跳至

首頁

尾頁

別墅

大家會唔會叫姑娘唔剪會陰呢??

我睇d媽媽雜誌話, 其實剪唔剪分別唔大;
除非bb頭特別大, 否則唔使特別去剪喎~~

真唔真??

但上產前班, 姑娘又話百分之九十幾都要的...... 不過你都可以簡唔剪...... ?-(

大家會唔會簡唔剪?? 我想唔剪!!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

如果可以既梗係唔剪啦,剪又痛聯針又痛,聯完針行路仲痛..諗起都怕怕

大宅

如果佢地叫剪... 都要剪.... 都係為個B好...
生唔出焗親咪仲衰.... 同埋一陣唔剪... 生到爆晒仲慘....

大宅

原文章由 yyy008 於 08-1-6 16:25 發表
如果佢地叫剪... 都要剪.... 都係為個B好...
生唔出焗親咪仲衰.... 同埋一陣唔剪... 生到爆晒仲慘....

剪好D..傷口齊D..埋得好D..
唔剪咪會裂到一忽忽..有排先埋得好~

大宅

原文章由 quzi 於 08-1-6 16:42 發表

剪好D..傷口齊D..埋得好D..
唔剪咪會裂到一忽忽..有排先埋得好~

係.. 我就係成日見D人講話用錯力... 生到下面爆晒... D肉一忽忽... 好難埋口.... 聽到都打冷震...

大宅

原文章由 yyy008 於 08-1-6 17:04 發表

係.. 我就係成日見D人講話用錯力... 生到下面爆晒... D肉一忽忽... 好難埋口.... 聽到都打冷震...

多數我都聽人講果下唔痛..因為陣痛已經蓋過一切..
我唔係咁擔心剪果下..
我寧願陣痛痛d 擋哂其他野lu~~

大宅

原文章由 quzi 於 08-1-6 17:12 發表

多數我都聽人講果下唔痛..因為陣痛已經蓋過一切..
我唔係咁擔心剪果下..
我寧願陣痛痛d 擋哂其他野lu~~

到時一定係佢剪左都唔知啦~ 我都唔擔心剪... 哈哈
都係聯針時痛.... 唔洗剪生得出緊好... 佢要剪... 由佢... 我唔想傷口埋十年都未好...

大宅

原文章由 yyy008 於 08-1-6 17:16 發表

到時一定係佢剪左都唔知啦~ 我都唔擔心剪... 哈哈
都係聯針時痛.... 唔洗剪生得出緊好... 佢要剪... 由佢... 我唔想傷口埋十年都未好...

不過我地都唔會睇到佢埋成點架啦
最緊要係個area唔好太大...如果佢聯得唔靚..會有d肉粒架~
um..食多d 旦白質會好快d, 不過差唔多埋果陣就唔好食喇, 好易標肉粒架!!果個係傷口, d肉生得太快會擠出黎

大宅

原文章由 quzi 於 08-1-6 17:20 發表

不過我地都唔會睇到佢埋成點架啦
最緊要係個area唔好太大...如果佢聯得唔靚..會有d肉粒架~
um..食多d 旦白質會好快d, 不過差唔多埋果陣就唔好食喇, 好易標肉粒架!!果個係傷口, d肉生得太快會擠出黎 ...

個個都叫我唔好食咁多旦白質住... 尤其係燕窩, 花膠o個d... 等個傷口埋得8899先好開始食... 唔係就會標肉芽 (肉粒)....

究竟邊個先真呢....

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

所有生過BB的人都同我講, 到那個時候剪下面的痛根本不是痛!...其他媽媽說得對,唔剪但搞到爆傷口仲恐怖....

大宅

原文章由 yyy008 於 08-1-6 17:38 發表

個個都叫我唔好食咁多旦白質住... 尤其係燕窩, 花膠o個d... 等個傷口埋得8899先好開始食... 唔係就會標肉芽 (肉粒)....

究竟邊個先真呢....

真係會架..
以前我背部做完手術冇聯針, 個傷口日日要keep住去洗..之後個姑娘用果d 羊脂膏貼實佢, 等我舊肉生返出黎..叫我食雞蛋or飲奶~
點知真係標得好快呀..突左少少出黎..後尾用野壓實佢..整返平個傷口咋!!

男爵府

嘜唔剪會生到裂開一忽忽既咩,我仲以為係因為個口開得夠大所以可以唔駛剪添

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 tiktiktmlkl 於 08-1-7 12:15 發表
嘜唔剪會生到裂開一忽忽既咩,我仲以為係因為個口開得夠大所以可以唔駛剪添

醫生 / 助產士會睇下到時個情況係點
有 d 人會陰夠彈性俾 bb 出世佢就唔會剪
如果佢見你唔夠位、唔夠力o既話,佢地就會剪架喇
不過十個有九個都會剪喇..方便。

大宅

原文章由 tiktiktmlkl 於 08-1-7 12:15 發表

夠大真係可以唔洗剪... 我都識有人無剪生左個6磅幾既女...

不過多數話唔夠... 所以剪剪佢, 唔會令會陰既肉生到爆開囉

別墅

東方女性多數都要剪架,d姑娘都會睇下有無需要先前,如果唔剪由得佢自己爆,好易爆到一忽忽之餘,仲有機會爆到落肛門架

---------------------

大宅

我係威院生亞b時, 個醫生冇幫我剪, 佢話亞b夠出, 但生完後, 佢幫我檢查, 佢都話我有d損咗, 要聯針!

複式洋房

原文章由 winkwink 於 08-1-7 14:04 發表
東方女性多數都要剪架,d姑娘都會睇下有無需要先前,如果唔剪由得佢自己爆,好易爆到一忽忽之餘,仲有機會爆到落肛門架

如果唔剪由得佢自己爆咪仲痛~~
我最驚就係要聯針嫁啦!!!!!!! >.<

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我見有d 媽媽話剪果下真係咩感覺都無wor..陣痛先係激野...聯針既時候就話都無咩感覺...佢話會向你下面打左支麻醉針先聯架~

別墅

其實如果第一胎多數都係會cut架 因為好快多
我岩岩生完第2個~我可以話比你聽分別

(但因為我生完第1胎2個月之後就有第2胎了~所以我下面仲好鬆 唔需要cut都得 如果第一胎唔cut好易all爆下面 好似我2個朋友亂咁黎出力就all爆左下面 裂到肛門位 仲要個傷口好亂 同埋聯左5針-_-)我未生大仔果陣都好難刻復自己心理障礙 但痛到咁我只想快d生完快d解脫 我一路都驚佢cut 但到佢剪果陣根本我唔想理佢~只想專心出力 d姑娘一cut完多數你用1,2下力個b就會出 因為佢地會響你用力果陣響cut果個位幫手拉bb出黎 但如果你唔cut佢地係拉唔到只可以靠你自己 所以可能要all好耐 all到痔瘡都出埋黎仲陰功...)

cut -> cut果下你知佢cut~但唔痛,生阿b好快 由可以出力開始佢cut完後2下即出世 傷口令 快復完 一定唔會爆到肛門位

唔cut-> 可以出力後要耐好多 估計唔到你下面係咩傷口 有幾長 真係爆左去肛門就痛足你個幾月架.........仲要聯好耐針..仲要老公見到果陣會話好核教架 (我朋友話我知架..佢話佢老公唔知講笑定點 成日話佢果傷口好核突..now仲好少同佢口x..)
我生過下面鬆冇cut都係裂傷左/_\ 都係要聯針 醫生話多數頭2胎裂傷機會率係90%架 叫我唔駛唔開心 第3胎多數先會比較少cut~
我叫馮小妍 聖瑪莉諾同學記得我嗎?
我們都36歲了!

男爵府

嘩,咁計起上黎好似剪下會好d wor~~

首頁

尾頁

跳至