懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我仲有唔夠一個月就生得啦...

呢9個月來身型真係肥左好多..又爆左好多妊娠紋..唉..好DOWN

好擔心瘦唔返...我以前個 PAT PAT都好大架啦...

想問下D靚媽媽有冇D咩好計可以修身呀? (我將會開刀)

麻煩哂...萬分感激...

男爵府

我上胎生完差唔多2個月就修左身, 同有bb之前只差4磅左加, 我覺得餵人奶真係好快修身, 我果時餵左個半月左右. 另外在月果時唔好食太多既飯同太多肉, 均衡飲食飲多d湯水就得架喇.

原文章由 vogue_vogue 於 08-3-8 23:58 發表
我仲有唔夠一個月就生得啦...

呢9個月來身型真係肥左好多..又爆左好多妊娠紋..唉..好DOWN

好擔心瘦唔返...我以前個 PAT PAT都好大架啦...

想問下D靚媽媽有冇D咩好計可以修身呀? (我將會開刀)

麻煩哂...萬分感激. ...

複式洋房

我開刀生完快一個月.有了重佐三十磅,半個月時上過磅,比生之前輕了一半,但身形仍未收. 記得要用腰封呀,否則你會覺得鬆泡泡. 我要等到傷口不再拉緊時才開始做運動,一定會狂做運動收身. 我都很怕收唔番.

別墅

慘啦,我已經重左40磅,睇黎都好難先瘦到。。

男爵府

我就好懶做運動, 所以上胎生完都有個肚腩仔

原文章由 meow08 於 08-3-9 00:16 發表
我開刀生完快一個月.有了重佐三十磅,半個月時上過磅,比生之前輕了一半,但身形仍未收. 記得要用腰封呀,否則你會覺得鬆泡泡. 我要等到傷口不再拉緊時才開始做運動,一定會狂做運動收身. 我都很怕收唔番. ...

禁止發言

大宅

我都好驚收吾到身呀,我而家5個月多d,已經重咗23磅,到生嗰時我驚情況仲勁.... 請問各位靚媽咪,我係諗住餵人奶,如果我少飯及肉,會吾會第時無奶比bb架??

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

生完第二個後,我決定要做多d sit up,我見一個朋友,佢生完第二個後,係咁做sit up,好快就收哂身!

大宅

真的嗎?唔知做呼拉圈,有用嗎?
我就快生啦!但重左將近50磅,好驚呀!

伯爵府

我果陣駝bb都重左50磅...我生之前差唔多100磅..依家都係100磅囉!!!我唔係鍡人奶..我都冇做運動架...自己頭6個月湊bb囉...湊下湊下就瘦返晒喇!其實唔洗急於修身丫..補下,補好d先修都唔遲架!我出街都冇人信我係生過bb既...

別墅

我想問下有沒有媽媽開刀,而且幾耐可以收到身架?

因為開刀的話,6個月內都吾可以做sit-up住。。

所以請指教!

複式洋房

原文章由 vogue_vogue 於 08-3-10 01:30 發表

所以請指教! ...

我生完到依家三個半月了..一直都無做運動
因為我係開刀生的..未有之前90LBS
生之前125LBS..依家95LBS..
不過無諗住減LU..肥少少好睇D
其實我都想做吓運動,健康D嘛
但又怕傷口痛!!

禁止訪問

別墅

原文章由 vogue_vogue 於 08-3-10 01:30 發表

所以請指教! ...

乜唔可以做sit-up既咩???
我生左兩個月過幾日...我個醫生就叫我做下sit-up!
不過,唔好太過份就ok傢啦~
http://hk.myblog.yahoo.com/ericakwan1987

大宅

我第1胎生完比未有BB身上多咗20磅 .但係要湊仔+反工太忙原因,约4個月就減哂,仲比以前瘦咗幾磅潻,由於我無做運動,始终個肚腩真係唔多收,於是我就keep著做淋巴按摩,,仲要求大大力,次次都按到我 .好快連個d豬肚肉都減咗.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

喂人奶真系一個唔錯既選擇,再加上成日無覺好訓,甘就自然好易瘦,我本身就系甘樣啦,所以到左三個月就自然回復返未有BB甘(并無點做運動,不過頭一個月每日都有戴束腰帶)

民房

大家唔駛太擔心﹐我以家五個月﹐重左15磅。我身邊十個過來人九個都都話胃人奶一
定會瘦 ﹗﹗所以我唔係太擔心 ~ 反而我怕有紋 ~

大宅

但係呢我又聽人講坐月嗰個月仲會肥過未生架喎.,吾知係咪呢

洋房

原文章由 babykit 於 08-3-15 10:45 發表
但係呢我又聽人講坐月嗰個月仲會肥過未生架喎.,吾知係咪呢

都唔會, 似中都將十幾磅柯左出黎, 但都要成4個月先至秀得返晒, 我都無做運動, 返工後二有野做, 約生後半年一樣可以回覆原狀穿比堅尼遊水, 一d都唔似生過, 不過我坐月時沒有特別吃補品, 以青菜為主, BB食奶粉

首頁

尾頁

跳至