親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我2大1细去5日
我到而家都未想到個行程有乜嘢玩
第1日坐國泰11点幾机,去到都3点幾
我book咗V Hotel Lavender。
第2日朝早包咗車去Legoland,
第3日都起Legoland,
第4日中午返去新加坡,
book咗Festive resort sentosa,
第5日4点機返HK
我想問吓大家我起星加坡e幾日可以去邊到玩。

侯爵府

shunon1970 發表於 14-8-13 13:53
我2大1细去5日

係sentosa 已有好多嘢玩... uss, s.e.a., luge + skyline ride, adventure cope, ifly等..

複式洋房

回覆 square72 的帖子

我都知sentosa好多嘢玩,但時間有限我如計成2点幾先去到sentosa第2日中午就要去機場。所以想問吓有無D好介紹,uss就唔會去因唔想用晒D時間排隊

侯爵府

shunon1970 發表於 14-8-13 14:09

我都知sentosa好多嘢玩,但時間有限我如計成2点幾先去到sentosa第2日中午 ...

LUGE + SKYRIDE 我上次用咗1個鐘玩... 每個FAMILY 玩咗5次左右.. ADVENTURE 就水上樂園... 都好玩...

複式洋房

都好喎luge近唔近festive

複式洋房

4D探險樂園值唔值得去呀

木土土  No no no  發表於 14-8-13 15:16

珍珠宮

引用:我2大1细去5日我到而家都未想到個行程有乜

原帖由 shunon1970 於 14-08-13 發表
我2大1细去5日
我會改第4日早D返 sg, 因你已叫做玩咗2日 legoland, 不如早一晚執好行李,第2朝食完早歺即返sg玩好過.

珍珠宮

引用:回覆 square72 的帖子我都知sentosa好多嘢

我都知sentosa好多嘢玩,但時間有限我如計成2点幾先去到sentosa第2日中午 ...
8am前食早歺,约包車大约930am行快道,应在noon前可攪好sg酒店出去玩 (就算冇房也可寄存行李!)

複式洋房

回覆 catcatcat549 的帖子

我book咗車12点起legoland走,

男爵府

回覆 shunon1970 的帖子

你幾多號? 我都係月尾出發

複式洋房

回覆 amon28 的帖子

25號

琥珀宮

引用:我2大1细去5日我到而家都未想到個行程有乜

我2大1细去5日
第四日一清早就由Legoland 出黎去sentosa,可以玩到多d野!
第一晚去garden by the bay 同金沙附近睇夜影啦!

catcatcat549  agree!  發表於 14-8-13 15:12

王國會長

王國會長

shunon1970 發表於 14-8-13 14:43

改時間囉.
個朝慢慢食完早餐check out 十點都走得啦, 留在酒店又冇乜野做, 12點才出車走我覺得浪費時間

珍珠宮

shunon1970 發表於 14-8-13 14:43

咁你會好遲先出到sg wor! 起碼2-3pm先ok!
legoland開930, 你 day 4再入去玩又唔多夠時間! 不如早d返sg取酒店食埋lunch就去玩!

琥珀宮

引用:回覆+square72+的帖子都好喎luge近唔近fest

要坐車,sentosa express/bus ,免費架!Luge 晚上有得玩,日間早d去adventure cove玩水上樂園啦!

男爵府

引用:回覆+catcatcat549+的帖子我book咗車12点起

贊成早些走

王國會長

王國會長

shunon1970 發表於 14-8-13 14:16

festive 行過去都可以

王國會長

王國會長

木土土 發表於 14-8-13 15:18
要坐車,sentosa express/bus ,免費架!Luge 晚上有得玩,日間早d去adventure cove玩水上樂園啦!

...
等得shuttle bus 都隨時行到了

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+14-8-13+15:18+要坐車

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-08-13 發表
坐Sentosa express班次算好密同方便!由酒店去beach station 坐Skyride 上山玩luge ,路程不短我唔會考慮行!如果只係去luge 起點係Imbiah ,唔清楚由酒店行去係咪好近,但坐sentosa express 咁方便無唸過行,巴士就會見到車就上!

珍珠宮

瑩瑩老豆 發表於 14-8-13 15:26
如果係festive 去 luge, 我都會行上去,上幾條電梯就到,等得車上上落落仲耐。

首頁

尾頁

跳至