婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

99依家起廳講電話,大聲到隔離屋都聽到啦,好煩呀佢把聲.........救命呀

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

開門出去'抖抖'

複式洋房

算啦. 老人家有些撞聾, 所以係會大聲D架喇.

我老爺初時夠同C6投訴話我無禮貌, 入屋唔0益他啦. 我都覺得好奇怪, 明明有0益0架, 後來發覺原來他自己撞聾唔到. 我都費時解釋.
Nonstop528 :)

別墅

我試過咁樣, 我會去廁所用力咁 "山"門, 大過佢把聲, 然後講 : 嘩...重咩鬼, 咁大風o既 ???

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同我99一樣!講野勁Q大聲!!
聽到佢把死人聲就憎!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

妖我太99咪又係咁....講野講到鬧交咁大聲架喎(d語氣仲好乞人憎)....又成日超大聲咳....咳到好似甩肺咁

佢唯一會細聲講野就係佢生病時先會囉....其他時間想佢細聲少少都難喇

大宅

我99夠係啦..好似呢家D人聾既咁..
真係超憎呀

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都係呀..一家人好似撞聾咁..成日朝早俾佢地部超大聲電視機嘈醒.....

禁止發言

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我99佢地就無,我就係c6.
佢講野成日都比我鬧,因我坐係佢則邊佢都好大聲.
不過我都知佢唔想,
因c6細個時呀99唔識照顧同縱佢成日病,搞到成日中耳炎.
搞到佢而家細聲少少既佢聽得唔清楚

大宅

醒目開學勳章

我6299一家都係大聲一族, 成日大聲講嘢, 我bb靜慣咗, 去到佢地屋企, 成日比佢地嚇醒, 所以喊, 佢地就話BB 唔乖

別墅

我62講野勁大聲, 閂埋門喺車立 口都勁清楚...最好笑係佢自己超大聲, 但佢居然叫我地講野唔好咁大聲, 會嚇親BB喎 (佢係好大聲咁講" 你地講野唔好咁大聲" 好似人地D笑片咁).... 真係O晒咀囉, 99同C6咪話番: 最大聲嗰個係你...

複式洋房

係呀.. 真好討厭聽到99把死人聲...我老公成日叫佢細聲d講電話唔好嘈醒bb(我地已閂左房門) , 佢只會細聲一兩秒., 跟住又大聲番.. 真係好憎佢.. 仲要對多佢幾個月先可以搬走.. 唉...

複式洋房

係啦!! 都唔明點解大部份99都咁大聲既.........

唉....日日活在噪音之下........我夜晚放工返去已經想死, 真係難為個仔日日對住佢.........

禁止發言

大宅

我媽咪講嘢都係好大聲o架, 有時我都會同佢講, 成條街d人都聽到佢講乜, 但係佢話佢咁樣係好中氣喎 之後又扮有氣冇力咁講嘢, 問我地咁樣係咪"斯文"好多喎, 真係俾佢激死
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實我阿媽都係講電話勁大聲 不過無辨法, 佢天生喉嚨裝咗個大聲公, 無得控制
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

我99都係呀,唔止大聲,仲要高八度.所以我一定擰開d,費事耳膜穿.

子爵府

好媽媽勳章

我件又係咁.佢唔係撞聾,不過生活响香港廿幾年仲係村姑一個,大大聲用鄉下話講電話,講野無豆號無句號無頓號,一輪咀唔停聽到人到忟.至衰係夜晚十一點幾先煲電話粥,一路煲一路開著大聲電視,討厭到爆.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

毒啞99就最好, 就算要學手語都一段時間啦!!哈哈!!

首頁

尾頁

跳至