b介夜奶,我有3個小朋友,她們以讀中、小、高班。14、6、5歲

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 yip19682000 於 2/1/08 22:54 發表

可能係石排灣啲居民冇錢、所以冇餐廳做我地生意,但我知潮苑餐廳会做但要6時後才送 T:28700128。

香港仔送外賣唔得話要over幾錢至肯送ka(而家唔知係咪).
因之前石排灣未有電梯,下下都要搭車,咪大多唔做生意.
我哥費事煩次次都係叫pizza嗰d ja

男爵府

我早前住石排灣,都係叫佢,天下餐廳ok!我以前一星期都食.兩3次.因佢每日有123餐,唔使食乜 佢送上石排灣

複式洋房

原文章由 pakwong 於 08-1-11 10:33 發表
我早前住石排灣,都係叫佢,天下餐廳ok!我以前一星期都食.兩3次.因佢每日有123餐,唔使食乜 佢送上石排灣

多謝各位媽咪報料,如有好料多多報上。

首頁

尾頁

跳至