親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

除左滑雪著雪靴,平時行街著普通NB行街會唔會凍,同會唔會滑?(聖誕去首爾)

我哋個小豬b叫庭浩豬, 小豬係我哋嘅至愛!
我哋永遠都咁愛同會保護我哋嘅小豬bb!
小B豬 : 媽咪, 爹哋錫哂你! 我哋係豬豬family!

伯爵府

回覆:chumimibbmama 的帖子

我都想知,我諗住著converse ja

大宅

好媽媽勳章

回覆:著NB行街ok嗎?

係香港著NB行街好舒服,又容易襯衫,唔洗下下著boot, 但係我又驚凍又驚滑,如果大家話得,我想一家三口行街都著NB

伯爵府

好媽媽勳章

引用:我都想知,我諗住著converse+ja

原帖由 heily123 於 14-12-03 發表
我都想知,我諗住著converse ja
我試過去韓國著converse ,隻腳板冬到CC下!

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

chumimibbmama 發表於 14-12-3 16:29
係香港著NB行街好舒服,又容易襯衫,唔洗下下著boot, 但係我又驚凍又驚滑,如果大家話得,我想一家三口行街 ...
不如去淘返對 "雪地鞋加厚保暖防水防滑靴子" 仲好啦, 對腳暖, 個人都無咁易覺得凍架....

男爵府

chumimibbmama 發表於 14-12-3 14:41
除左滑雪著雪靴,平時行街著普通NB行街會唔會凍,同會唔會滑?(聖誕去首爾)

...
睇人既. 我著UGG 加羊毛襪, 但我BF 著中厚襪加唔係好厚或果種波鞋.

雪地係唔跣既, 冰先跣.

大宅

好媽媽勳章

我哋有買雪地靴,但我哋會滑雪著,平時出街著好似好論盡,同我老公話襯牛仔褲唔好睇,咁我著UGG襯雪褲,又係唔好睇,但著波鞋就襯乜都好睇,所以我先問下大家意見

翡翠宮

chumimibbmama 發表於 14-12-3 17:30
我哋有買雪地靴,但我哋會滑雪著,平時出街著好似好論盡,同我老公話襯牛仔褲唔好睇,咁我著UGG襯雪褲,又 ...
滑雪要著佢地啲專用 boots 喎....

咁怕凍咪著雪地靴, 唔怕凍咪著波鞋囉........

同埋 波鞋 / UGG 濕咗水會更加凍架

大宅

好媽媽勳章

應該係去滑雪嗰日我哋先會著雪靴去滑雪場,咁行街你哋會著乜嘢鞋呀?

男爵府

回覆:chumimibbmama 的帖子

如果天氣冷已下雪,著運動鞋行街,一樣咁凍,好似放左隻腳入冰格咁。
要著雪靴,加厚襪
鞋要防水

如果唔係,凍到腳趾僵硬,唔想行
這是去首爾的經驗

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雖然好舒服,但對腳一定凍到薑,所以一定帶內有毛毛既鞋。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我哋有買雪地靴,但我哋會滑雪著,平時出街

原帖由 chumimibbmama 於 14-12-03 發表
我哋有買雪地靴,但我哋會滑雪著,平時出街著好似好論盡,同我老公話襯牛仔褲唔好睇,咁我著UGG襯雪褲,又 ...
同我一樣又想靚又怕凍,我都諗緊點好。

男爵府

我試過係加拿大穿波鞋去郊外玩,真系凍到腳趾都硬曬。所以如果不是下雪會著UGG 如下雪就穿Columbia 行山鞋,一様襯到牛仔褲或者運動型褲

子爵府

NB 好線,濕地我唔會著。

大宅

why not...

翡翠宮

引用:如果天氣冷已下雪,著運動鞋行街,一樣咁凍

原帖由 wyh:) 於 14-12-03 發表
如果天氣冷已下雪,著運動鞋行街,一樣咁凍,好似放左隻腳入冰格咁。
要著雪靴,加厚襪
鞋要防水

伯爵府

回覆:chan803 的帖子

我想著毛毛boots因為真係暖好多,你地覺得會唔會好\'線\'\'?

珍珠宮

冬c你
著boot 啦

伯爵府

引用:冬c你著boot 啦

原帖由 Ononluk 於 14-12-06 發表
冬c你
著boot 啦
你意思係著長boots?

珍珠宮

ugg防水嗎?