跳至

首頁

尾頁

複式洋房

私家同我講會check盤骨... 好驚呀~~
有fd話唔痛... 又有fd話比醫生整到流血.. 搞到我好驚呀

我個醫生已經由我31週同我講話比d心理準備我要check盤骨... 所以真係搞到我好緊張呀~~

P.S:醫生話36週先CHECK... 仲有十日度... 驚驚

別墅

我過多2個禮拜先check呀~

原文章由 landlandhuimama 於 08-3-29 23:16 發表
私家同我講會check盤骨... 好驚呀~~
有fd話唔痛... 又有fd話比醫生整到流血.. 搞到我好驚呀

我個醫生已經由我31週同我講話比d心理準備我要check盤骨... 所以真係搞到我好緊張呀~~

P.S:醫生話36週先CHECK... 仲有十 ...

大宅

請問"check盤骨"係點架? check 的咩? 點解咁驚驚 .....?

複式洋房

好似話係check下個盤骨夠唔夠大生bb
醫生會放隻手入去... 聽講都幾入下...
話會差唔多摸到bb嫁...

大宅

哦 ............ i c ^^

原文章由 landlandhuimama 於 08-3-30 11:03 發表

別墅

好恐怖呀! 係唔係真o架?!

原文章由 landlandhuimama 於 08-3-30 11:03 發表

大宅

我上一胎時, 個醫生冇同我check喎, 係到生, 穿水入院時, 姑娘幫我量度開左多少度時, 她們真係會將手指放入去, 可能果時係第一胎, 真係好驚, 同埋覺得好痛, 唔舒服

複式洋房

我星期五check左,好似婦科檢查有dd唔舒服啦!當晚就流啡好似M,比佢嚇親,姑娘話係有咁情況,你地到時都唔使太驚. 不過就留意下,小心d好!

男爵府

原文章由 mckimkim 於 08-3-30 19:44 發表
我星期五check左,好似婦科檢查有dd唔舒服啦!當晚就流啡好似M,比佢嚇親,姑娘話係有咁情況,你地到時都唔使太驚. 不過就留意下,小心d好!

會流血?????
咁會不會早產架???

複式洋房

回覆 #1 珈如媽媽 的文章

唔係流鮮血,係啡色似M開始D黏性的分泌...據姑娘講話無事喎! 而家無事了

大宅

原文章由 mckimkim 於 08-3-30 21:54 發表
唔係流鮮血,係啡色似M開始D黏性的分泌...據姑娘講話無事喎! 而家無事了

吓會流啡呀有dd驚呀mouth: 我下星期六醫生就幫我檢查啦好驚呀因為老公唔得閒同我去, 一個人有dd驚。

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

複式洋房

啊?? 原來生之前仲要check呢樣架..聽落真係好驚啊!!

大宅

好媽媽勳章

唔 check 得唔得架. 病人都有權利架喎.
我真係好驚比人整破羊水, 令bb早產.
都唔係未聽人講過有d咁嘅野啦.
個當事人仲bb都瓜埋, 好驚.

大宅

可能一早睇左呢個 post , 有晒心理準備 , 加上 echeck 之前都話會痛 , 所以有晒心理準備 , 叫自己一定要放鬆 , 果然唔係好痛 , 係佢按入面兩邊時就有 d , 我仲同 e生講 , 你咁樣按 , 緊有 d 痛啦!! 所以你地記住要放鬆晒 , 咁就 ok !

大宅

my doctor said my BB is of small size so there is no need to check. does anyone have the same experience?

別墅

我度咗喇..係有D痛...同好似摸到BB咁,因為醫生2隻手指喺入面時,BB勁旭...之後一小時BB旭既話就有D痛...不過冇血絲留出嚟...大家請放心...

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 winkipinki68 於 08-4-16 12:25 發表
我度咗喇..係有D痛...同好似摸到BB咁,因為醫生2隻手指喺入面時,BB勁旭...之後一小時BB旭既話就有D痛...不過冇血絲留出嚟...大家請放心...

係咪個個都要check呢? 我印象中第一胎都好似冇俾醫生咁整過喎.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

好媽媽勳章

咁係咪 c+同政府都要 check?? = check 兩次?

別墅

my C+ doc check jor lar. it wasn't as discomforting as some of the mamies said. and definitely no any sort of discharge afterwards.

首頁

尾頁

跳至