論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

原文章由 一仔媽媽 於 08-2-4 02:03 發表
印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,
有禮貌,聽教(唔會駁咀),你想點做,講比佢知會跟隨你意思做
我鍾意朋友來我家食飯,煲湯,cooking OK,
現在照顧我2個仔(1歲半 及 6歲)
細仔由出(細)湊到現在(一手包辦無 ...

pls check PM. thanks!

男爵府

please pm info to me.

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

洋房

pls check PM.

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

大宅

題外話, 您細仔咁如細個, 轉工人, 小心細仔要重新適應帶來既種種問題. 您仲要轉賓添喎, 依家d賓普遍都"唔鐘意同小朋友玩" (我識幾個朋友d賓都係咁, 太太叫佢地睇吓小朋友時, 佢地會話, 我唔駛做家務咩??? ), 只喜歡做家務, 除非您個仔係一出世比佢湊開, 否則佢實行日日入廚房唔理您個仔, 又再者您仔仔一路都用開廣東話, 一下子照顧佢既人用英文同佢溝通, 您細仔會好無安全感架.

以上係我個人經歷, 我之前個印印都係好錫我個大囡(3歲)架, 同個新賓相比, 真係做野又快又醒, 只係我無比較過, 以為自己個印印唔好, 所以生左細囡之後, 學吓人用賓, 點知我轉左個賓, 個賓又蠢, 做野又慢, 最嚴重係佢又唔鐘意照顧我個囡, 搞到我地兩公婆顛咁濟, 最後要請多個印來湊我大囡, 依家好後悔轉左個c人賓來 , 真係好想舊印印打比我話想返來同我做.

另外, 我當初想轉賓賓係見到d小朋友由賓賓帶會獨立d, 我覺得自己個囡太癡身啦, 依家我知點解d賓賓帶d小朋友會獨立d既原因啦, 因為d賓多數都唔會理小朋友, 所以小朋友咪要學照顧自己囉, d印印實在服侍得太周到了.

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

男爵府

Please check pm. I'm interested.

Thanks.

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

大宅

Hi,

I am interest to your maid, please PM me.

Many Thanks.

大宅

me too. thanks

原文章由 LittlePigmom 於 08-2-4 08:41 發表
please pm info to me.

複式洋房

Please PM me, thanks.

大宅

please pm me, thanks, i URGENTLY need a maid. thanks

公爵府

樓主我覺得你可以簡d識講英文o既印印,我請呢個主要講英文(講得叻過我,不過佢未黎到hk)只係面試時佢講得唔錯,我個人覺得賓賓太醒目啦!佢地又易識埋一班,好易學壞

複式洋房

Same case with you!
Don't use 賓!
我都剛剛轉賓,真是唔轉妤!
現在個賓黑臉,唔理我D小朋友,真!

原文章由 薳然媽媽 於 08-2-4 09:39 發表
題外話, 您細仔咁如細個, 轉工人, 小心細仔要重新適應帶來既種種問題. 您仲要轉賓添喎, 依家d賓普遍都"唔鐘意同小朋友玩" (我識幾個朋友d賓都係咁, 太太叫佢地睇吓小朋友時, 佢地會話, 我唔駛做家務咩??? ), ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁我用d賓又ok wor, 第一個, 直頭set晒timetable幾時要教完d咩tim! 第2個唔好提喇, 而家呢個, 雖然比較文靜唔會唱歌跳舞, 不過都好有心機的
揀工人時, 多數係一欄係叫工人自己rank鐘意既工作, 如果佢寧靜執屋洗地緊衫都唔湊仔, 咁幾有經驗你都唔好要!
同埋個人鐘意揀大家姐, 因為菲律賓女人好多生完bb就丟俾老人家湊, 所以好多時, 大哥哥/大家姐都要幫下手的, 感覺上較有承擔(個人意見咋)
原文章由 薳然媽媽 於 08-2-4 09:39 AM 發表
題外話, 您細仔咁如細個, 轉工人, 小心細仔要重新適應帶來既種種問題. 您仲要轉賓添喎, 依家d賓普遍都"唔鐘意同小朋友玩" (我識幾個朋友d賓都係咁, 太太叫佢地睇吓小朋友時, 佢地會話, 我唔駛做家務咩??? ), ...

大宅

不如你同agent講搵d有大學程度既印印囉
我見過朋友一個有大學程度既印印, d英文易聽同都幾好架, 仲幫佢湊new born, 如果我搵到佢先就好啦 :mrgreen: :mrgreen:

禁止訪問

睛靈勳章

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

好媽媽勳章

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

pls pm me more details thx !

男爵府

pls pm me.

我新工人唔掂, 今日仲自己遞埋信.
我 3 月就生得, 依家都唔知點算.
我自問對工人唔差, (依家呢個工人遞信仲同我講我知你係個好僱主, 我諗都好難搵返咁好), 所以你儘可放心.
問題係, 我有個 4 year olds的女, 黎緊有個 nb. 你工人願唔願意做?

大宅

一仔媽媽, Urgently need maid, please PM me as well. Many thanks!

民房

URGENT to find maid

urgent to find new maid , to take care 1 disable Female around age 50, ONLY for general duty clenaing , cooking . If your maid around finish contract at Mar is OK. Mainly have good attitude to listen, follow and take care employer. Pls contact me at [email protected]. Tks!

原文章由 suzuran 於 08-2-5 09:07 發表
一仔媽媽, Urgently need maid, please PM me as well. Many thanks!

首頁

尾頁

跳至