論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

請教一個問題,昨天在FB上“唔小心”check到工人姐姐的account,然後發現她很多美艷照片,不少是露肩膀吊帶衫,拍攝地點多在我家,沙發,客廳,以及我的睡床(不過沒有直接在床單,我地通常在床單外鋪床罩防塵)。照片上載時間多為白天,我不在家時或者女兒睡覺時。
還有 一張誰在沙發,蓋著我女兒的被子,枕著我的沙發抱枕。是閉眼照。我不清楚這張照片怎麼拍的,因為明顯不是自拍,我女兒也說沒有給阿姨拍過照片。
這個工人在我面前非常膽怯,但去年11月來港后還算肯學肯做。我屋企冇裝攝像頭,所以好後悔。現在女兒上小學,工人一人在家的時間更長。
我現在仍然扮唔知,但見到她唯唯諾諾就想到她的照片,好惡心。
可是這個工人做野OK,我教她好多,而且跟我女感情算好——ps她還拍了跟我女兒的合影也放在她的FB上。
這個理由可以算是工人過錯炒她嗎?還是忍耐?畢竟做野OK。
好煩惱。

男爵府

畀面勳章

咁你可唔可以叫佢唔好再係你屋企影埋呢d相

子爵府

可唔可以話你朋友發現個人咁咁咁...之後再講你嘅感受等佢醒水呢?

洋房

這是第二次了,之前在她skype的頭像已經見到了性感頭像,那時就說過不要在我家拍這種照片。看到FB才發現這類照片仍然沒有斷絕,根本沒理我的要求。
現在暫時想先裝攝像頭,起碼有個威懾吧,好工人太難找了。

男爵府

畀面勳章

咁又係既,好工人真係好難搵,雖然我堅企無工人姐姐,但我家姐有個工人姐姐,我成日係呢度見到好多衰工人,我家姐果個工人姐姐,都算唔錯,都勤力,肯做家務,係見到有一次我家姐用英文話佢,事原係果日係星期日.佢放假,我同家姐一家去某個地方掘蜆,我地夜番,個工人姐姐就一早番黎訓教,我地番黎.個姐姐無主動出黎幫手,我家姐覺得好嬲,話左佢幾句,幸好佢無黑面果d,仲有一次就係佢放假果日遲番黎,其他野不過不失

子爵府

引用:這是第二次了,之前在她skype的頭像已經見

原帖由 icebing 於 14-09-05 發表
這是第二次了,之前在她skype的頭像已經見到了性感頭像,那時就說過不要在我家拍這種照片。看到FB才發現這 ...
Cam防工人玩自拍?無用架。佢地識走位。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 icebing 的帖子

直接同佢講~~~!
又叫a準同佢傾, 溝通吓先!
見步行步!

真係攪唔掂,先炒!

別墅

回覆:工人在我家裡拍性感照

如果你覺得

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

老老實實, 佢拍得D咁相, 梗係好loney, 咁放假會做part time. 我頂唔順, 會炒.

珍珠宮

引用:請教一個問題,昨天在FB上“唔小心”check

原帖由 icebing 於 14-09-05 發表
請教一個問題,昨天在FB上“唔小心”check到工人姐姐的account,然後發現她很多美艷照片,不少是露肩膀吊帶 ...
如係我,我唔會再用佢!

點知佢會唔會勾阿sir

大宅

我會炒佢

禁止訪問

伯爵府

我以前的工人就喺咁,唔好要啦

男爵府

我家工人亦用了在我家浴室的自拍照做whatsapp頭像,意識不良,閉眼露上半身淋著花灑拍

大宅

其實你可以直接同佢講, 唔好係屋企自拍照, 唔洗講原因, 亦唔洗怕同佢交代,
佢唔會夠擔問你點解會知的, 等佢自己諗.

大宅

100 個有95 個都影呢D相架啦! 我工人如是!

只要佢無搵其他人上屋企同佢影, 我唔理佢! 我工人連4 級相都有, 但佢私生活, 我無權控制! 最緊要佢唔好攪到D病返黎!

男爵府

育兒性格勳章

Let her know you aware, don't do it again.

公爵府

2024年龍年勳章

自從我add咗工人個facebook後,佢明顯收歛咗

男爵府

引用:100+個有95+個都影呢D相架啦!+我工人如是!+

原帖由 megwong1 於 14-09-12 發表
100 個有95 個都影呢D相架啦! 我工人如是!

只要佢無搵其他人上屋企同佢影, 我唔理佢! 我工人連4 級相都有 ...
姐姐道德有問題,你唔怕佢大肚返黎?又或者野左d菌,共用洗衣機(d菌殘留)時惹到你地?

大宅

回覆 jumug 的帖子

如果影呢D想就等於道德有問題! 我諗都幾難搵到個道德合格既姐姐! 再者, 我之前發現姐姐有食避孕藥, 我安心好多!
洗衣問題, 分開機洗的! 擔心唔得咁多, 咁出街食飯/搭車..........咪仲危險! 個街咩人都有!
實在真係無權干涉姐姐私人生活, 大前提唔好影響自己屋企!

首頁

尾頁

跳至