自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人試過大住個肚去旅行?最大係幾多個月?有啲想去旅行,不過擔心入唔到境,想去台灣

別墅

回覆:你地有冇試過大肚去旅行?

2胎都有去,第二胎7個月去了

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆:fruitbasket131 的帖子

有, 我都係2胎都有去, 一次韓國, 一次台灣

男爵府

6個月去泰國

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

你而家幾多週呀? 20-30 週去比較好, 穩定左, 又未生得

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我水皮,唔敢...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

fruitbasket131 發表於 14-10-27 10:36
有冇人試過大住個肚去旅行?最大係幾多個月?有啲想去旅行,不過擔心入唔到境,想去台灣

...
有, 20週去曼谷

男爵府

我陀細仔大約3~4個月左右,去咗東京+大阪7日,其實唔好亂食嘢應該冇問題

珍珠宮

朋友試過,臨出發發再有咗,照去,E+個仔都中學喇~
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

珍珠宮

今日報紙先賣,
有個外國孕婦24定27周答飛機
係飛機到早產.
bb救唔番.

我覺得無必要,真係唔好周圍去..
一早產,無儀器,無醫生..
真係bb 好大機會唔得架..

男爵府

第一胎去過兩次,台灣同峇里。。第二胎冇啦,要湊住個仔

別墅

要去4-6個月好去啦 唔好長途機長途車
去既地方 要溝通到
有咩唔舒服可以同當地醫生溝通到

wynnehung  agree  發表於 14-10-27 11:24

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有去過,個時唔識,諗番好彩無事.

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

我兩胎都係6 - 7個月時去,第一胎去三亞,第二胎去沖繩,兩次都係自駕遊

公爵府

fruitbasket131 發表於 14-10-27 10:36

...
有,兩胎都有。大仔 20 周去美國,細仔 20 周去布吉

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

大肚去歐洲會唔會好吃力?

祝各位幸福快樂

別墅

引用:大肚去歐洲會唔會好吃力?

原帖由 t19920912 於 14-10-27 發表
睇你本身陀b反應
我5w

別墅

引用:大肚去歐洲會唔會好吃力?

原帖由 t19920912 於 14-10-27 發表
5w嘔到33w
經常暈車浪
唔行得唔坐得唔訓得 會腰酸背痛

伯爵府

虎到金來勳章

我吾知自己有左,去北海道玩又浸温泉又滑雪仆到两隻膝頭瘀晒,回程機上覺得好辛苦又暈又嘔返到來先知有左,老公嚇親好彩呀仔無事。如果你問我我吾會去安全第一

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

兩個半月- 意大利、法國
5個月- 紐約

首頁

尾頁

跳至