想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

婚前(擺酒前)試孕5個月唔成功,我同c6都26歲

婚前檢查兩個都幾好,c6精子活躍,量夠,5個月唔得就check輸卵管,過程一邊勁痛,心知不妙,個e生好surprise我禁細個要黎check,但呢d野真係話唔埋嫁

result真係塞左,e生話心急就去做iui,俾左refer letter ,但自己try下一定得既,因為仲有一邊,年齡就是本錢,機率問題,係要俾其他人用多d時間
::做iui應該要有結婚證明more than 2yrs, 好在我地兩年前註冊左,兩年後先擺酒,之前死避爛避姑娘問我我都話2年嫁拿!!
::平時egg day會feel到左邊下腹銀住銀住,陰陰痛
有左後無再痛,所以應該呢個位塞左

婚後(擺酒後)第8個月終於成功左!
我講下過程:
1)頭5個月紅d,卵子维生素,精子維生素,黑糖薑母茶,調經育子丸,体溫,浸腳做哂.之後無再食呢d了
2)睇左近屋企既中e 4個cycle, 日日药粉,度体溫,中e懷疑其實係黃体不足,因他相信一邊得無可能唔得
3)溫度高溫12日,介cold drink,食kiwi fill黃体

4)轉中e 格日煲药2個cycle,成功左!呢個中e叫介cold drink, 介糖,糖水都唔得,一星期4日20mins 運動,其他体溫計日子咩都唔洗理,格3日do
5)跟住做,兩個cycle 日日swimming,無計所有日子,格3日do
6)期間親人去世,去左墳場一次,計反係個日受孕,我心入面有講,請親人安息,請呢到既朋友想投胎就帶住健康既身體黎我到啦!我會好好愛你!(正面d想,就唔覺恐怖)

due day 1日紅d!!

伯爵府

回覆:bingo分享-左邊輸卵管塞自然懷孕(長)

而家14w拿!我再share一d我收集既資料俾大家,有無用我就唔知,但到呢個時候真係咩宗教都想試………希望幫到你地,等待既心情我十分明白,真係得來不易!
希望大家都祝福我同bb

四物湯egg day前drink,我有try

伯爵府

伯爵府

2014既

伯爵府

呢個可能睇完就算,因有師父話胡lo不要亂放,如真要做請請教呢方面專家

祝大家快d成功!!

男爵府

多謝你的分享

大宅

多謝分享!祝母嬰健康!

伯爵府

引用:多謝分享!祝母嬰健康!

原帖由 dreamcomestrue2 於 14-10-11 發表
多謝分享!祝母嬰健康!
仲有就係,為左relax 我中個個cycle有係差不多egg day時同c6一齊drink.759既cocktails,唔好太凍,我地 好relax地do!就得左!

伯爵府

希望你地都得啦

大宅

回覆 conniebebe 的帖子

恭喜你呀!
想問下你喺邊度check 輸卵管架?唔該曬~

伯爵府

引用:回覆 conniebebe 的帖子恭喜你呀!想問下你

原帖由 Bignosepig 於 14-10-11 發表
回覆 conniebebe 的帖子

恭喜你呀!
普通診所寫住有婦科檢查個d
我係屯門嫁 搵近自己好,檢查完好痛快d反屋企

大宅

請問痛嘅程度去到邊?
收費幾多?
我住好近屯門,可唔可以PM 資料比我呀?Thx

大宅

請教下你睇邊個中醫bingo ?

大宅

conniebebe 發表於 14-10-11 19:44
普通診所寫住有婦科檢查個d
我係屯門嫁 搵近自己好,檢查完好痛快d反屋企
普通診所都有得照輸卵管?

伯爵府

引用:Quote:conniebebe 發表於 14-10-11 19:44

原帖由 twins868 於 14-10-11 發表
普通診所都有得照輸卵管?
refer去lab到照都係附近

大宅

conniebebe 發表於 14-10-11 22:27
refer去lab到照都係附近
見完醫生可以即刻去照??好方便喎,我都想知邊間診所和幾多錢?

大宅

kk300 發表於 14-10-11 22:11
請問痛嘅程度去到邊?
收費幾多?
你介唔介意pm 資料畀我呀?問過卓X話冇得照

伯爵府

引用:Quote:kk300 發表於 14-10-11 22:11 請問痛

原帖由 Bignosepig 於 14-10-12 發表
你介唔介意pm 資料畀我呀?問過卓X話冇得照
x光化驗中心都有嫁,pm你啦

伯爵府

引用:請教下你睇邊個中醫bingo

原帖由 kk300 於 14-10-11 發表
請教下你睇邊個中醫bingo ?
第二個,係油麻地

伯爵府

引用:請問痛嘅程度去到邊? 收費幾多?我住好近

原帖由 kk300 於 14-10-11 發表
請問痛嘅程度去到邊?
收費幾多?
痛到好想give up, 成個人咩都影唔到 but not more than5s

首頁

尾頁

跳至