0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb 成日痾唔出屎。
一痾就痾到糊狀同埋係綠色的便便。。。

複式洋房

回覆:請問有無bb 食illuma 的媽媽??

我囡由出世食到而家差唔多6個月,便便係綠色,唔係日日有便便架,綠色便便係多左既鐵質,至於佢地點解唔係日日有便便,係佢吸收晒。

大宅

我唔敢講佢係唔係吸收得哂,試過最長7日冇便便,勁扭計,但医生話食奶粉一定吸收唔哂!

複式洋房

回覆:siuyu0904 的帖子

咁illuma 吃完,BB有長肉嗎

大宅

我個囡都係食illuma,係黃黃綠綠既便便,佢日日都有得屙,不過有時會見佢谷屁屁同便便谷到面紅。我都唔知係咪太熱氣,唔知洗唔洗轉奶粉

複式洋房

引用:我個囡都係食illuma,係黃黃綠綠既便便,佢

原帖由 chongcherry 於 14-11-07 發表
我個囡都係食illuma,係黃黃綠綠既便便,佢日日都有得屙,不過有時會見佢谷屁屁同便便谷到面紅。我都唔知係 ...
長肉嗎

複式洋房

回覆:Coverwife 的帖子

覺得都係hipp 好d

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果便便唔系好水就可以喇

大宅

引用:Quote:原帖由 chongcherry 於 14-11-07 發

原帖由 Coverwife 於 14-11-07 發表
長肉嗎
佢有重左既,睇落去又唔知長唔長肉wor.因為我個囡本身都肥肥地嫁啦。

大宅

我女女便做都係綠色。
New

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

我女一直都系食illuma 日日都有 有時黃色 綠色 都ok 我覺得b長肉呀 2個月有13磅 長59cm

複式洋房

我B女係半人奶B,之前補粉食illuma, 點知便便越食越去得差,由日日有變成幾日先去,最後直頭10日先有便便,醫生話要轉奶粉,於是改食美素,而家就兩三日去一次。

複式洋房

回覆:Joelley 的帖子

我都覺得普通

別墅

我亞女便便都係偏綠色架!

複式洋房

回覆 Coverwife 的帖子

所以如果發覺BB成日痾唔出,可能你要轉奶粉,費事搞到BB D腸胃差晒。我BB痾唔出果時會唔肯食奶,一路食一路喊,好淒涼咁。心都痛埋。

複式洋房

我食左十日度,佢有便便,但黃便便入面有d白色粒粒,唔知係咪唔吸收,宜家都想幫佢轉,但唔知轉边隻好。

別墅

我個女就黎3 個半月, 由岩岩出世半人奶, 到宜家全奶粉, 都係食illuma..我覺得ok 喎.. 佢由出世得5.6lbs 到宜家差唔多12lbs...身長由45cm 到宜家58,9cm..

至於便便, 差唔多日日都有, 但耐唔中都會有一日冇...綠色糊狀poopoo..問過醫生, 算正常...

洋房

我相信隻隻奶粉都要夾人,我bb食左illuma好好,幾乎日日有便便,體重而家2.5月已經有17磅了重到無朋友^^

大宅

我個女出世8.6磅,開頭2星期食s26,去到9.6磅但一日
嘔一至二餐奶之後轉左illuma,但唔知道要新舊奶粉慢慢轉,直接
轉左,搞到脹胃唔好,d屎尿好爛,每餐奶都柯屎屎,睇左醫生
話要等bb自己慢慢適應,唔知要幾耐先正常返?bb依傢28日大11磅幾,應該每日有幾多屎片架?依傢bb一日食8餐奶(4安半),日抖3小時一專,夜晚11,12點後4小時一轉,幾時就加奶拉長時間呢?幾多個月先1日1-2次屎片?bb個每個階段係點?

首頁

尾頁

跳至