夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

比我發洩下,想寫出來,我結婚,男友冇過求婚,冇訂婚介指,結婚後冇自己居所,要同佢阿爸媽住,佢爸仲要超難頂嗰隻,永遠自己岩哂,但對其他人就笑口西西,睇見都覺得假,奶奶又成日唔出聲唔知諗乜咁,好難溝通,我由細到大不用受人氣,來到這度自己谷埋谷埋,好不滿,但又冇得say,我自己一人哩埋喊當發洩左,我老公係一個超級冇情趣的人,完全唔識氹人,我有時比佢老豆激到死,同佢呻下傾下,但次次講完完全舒緩唔倒我情緒,反而令我憎埋佢,我知道其實我唔係咁愛佢架咋,因為有好多事情我係包容唔倒佢!所以人生真係好短暫,我覺得找一個你真正鍾意既人好緊要,我知道這地步冇得咁幼稚講後悔!不過我知道這一刻什麼最重要就得啦.講完!

伯爵府

回覆:從來冇諗過自己條路會咁.

禁最重要係咩?bb?

禁止訪問

回覆:pollywong123 的帖子

禁止訪問

引用:因為懷孕而結婚嗎

伯爵府

奉子成婚?
過好,每一天!

大宅

唔係奉子,係當時比個男人悔婚,傷心過度,求其找個人拍拖and 嫁
而家有小朋友,小朋友仲細,我會比心機湊大佢,這是得唯一補償番比個仔!

男爵府

嘗試去欣賞你老公既優點,一家有要互相包容,咁你既生活會過得開心一點

複式洋房

有了小朋友, 呢個責任就要負了。

子爵府

行錯第一步, 係咪就要焗住行落去呢? 我都好想知 其實一個小朋友響單親屋企長大影響大d? 定響一個無愛嘅屋企下成長影響大d呢? 真係好難衡量...

珍珠宮

條路自己揀,你求其穩一個,其實預左呢個結局

sharonyeahyeah    發表於 14-11-27 15:30
katherinelum    發表於 14-11-26 11:14

大宅

回覆:^GGmami^ 的帖子

我亦面臨離婚決擇,單親高齡媽又面臨失業,進退兩難!

大宅

我都有懷疑過自己根本不是太愛老公。
有很多事情都覺得好煩,難以容忍。究竟是性格問題還是感情問題?想不清楚。
吵鬧不休,到現在也不大感受到老公的愛。比較像是因為成了一家人,所以逼住一齊行落去。
其實我只是個現實的女人吧....

琥珀宮

引用:唔係奉子,係當時比個男人悔婚,傷心過度,

原帖由 pollywong123 於 14-11-26 發表
唔係奉子,係當時比個男人悔婚,傷心過度,求其找個人拍拖and 嫁
而家有小朋友,小朋友仲細,我會比心機湊 ...
你之前咁嫁真係好傻好蠢,不過已過去,記住以後唔再衝動做出令自己後悔一生的事,好好為自己及小朋友打算!

大宅

我都系百無嫁我老公。我統稱呢種行為叫真愛

katherinelum    發表於 14-11-26 11:16
katherinelum    發表於 14-11-26 11:15
katherinelum    發表於 14-11-26 11:15

大宅

BK Milk勳章

不能搬出去住嗎?

珍珠宮

開心吸收勳章

pollywong123 發表於 14-11-26 00:42

呢啲都係因果...當天妳當人家係水泡,今天妳要承受返當人係水泡嘅代價...
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

想問你 C6 對你好嗎? 有無幫手你湊小朋友? 對小朋友好嗎?放假會一家出街玩嗎?如果以上都會既,你就要珍惜眼前人,唔好成日諗負面事,開開心心跟你 C6 生活下去,如果以上無既,你又每天不開心,何不帶小朋友離開? 每天過得唔開心好易有情緒病的~

大宅

既然當水泡就唔好生B,
而家已經番唔到轉頭
唯有好好地同你老公傾下
或者去個SHORT TRIP培養下感情啦
搵番以前拍拖既SWEET MOMENT

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唔係奉子,係當時比個男人悔婚,傷心過度,

原帖由 pollywong123 於 14-11-26 發表
希望你的故事,可給那些恨嫁,為嫁而嫁的姊妹做借鏡。有幾個真係勸極都唔聽。

大宅

與其去花時間諗自己究竟愛唔愛呢個男人,
倒不如花心思去諗下自己點樣去愛呢個男人!

叫對方做老公唔係玩玩下,
係一生一世,
更何況有埋仔女!

唔係妹妹仔喇,
唔係乜都感覺行先,
應該係諗下有咩啱嘅事可以去做,
而唔係只停喺度諗點解咁難做!

+別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿+

首頁

尾頁

跳至