跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今天四月六號啦..bb好快就出世啦..(我預產期係5月3日)..
但呢幾日就覺得好攰..唔知道係唔係休息唔好.. 定係去到最後一個月都會係辛苦d既呢?? 我依家有時直情覺得連呼吸都有小小唔順啊..正唔正常啊?? 如果一路都係咁..我好驚到时無晒力生啊 ..哎..仲有.. 好似想作感冒..好驚..希望無事啦

男爵府

我又係覺得越來越辛苦, 同上胎陀囡囡真係不同, 想休息, 但又驚太早放產假, 生左後不夠時間休息, 依家仲要返多 2星期才開始放產假, 希望可以一放產假, BB 就出來啦.

男爵府

我都覺呢胎辛苦d, 開始訓得唔好, 我已經重了30磅, 肚圍成44吋, 打側睇真係好誇, 去街都成日比人眼望望

我都係要返多兩個星期, 雖然係prat-time只返星期二, 三, 但其餘的日子真係攰到成日係屋企都唔悶. 我已經請我老公呢兩個星期開車接我返工. 希望快d到25號.

而我個醫生自己要做微創手術,而家放緊假. 14號復工, 所以我有排都未有醫生睇, 上次睇係34週,亞b已經6磅, 呢兩個星期我feel到佢又大左, 救命呀~
mouth:

複式洋房

我預產期係5月28,放前三後七,都仲有一個月多啲先可以放假,唉!好以好耐咁!

別墅

係呀,我尋晚都訓得好差,突然醒左又訓唔返,我預產期5/12但會返工返到4/30...唔知頂唔頂到...

複式洋房

我宜家34 WEEK 5 DAY, 感覺到個肚越嚟越大啦, 好似好重咁呀, 不過最擔心都係BB個重量, 要等今個星期六見C+醫生先知, 近排BB成日都用腳頂住我個胃, 都幾唔舒服, 你哋會唔會都係咁架?

子爵府

sophinalam
我係5月9日預產呀,都有作感冒既感覺,覺得個鼻好似.....唔識點形容添,總之係唔舒服,但又冇鼻水喎。
我要到28號先開始放假呀,諗起都開心,呢幾日假期已經過得好relax,真係想一路延續落去呀。

jen08
係囉,隻腳仔成日響我心口下面揚下揚下,我一見到就忍唔住禁佢落去。今個星期比上個星期好d,冇咁多胃酸倒流喇。所以呢幾日我食嘢都幾放肆下,晚晚都有食西瓜,白蓮鬚、寄生茶同龜靈膏一星期都有食一次,上個星期仲食左一次榴槤添呀。

大宅

原文章由 winkipinki68 於 08-4-7 08:57 發表
係呀,我尋晚都訓得好差,突然醒左又訓唔返,我預產期5/12但會返工返到4/30...唔知頂唔頂到...

Hello Winki, 我同你一樣預產期5/12, 但開始放產假4/28, 昨晚飲左白蓮鬚水, 都幾好瞓.
我會在東區生, 你呢?

子爵府

我都係4月28開始放呀.. 家陣個肚好重.唔知點解行路開始成日覺得急尿...阿b 又頂住我個胃. 食量少左.

原文章由 bjtower2 於 08-4-7 10:40 發表

Hello Winki, 我同你一樣預產期5/12, 但開始放產假4/28, 昨晚飲左白蓮鬚水, 都幾好瞓.
我會在東區生, 你呢?

大宅

Hi bjtower2 , Winkipinki68,

我同妳地一樣預產期都係5/12, 我番埋4/28, 4/29開始放產假, 我會在屯門醫院生架.

原文章由 bjtower2 於 08-4-7 10:40 發表

我會在東區生, 你呢?

大宅

我都覺得呢幾日勁攰,晚上又唾得唔好,剛剛趕到公司,上氣唔接下氣,對腳仔仲軟晒,個心又跳得快,總知好舒服啦,我產期係5月10日,但係仲未決定幾時放假,至於個肚就唔算好大,應該出世無大B咁大隻.

大宅

我同公司拎左前一後九. 暫時4/26開始計放假
不過可能早的放, 如果個肚好大, 又行得辛苦. 暫時都ok.
上星期檢查bebe冇咩重到, around 5lbs 囉. 頭仔都落左去, 未係好fit 位. 唔知如果佢係個肚入面郁得好犀利, 佢會唔會增磅少左架..?
佢真係郁得好誇張呢 ....

jen08:
我個bebe都成日撐我胸骨對下位置 .. 仲主要係右邊 .. 好少撐左邊架. 唔知點解呢.

sophinalam:
我同你用一日預產5/3呀~ ^^
到目前為止, 醫生話冇跡象會早出世喎.
暫時, 我只係晚上睡得好差, 日頭訓會好好多囉. 又唔算好辛苦, 每日行番工, 大概 20分鐘左右.
你有冇開始行多的呀? 會唔會個人醋熱所以累?

複式洋房

kitmeit:
我BB通常係踢我左邊, 可能大家個BB响肚位置唔同, 不過都幾痛架, 我哋要努力忍埋呢個幾月呀!

大宅

dear all,
我仲有6個幾星期先到預產期,
其實如果無恥骨痛我都行動好 ok 自如,
不過透氣... 就真係我估係bb大,
好多時都要深呼吸, 有d 辛苦.
我老公話我郁兩郁就好似喘晒氣咁..

複式洋房

yeeyeey2k:
你唔好食榴槤呀, 我同事話會影響bb皮膚架, 坐完月先食啦, 我本身都好鐘意食架, 不過為了bb, 我唔敢食呀! 仲有, 我上星期六飲咗一次白連so糖水, 但飲完好想嘔呀, 請問有無d咩方法可以煲得好飲d架?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都覺得第二胎辛苦啲,我預產期5月19日,5月頭先放產假,bb成日撐住我,行幾步就覺得大脾後面好攰,隻腳又腫腫地

洋房

我預產期係4月30日呀!現在成日都覺得好累,行行兩步都好似累到要死咁,好想BB快D出黎呀!生完最想就係去全身按摩,按返夠本先至得

大宅

我預產期5月頭~踏入尾聲真係好辛苦~我聽日已經36w~我陀大女個陣36w4d已經生左~而家呢個恥骨keep住痛左成2個月~ 真係好難頂~呢幾個星期又成日胃頂頂~好想嘔咁~再加上天氣開始熱...... 好想時間快d過~仲要返多2w先放產假...... 唯有努力捱落去......

子爵府

jen08
我媽咪叫我煲白蓮鬚雞蛋糖水時加埋幾粒白果同腐竹落去,雖然冇寄生茶咁好飲,但係都ok喎。
其實榴槤我自己都唔敢食咁多,不過衰在太餵食喇....

男爵府

Hehe....我頭先走左去按摩...好開心

首頁

尾頁

跳至