跳至

首頁

尾頁

大宅

中環偉思vs中環迦南

請問有無家長知道呢兩間既pre-nursary中環偉思vs中環迦南邊間好d, 我知迦南今年只有PN,出年無K1,要自己再搵,而學費迦南貴$1,000(但佢話每日都有外籍老師上英文堂1個鍾),而偉思一星期只有一堂, 我好少見到bk有呢兩間幼稚園既意見, 請問你地知唔知?

男爵府

BK Milk勳章

trust???

佢話每日都有外籍老師上英文堂1個鍾....

I don't think it is , because of my friend's daughter study there. But the teache always absent.

Did you ask more informations of that school?
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

大宅

佢係咁講, 真係唔知真定假...
我又唔識人係堅道迦南讀N1, 真係好難決定, 而家兩間都收左, 頭痛....

子爵府

舊年我既情況同你一樣, 最後揀左偉思

原文章由 karmen0411 於 08-4-7 11:13 發表
佢係咁講, 真係唔知真定假...
我又唔識人係堅道迦南讀N1, 真係好難決定, 而家兩間都收左, 頭痛....

大宅

兩間我D仔囡都讀過, 我覺得偉思好D

複式洋房

迦南天天都有外籍老師,一個星期有兩天普通話課。老師雖然比較年輕,但是都很有耐心。我女兒自從入讀以後,進步很大,也很開心,天天都期待上學.不過迦南不收k1了,只開辦幼兒園,所以讀完N1以後一定要轉其他幼稚園.但是我女兒的小同學們今年幼稚園考試成績都不錯,不少都考入聖公會幼稚園\聖保羅堂幼稚園\聖士提反女子中學附屬幼稚園\聖心幼稚園\真光幼稚園等等,所以我自己覺得迦南的教學質量完全可以保障的,希望以上信息對大家有幫助.

別墅

請問你覺得偉思點好?

原文章由 beaclem 於 08-4-11 12:53 發表
兩間我D仔囡都讀過, 我覺得偉思好D

別墅

請問你覺得偉思點?

原文章由 andy大肚公 於 08-4-8 01:23 發表
舊年我既情況同你一樣, 最後揀左偉思

大宅

多謝大家既意見...
我最後都選左迦南...
因為偉思比較舊.... 加上反正讀完一年n1我都會同佢報其他k1, 希望我無選錯啦....

大宅

Good Decision

大宅

原文章由 karmen0411 於 08-4-28 00:09 發表
多謝大家既意見...
我最後都選左迦南...
因為偉思比較舊.... 加上反正讀完一年n1我都會同佢報其他k1, 希望我無選錯啦....

堅道迦南唔係一直都有K1咩?點解出年開始無開gee?
我仲諗住出年同我仔仔報呢間n1 跟住一直讀上去tim......

複式洋房

我的朋友推薦讀偉思,佢話老師很有心,上星期六我去交N1(09年1月入讀),老師話等一個星期左右就有信通知,然後交留位費,沒有提及過面試,這是否代表不用面試就可以順利入學?請問有沒有相關的資料。

我也同時向迦南報名,老師話只鬼得N1讀,K1時要自己搵學校,個人比較喜歡迦南,因曾參觀過,但沒有參觀偉思,有沒有人有其他意見呢?

請幫忙!

大宅

Yoyolala:
我問過堅道迦南, 佢地plan緊裝修, 所以唔攪 kingdergarden,

see_blue:
而偉思同迦南我都有interview wor... 你再問清楚d啦

lamcf68:
why u think that I made good decision ge???

複式洋房

原文章由 karmen0411 於 08-5-1 02:37 發表
Yoyolala:
我問過堅道迦南, 佢地plan緊裝修, 所以唔攪 kingdergarden,
see_blue:
而偉思同迦南我都有interview wor... 你再問清楚d啦

lamcf68:
why u think that I made good decision ge??? ...

我個仔今年9月讀PN, 兩間都報咗同收咗、個人覺得偉思校舍大,但英文堂比較小‧迦南校舍細‧同冇K1,不過我捻住K讀第二間,所以冇乜所謂。好難選擇,但可能讀偉思機會高啲,有冇小朋友今年一齊讀PN啊!

別墅

Do 偉思 have open day? I want to make a visit and get to meet their teachers.

子爵府

兩個月前好似辦左open day, 不過平日放左學後or星期六上午你都可以試約去睇下

原文章由 fionipp 於 08-5-3 23:45 發表
Do 偉思 have open day? I want to make a visit and get to meet their teachers.

複式洋房

原文章由 andy大肚公 於 08-5-6 17:55 發表
兩個月前好似辦左open day, 不過平日放左學後or星期六上午你都可以試約去睇下

迦南星期六要註冊啦‧唔知讀邊間好?有冇人一齊註冊啊!

大宅

deslmchan,

我會註冊迦南呀...
你呢? 最後選左邊間>??

大宅

中環偉思vs中環迦南

Hello , 各位你們好

本人囡囡今年也在西區找學校 , 已Interview 過卓基 同 偉思, 但未in過迦南 ,偉思校舍需舊, 但地方都幾大 , 有個小露天Playground , 感覺都好好 , 老師需好young , 但也看出幾細心同有愛心, 佢地in時觀察多於問答 .我個囡仲玩到唔想走 . 我都會選偉思作囡囡第一間學校!
(因為卓基比我感覺好..差, 老師態度不太友善及只顧收學費)

等待驗證會員

Hi virgin_yu,

What the interview are about in both 卓基 同 偉思? Is it hard? Please advise! Thanks!

首頁

尾頁

跳至