跳至

首頁

尾頁

大宅

元朗有機草莓園

元朗開左個有機草莓園呀!自己擇$38lb,另有有機菜園,我去過一次,阿仔勁開心,仲即擇即食,阿伯勁好人,不過如果驚狗既就同阿伯講聲,唔知行過可能會嚇親。

香港政府注冊
地址:元朗白沙村第一段(係雞地有架39號小巴,同司機講saa落,或係教育路打的唔洗$20)
電話:9519 0772(自己打去問啦)

我都係住係附近先知,佢地冇買廣告ga,所以唔多人,不過地方唔算大,假期入去行下都幾好既.....

大宅

有無車位泊架?駛唔駛預先通知阿伯?

大宅

地方靚嗎?值得一去嗎?

伯爵府

原文章由 TT168 於 07-12-27 00:01 發表
地方靚嗎?值得一去嗎?

我有鄰居時常會到此1遊tim, 仲請我食d 士多啤梨, 超好味, 超甜, 個樣好靚仔架, 好個d 大型超市個d tim

禁止發言

大宅

嘩......好似好正咁喎
等我打個電話去問下先
HoManYu
thx~~~~
又一個假日好去處

evawong
應該有得泊車架
我個fd住白沙二段,門口都可以泊得車
原文章由 HoManYu 於 07-12-26 18:05 發表
元朗有機草莓園

元朗開左個有機草莓園呀!自己擇$38lb,另有有機菜園,我去過一次,阿仔勁開心,仲即擇即食,阿伯勁好人,不過如果驚狗既就同阿伯講聲,唔知行過可能會嚇親。

香港政府注冊
地址:元朗白沙村第一段(係雞地有架39號小巴 ...

大宅

evawong,
我係"06"狗仔狗女果面答左la,求其泊係路邊唔左人咪得lo....
不過如人多既話,打個電話去先,等佢地留番達地比我地摘嗎

TT168,
值得去ga,出黎可過隔離SAA(保護xx動物協會)參觀下丫!都係假日好節目

[ 本文章最後由 HoManYu 於 07-12-28 00:18 編輯 ]

大宅

上星期再去,原來佢自己有個空地停車場ga,不過今次去阿伯唔係樹,個小姐話即場毎人限食3粒.....

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好似幾正咁 bor

大宅

尋日帶左囝囝去摘草莓...佢好鍾意
D草莓真係好清甜,我地3個人摘左成6磅幾
滿載而歸...
走既時候老闆重送左D有機上海青菜給我地...
真係又新鮮又爽甜

原來香港種草莓既時段唔係好長...因香港4月
開始天氣太熱,不適合草莓生長,所以大家千祈
唔好錯過咁好時機喇

禁止訪問

大宅

原來今日佢地短租元朗同益商場傍冒險樂園對面冬菇停...半磅有多都係HK$15.00

別墅

我今日去都揾唔到:-( , 係唔係走鬼擋呀?

原文章由 lijoanne 於 08-1-8 17:07 發表
原來今日佢地短租元朗同益商場傍冒險樂園對面冬菇停...半磅有多都係HK$15.00
高宏bb在2005年12月30日出世

大宅

佢地只能租到d一兩日短期檔擺賣,唔係日日有架
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 如果你想買,你可以打電話
去問吓都得架:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

原文章由 NATHAN 於 08-1-11 16:38 發表

大宅

原文章由 NATHAN 於 08-1-11 16:38 發表

帶小朋友入去玩啦!自己親手摘開心好多ga,其實都唔太偏僻jar,打的都係$20到,親身感受下緣柔柔既田園嗎........(記得帶相機)入黎行下啦!

大宅

呀!提提大家,帶小小鹽水去,可即時洗洗食得.....

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我今日都去左摘 stawberry,
真係好甜好好味

大宅

如果自己揸車,個位置近邊?同埋weekdays有冇架?因為怕weekend多人

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我前日響同益街市出面菜當買左2盒, 每盒$20 (細細粒有18粒) ,回家上磅都只得7oz一盒.

大宅

原文章由 小翠BB 於 08-1-18 12:31 發表
如果自己揸車,個位置近邊?同埋weekdays有冇架?因為怕weekend多人

自己揸車行馬田路直入到白沙村一段橋就見到有草莓園poster,泊係poster入面個停車場啦!weekdays唔清楚但應該有,但weekend都唔多人o架!有問題打電話去問啦!

首頁

尾頁

跳至