夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老老實實,我新婚2個月,懷孕32周,但近2月發現c6原來成日講大話
婚前返大6單身派對,婚前曾經出軌,好多以前拍拖講落嘅野全部變得唔可信
就連上星期都呃我話返工,實際又係返大6玩,今次我無證據佢死都唔認
事後我睇返佢電話,佢Del晒啲whatsapp相,但無del對話⋯
佢係咪真係當我白痴?用好多大話去蓋住一個大話,我對佢已經無晒信任
明知我搵唔到佢一定會一個人喊,佢都一樣要去,我開始覺得自己嫁錯左

面對咁嘅情況,我想知大家會點處理?

大宅

小姐, 你都識講佢婚前出軌, 咁點解你仲要同佢生仔..結婚呢?

侯爵府

除離婚。。或者 忍。認。忍。
我真係想吳吾到任何辦法。。吾通叫你用大鐡鏈鎖住個C6?
OR 叫你一哭2閙3上吊? 以你C6應該都吳會怕你尼3招拉~

根本就吾緊張你好無?
你有左,都唔會理你感受。。。依然自己HAPPY就夠。生完更加。。用你無時間理他為藉口,更加玩得開心。

複式洋房

引用:小姐,+你都識講佢婚前出軌,+咁點解你仲要同

原帖由 carmenqueen 於 14-08-06 發表
小姐, 你都識講佢婚前出軌, 咁點解你仲要同佢生仔..結婚呢?
我婚後先知呢啲野,而且原本我地都傾緊結婚,小b早到,就早啲結,
我唔認為未婚懷孕好羞家,只係無諗過原來佢咁多野呃我

複式洋房

引用:除離婚。。或者+忍。認。忍。我真係想吳吾

原帖由 jackiemei 於 14-08-06 發表
除離婚。。或者 忍。認。忍。
我真係想吳吾到任何辦法。。吾通叫你用大鐡鏈鎖住個C6?
OR 叫你一哭2閙3上吊? ...
其實雖然c6講大話,但平日對我都唔係差,產檢陪我去,朝朝買早餐,有時間都唔會周圍去玩
我地感情一路都幾好,但偏偏出去玩親都要講大話,情願搏我唔知,講大話過骨
我真係唔明點解要做到咁?講我聽我最多咪扁下咀,最尾都會比佢去架啦⋯

O_O!  返大6都比,神人   發表於 14-8-8 20:41
Coffeekk  但佢成日返大6玩都唔   發表於 14-8-7 17:55

侯爵府

krishui 發表於 14-8-6 16:25
其實雖然c6講大話,但平日對我都唔係差,產檢陪我去,朝朝買早餐,有時間都唔會周圍去玩
我地感情一路都幾 ...
如果你甘講,你不如開心見誠同你c6講,你吾係吾比他去玩,只係想知道他真實去左邊,同咩人去。起碼心裏面有個底,否則有咩大吉利是,大佬去邊穩你啊?可能只係飲醉,搞到要報警穩人就五好啦。你自己心底有個預算。大概會幾點會回家。

我c6以前都會返大6按摩,個陣只不過拍拖,我表示我吾like他上大6 按,但他又好想去。結果,以後上大6一定有我份。甘他又完心願,我又安心。

大宅

回覆 krishui 的帖子

一係就當睇唔到...一係就同佢開火
結婚後都冇為你變過
你怎能期望佢依家會為你變

男爵府

佢唔講大話, 唔通同你講佢返大6溝雞咩. 而家攪到甘未笨lor, 肚又大埋咯, 走得去邊.

翡翠宮

咁結婚後仲會唔會出軌先?如果有就一定唔可以原諒,而且佢去大陸做咩你知唔知?同咩人去知唔知?

大宅

回覆:jackiemei 的帖子

其實返大陸有咩玩?

jackiemei  我哋按摩㗎咋  發表於 14-8-6 18:57

複式洋房

引用:Quote:krishui 發表於 14-8-6 16:25 其實雖

原帖由 jackiemei 於 14-08-06 發表
如果你甘講,你不如開心見誠同你c6講,你吾係吾比他去玩,只係想知道他真實去左邊,同咩人去。起碼心裏面 ...
其實都講過傾過,果次之後我仲叫佢拎返張回鄉證出來放屋企,佢又肯……我真係愈來愈唔明呢個人,點解咁小咁無必要嘅野要講大話?

複式洋房

引用:咁結婚後仲會唔會出軌先?如果有就一定唔可

原帖由 wahiuma 於 14-08-06 發表
咁結婚後仲會唔會出軌先?如果有就一定唔可以原諒,而且佢去大陸做咩你知唔知?同咩人去知唔知? ...
婚後發現左實話唔會再出軌啦,咁我當大家婚前未定性都可以原諒,婚後出軌的話我一定唔會原諒!
我睇啲whatsapp知佢係同同事上去,大圍party應該係幾難拒絕果啲,開頭酒樓食飯,後尾似係去左夜場
大6夜場玩咩我真係唔知,下午4點出門,天光8點返黎,我唔識想像,唉

大宅

回覆:對於c6講大話,你地會點處理?

個肚已經32週,點都要顧住自己身體先,好好咁迎接bb 出世!!!
至於你老公,首先你仲愛唔愛佢,因為愛,因為小朋友,當只有一次出去玩,你包唔包容到呢個缺失?
咁以後呢,如果你放唔低,终日疑神疑鬼,就算一斉都唔會長久……
而佢又幾有誠意同俾幾多信心你呢?

俾啲心機,振作!

krishui  多謝你呀  發表於 14-8-6 18:54

複式洋房

琴日先照完超聲波,好健康呀中碼b
自 從知道佢出軌,我地有傾過,我話我可以原諒,但無晒信任,佢都答應我一定會比返信心我,之後我地都好相安無事咁相處……但事隔一個月就出現左呢件事,我知我可以原諒,而且唔愛佢又點會嫁佢?
只係呢幾件事令我反思,呢幾年黎到底有幾多大話?呢個人到底仲值唔值得我花心機落去?
講真,婚姻可以好死架啫,如果佢唔值嘅,至我可以慳返啖氣

禁止訪問

複式洋房

回覆:金魚婆 的帖子

婚後知

大宅

樓主, 萬大事顧住個b吖, 唔好衝動, 深呼吸一下, 試下冷靜啲去諗, 大肚婆唔好激氣吖

複式洋房

已經好冷靜啦,唔想比佢知我發現左,但又唔知點面對佢好……

翡翠宮

krishui 發表於 14-8-6 18:20
婚後發現左實話唔會再出軌啦,咁我當大家婚前未定性都可以原諒,婚後出軌的話我一定唔會原諒!
我睇啲whats ...
咁就唔好理佢先,你都準備生bb,等bb出世再慢慢觀察佢喇

複式洋房

回覆 krishui 的帖子

好明白你的心情

首頁

尾頁

跳至