想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

小產之後試咗5個cycle, 都仲未bingo, 真係有d心灰意冷.

每個月都經歷期望, 盼望, 失望. 差唔多 m come 時就開始疑神疑鬼, 成日問 "初期有咗係唔係咁架?", 似的話就以為真係 close to.點知一到 m come, 就好似俾人一腳 "伸" 咗落谷底咁. down 到無可再 down.

究竟幾時先到我? :cry:

複式洋房

只係5個cycle o者......我5年咪仲down過你10幾倍!
所以你唔洗灰心架.....努力d, 或者睇下醫生啦, 佢地有專業知識,可以幫到你架! 仲有, 保養個身子, 努力加油呀

[ 本文章最後由 mgoii 於 08-2-15 14:51 編輯 ]

大宅

唔好灰心呀~~
我岩岩開始努力...
我都驚會唔得...
不過bb 係講緣份既
我相信佢地一定會被我地感動到既... ^^

希望大家都早日bingo

大宅

原文章由 wanabe 於 08-2-15 14:18 發表
小產之後試咗5個cycle, 都仲未bingo, 真係有d心灰意冷.

每個月都經歷期望, 盼望, 失望. 差唔多 m come 時就開始疑神疑鬼, 成日問 "初期有咗係唔係咁架?", 似的話就以為真係 close to.點知一到 m come, 就好似俾人一 ...

5 個cycle?你係自己try定做treatment架?
如果係自己try, 5個cycle 係好短時間ja wor, 比d耐性啦.
我做左差不多一年treatment, 都冇黍聲氣都係咁啦.

大宅

原文章由 mgoii 於 08-2-15 14:46 發表
只係5個cycle o者......我5年咪仲down過你10幾倍!
所以你唔洗灰心架.....努力d, 或者睇下醫生啦, 佢地有專業知識,可以幫到你架! 仲有, 保養個身子, 努力加油呀
...

mgoii,

咁你有冇睇醫生或做treatment 呀?

男爵府

畀面勳章

rr101305:

多謝你嘅support呀! 見到你 message, 心情即刻好番d.

其實所有等緊嘅姊妹, 不論等咗嘅時間有幾長, 當自己有一刻係心灰意冷嘅時候, 其實都只係想有人support下, 之後又會 full gear 再努力!!

你都要加油呀!!

原文章由 rr101305 於 08-2-15 14:58 發表
唔好灰心呀~~
我岩岩開始努力...
我都驚會唔得...
不過bb 係講緣份既
我相信佢地一定會被我地感動到既... ^^

希望大家都早日bingo

大宅

唔好灰心啦!
我月初都好似你咁唔開心,因為叔仔的老婆一話要bb就有左,我真係好唔開心,有上來呻過,亦都有網友話我......唉,不過,現在心情好返d了.人地安慰你都無用的,一定要等自己諗通.我就用左大半個月時間才諗通.不過,最重要係老公的支持,話佢知我有幾唔開心,之後佢就特別關心我,所以今年情人節出手都闊綽左,我地仲plan緊年尾去日本玩.

唔好唔開心啦,笑多d啦.我現在好多時按住個肚,同個子宮傾計,叫佢乖乖地.

子爵府

我06年5月, bb走咗... 07年11月先再bingo~
期間一個月一個月咁過, 真係好心急...

終於我喺07年11月知道自己原來有"COS", 要等做 treatment 時, 同一個月發現有咗!!
努力呀~ 時也命也~
會覺得好難過, 但唔好放棄!!

Good Luck~~!

大宅

畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章

不要灰心, 呢D日子我成年都係咁...情緒係有起伏.不要放棄.加油~~~~

男爵府

畀面勳章

mykate,

多謝哂! 你用咗一個好o岩嘅term去describe我地仲等緊嘅姊妹 "心急". 幾個月又好, 幾年又好, 大家都心急.

我有問題, 咩叫 "pcos"??

原文章由 mykate 於 08-2-15 15:43 發表
我06年5月, bb走咗... 07年11月先再bingo~
期間一個月一個月咁過, 真係好心急...

終於我喺07年11月知道自己原來有"COS", 要等做 treatment 時, 同一個月發現有咗!!
努力呀~ 時也命也~
會覺得好難過, 但唔好放棄!! ...

大宅

唔使灰心咖~ 5個月之嘛,唔好比自已太大壓力喇~
我等左2個月但我都會用平常心去面對囉~
大家一齊加油喇~

大宅

原文章由 wanabe 於 08-2-15 15:18 發表
rr101305:

多謝你嘅support呀! 見到你 message, 心情即刻好番d.

其實所有等緊嘅姊妹, 不論等咗嘅時間有幾長, 當自己有一刻係心灰意冷嘅時候, 其實都只係想有人support下, 之後又會 full gear 再努力!!

你 ...

wanabe,

睇到你話見我既support後心情好番d 真係好開心~~
其實我細個果陣曾經有過一個家...
不過當時仲讀緊書, 仲細, 而且當時既男友又冇能力養
所以迫住要放棄

到而家結左婚
就好想同老公生番個...
試左一個月
失敗左
其實都好失望, 後悔當年做乜咁唔小心
你知啦, 落過都會有機會影響日後生育...
到遇到一個你愛既人
想同佢有個愛情結精, 但冇, 真係好痛心

好彩, 我老公都好support我
佢話有冇都冇所謂 (雖然我知佢好想要)
好彩
我地都算後生, 仲有好多機會試既

今個月我準備左多d 野喇~~ 我買左排卵紙
而家日日量體溫, 食定葉酸... 養好自己既身體
等今個月黎完m就 action過~~

老實講, 你都係試左5個cycle啫
要睇醫生的話要過一年先睇家~~
你放鬆d, 機會會大d 家~~

希望大家都快d bingo~~~

[ 本文章最後由 rr101305 於 08-2-15 16:26 編輯 ]

子爵府

原文章由 wanabe 於 08-2-15 16:12 發表
mykate,

多謝哂! 你用咗一個好o岩嘅term去describe我地仲等緊嘅姊妹 "心急". 幾個月又好, 幾年又好, 大家都心急.

我有問題, 咩叫 "pcos"??

係"多囊卵巢症"~ 不過, 可能我係唔嚴重, 因為我2次有bb 都係自然懷孕嘅~
放鬆d~ 加油~~

複式洋房

中醫西醫都睇過晒, IUI 都做左三次, 而家等緊6月去瑪麗 :cry:
講傷心, 我想信我的次數唔會比人少, 但當然唔係最多果個啦!
失望同難過每個月都陪伴著我, 我都唔知自己要呻幾多次先會開心番 :cry:

原文章由 Ruby06 於 08-2-15 15:14 發表

mgoii,

咁你有冇睇醫生或做treatment 呀?

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

妳知唔知pocs嘅人會比較易小產架? 所以有咗, 要特別小心.
妳都係同妳依家treatment嘅醫生, 睇下點攪會好d!
不過又唔洗太擔心, 妳哋後生, 好好多嘅!

原文章由 mykate 於 08-2-15 16:32 發表

係"多囊卵巢症"~ 不過, 可能我係唔嚴重, 因為我2次有bb 都係自然懷孕嘅~
放鬆d~ 加油~~

男爵府

畀面勳章

rr101305,

明, 所以我地而家更加要好好調理好身體.

你有冇睇中醫?

原文章由 rr101305 於 08-2-15 16:24 發表

wanabe,

睇到你話見我既support後心情好番d 真係好開心~~
其實我細個果陣曾經有過一個家...
不過當時仲讀緊書, 仲細, 而且當時既男友又冇能力養
所以迫住要放棄

到而家結左婚
就好想同老公生番個...
試左一個月
...

男爵府

畀面勳章

lumpy,

哈哈, 我都有同個子宮傾計架!! 有時真係覺得自己好似癲咗咁!!

你都唔好唔開心啦!!

原文章由 Lumpy 於 08-2-15 15:33 發表
唔好灰心啦!
我月初都好似你咁唔開心,因為叔仔的老婆一話要bb就有左,我真係好唔開心,有上來呻過,亦都有網友話我......唉,不過,現在心情好返d了.人地安慰你都無用的,一定要等自己諗通.我就用左大半個月時間才諗通.不 ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實你比我幸福,起碼都曾經試過有過麻
我成2年啦!一隻蛋都無,近一年好灰心,唔通我唔可以做媽媽
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

回覆 #17 wanabe 的文章

wanabe,

哈~~~我都擔心自己傻傻地,你會同子宮講咩呀?我會再同粒卵子講"乖啦,你大個d啦,若果你變成bb,媽媽會錫晒你呀"

不過,自從老公知我為生bb,而好大壓力後,對我好左,現在一心去問醫生iui的野,同埋plan年底去日本.

男爵府

畀面勳章

哈哈, 我諗我地真係心急都傻咗啦!

其實老公明白已經好好架啦, 如果佢仲肯同你一齊行動就更加好啦!!

去旅行好呀! 我個中醫同我講去旅行容易bingo, 因為個人心情 relax.

原文章由 Lumpy 於 08-2-15 17:41 發表
wanabe,

哈~~~我都擔心自己傻傻地,你會同子宮講咩呀?我會再同粒卵子講"乖啦,你大個d啦,若果你變成bb,媽媽會錫晒你呀"

不過,自從老公知我為生bb,而好大壓力後,對我好左,現在一心去問醫生iui的野,同埋plan年底去日本 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至