自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

我大嫂有左7w 左右, 11月11 5w4d左右照過一次, 得粒豆
到今日11月24日再照, size 先差唔多7w, 醫生話閃閃弱,
生長得唔係咁理想, 叫我大嫂考慮唔要

醫生就話如果考慮唔要, 要3w內決定, 係咪真架?
個醫生搞到我大嫂係咁話愈遲愈危險呀,
我叫佢等多2個星期再照先決定, 佢話驚遲呀咁..
本身bb既閃閃弱會唔會強番架?
同埋係咪食番多d 蛋... 會長胎?

請jm指教一下. 謝謝

男爵府

回覆:有冇jm試過咁既情況? 超擔心...

睇多個醫生問下意見先啦

伯爵府

回覆:有冇jm試過咁既情況

我覺得可以等,有閃閃就有希望,e生應該係擔心10wbb大要做刮宮而唔係自己排到(估喳)

但bb如果會生長表示無問題啦
如果唔生長會自己流,小d去街,係街血崩就好慘

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:睇多個醫生問下意見先啦

原帖由 Jalameno 於 14-11-25 發表
睇多個醫生問下意見先啦
agree

男爵府

睇多個醫生問意見

淳淳豬囡 27/4 出世啦~~3.52KG~~
            2/6 4.37kg    30/6 5.46kg 60cm長

侯爵府

睇多個醫生先再決定。

大宅

conniebebe 發表於 14-11-25 13:33
我覺得可以等,有閃閃就有希望,e生應該係擔心10wbb大要做刮宮而唔係自己排到(估喳)

但bb如果會生長表示 ...
會生長呀, 只係慢同心跳弱

大宅

Jalameno 發表於 14-11-25 13:30
睇多個醫生問下意見先啦
我都係咁同佢講...

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我記得呢度有位媽媽,話照到有閃閃之後過兩個星期突然照唔到,打輸數等個胎自然排出,點之一路都無聲氣(應該無用藥), 之後再照竟然又無事,bb正常生長,佢分享時其實個小朋友都已經講緊係讀緊書,唔係bb。

所以有時照既嘢都唔好盡信,儀器、位置係會影響照出黎既結果。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:我大嫂有左7w 左右, 11月11 5w4d左右照過一

原帖由 kissgoodbye 於 14-11-25 發表
我大嫂有左7w 左右, 11月11 5w4d左右照過一次, 得粒豆
到今日11月24日再照, size 先差唔多7w, 醫生話閃閃弱 ...
身邊有親戚試過,醫生都話無希望,但……而家哩個男仔~呃,係~男人已經有自己個仔喇~

佢係我媽咪表姐個仔,即係long time ago 喇,聽媽咪講係用中醫保胎,出生時仲好強壯

大宅

eeb 發表於 14-11-25 13:52
我記得呢度有位媽媽,話照到有閃閃之後過兩個星期突然照唔到,打輸數等個胎自然排出,點之一路都無聲氣(應 ...
謝謝你呀, 希望我大嫂既情況都係咁啦~~
佢應該個幾星期會去再照多次先再決定

大宅

hohinmama 發表於 14-11-25 13:59
身邊有親戚試過,醫生都話無希望,但……而家哩個男仔~呃,係~男人已經有自己個仔喇~

佢係我媽咪表姐個仔 ...
可能個醫生真係講得太悲觀... 我當時都俾佢嚇過下

複式洋房

不過唔好忘記,講緊好耐前嘅機器同而家比爭好遠,會岀錯都唔奇,而家機器已經好新,岀錯機會少左,叫大嫂等下,但唔好比太大希望佢住

男爵府

你大嫂之前得5week左右照到得粒豆,我估佢係肚皮照照聲波所以睇到得粒豆,如果照陰道超聲波會比較清楚d, 因為5-6week左右已經可以睇到心跳。之後你大嫂兩星期後再照有7week睇到心跳size有生長係屬於正常,如果個孕婦冇見紅肚痛作小產其實唔會話有咩問題,點解個醫生會咁講ge? 建議睇多個dr穩陣d

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定會再睇多一個醫生才決定…另外,要多多休息,加油

大宅

dada0909 發表於 14-11-25 14:05
不過唔好忘記,講緊好耐前嘅機器同而家比爭好遠,會岀錯都唔奇,而家機器已經好新,岀錯機會少左,叫大嫂等 ...
主要我都唔想佢而家咁擔心住啫... 擔心真係會影響好多野

大宅

kgm 發表於 14-11-25 14:05
你大嫂之前得5week左右照到得粒豆,我估佢係肚皮照照聲波所以睇到得粒豆,如果照陰道超聲波會比較清楚d, 因 ...
唔知係咪因為個b 生長得慢, 佢今日正常黎講應該7w6d, 但照到size 得6w6d, 同埋聽佢講個醫生話個閃閃弱,
佢又冇見紅肚痛作小產架, 係岩岩check 到有左時(5w6d), 佢感冒過黎, 呢個醫生開過大肚婆食得既藥俾佢,
我都唔知點解個醫生咁講, 仲要佢3個星期內決定....

珍珠宮

引用:我大嫂有左7w+左右,+11月11+5w4d左右照過一

原帖由 kissgoodbye 於 14-11-25 發表
到今日11月24日再照, size 先差唔多7w, 醫生話閃閃弱 ...
睇定d先多d瞓床同少食多歺

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個時谷個BB營養師開個餐單系叫我一日食6隻旦白
關注自閉症兒童

大宅

回覆 au2109 的帖子

1日6隻咁激
我果時都係1日1隻咋, 另再飲下媽媽奶

首頁

尾頁

跳至