自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

不是扮病呃假嘅人,這個月病到九彩,冇返工幾日,慰問都冇,仲要比說話聽,個心un住un住,好唔舒服

翡翠宮

現實講錢不是講心.大家!!!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

get well soon

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:不是扮病呃假嘅人,這個月病到九彩,冇返工

原帖由 乖乖媽 於 14-12-10 發表
不是扮病呃假嘅人,這個月病到九彩,冇返工幾日,慰問都冇,仲要比說話聽,個心un住un住,好唔舒服

...
早日康復!

不要對上司/老闆祈望過高

sixfourtoo    發表於 14-12-11 16:25
晉燁爸爸    發表於 14-12-11 11:48

大宅

回覆:係咪個個老闆都咁麻木不仁

好彩上來bk,還感受到溫暖

wcpcelia    發表於 14-12-11 09:01

水晶宮

回覆:乖乖媽 的帖子

商業社會互相利用,好現實!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

乖乖媽 發表於 14-12-10 13:46

...
唔好唔開心~快D好返,自己開心~

水晶宮

回覆:乖乖媽 的帖子

Get well soon!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

關心你是人情,冷漠是道理。
保重身體,睇開d

你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

有無好返d 呀?

我都係病到頂唔順先會請病假o既人, 一年先請1~2日病假, 對得起公司有餘.
但係上司都會有微言, 反而佢自己小小事就請足成日病假...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

...
Take care

珍珠宮

咁唯有唔好連續放,揾一個早上返半日,比個半條命嘅樣佢睇,下晝先病假

侯爵府

引用:Quote:原帖由 乖乖媽 於 14-12-10 發表不是

原帖由 Sumyeema1 於 14-12-10 發表
早日康復!

不要對上司/老闆祈望過高
認同啊。
公司舌錢,你一樣都唔會同情佢收少e糧啦,唔通到時老闆又話員工冷血咩。唔好甘上心

侯爵府

我的育兒心得勳章

係咁架,好公司好老細難求,只可以話佢當你都係工具啫。。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Sumyeema1 於 14-12-10 發表

原帖由 岚月亮 於 14-12-10 發表
認同啊。
公司舌錢,你一樣都唔會同情佢收少e糧啦,唔通到時老闆又話員工冷血咩。唔好甘上心
無錯,大家位置唔同啫

子爵府

...
我間公司咪又係咁,老闆無野阿,hr果邊黑晒面又係度是非精上身四圍講你囉。 老闆係出糧比我既我會當份糧包埋,hr我就真係好憎

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

以前細舖做sales,我入院幾日,老闆娘有去醫院探我,仲送扎花比我tim,出院叫我抖多2日先返工。
但間舖除左佢2公婆,就得我一個sales

wcpcelia    發表於 14-12-11 09:01

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

侯爵府

好老板上司呢家野,都係同撞鬼一樣,睇緣份,無亦係正常。

子爵府

我之前胃痛到行唔郁
我個pk 老闆都打黎話唔夠人一定要返啦
仲要我當時係無薪病假 攞假冇食佢錢

子爵府

吾問候都算啦!我老細直頭叫同事打俾我,話吾死得就好番黎做野

首頁

尾頁

跳至