跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有冇幫bb買鞋? 平時出街有冇著鞋? 我個仔依家學行想買鞋請問大家有冇介紹呢? 謝謝!

別墅

有冇同bb買鞋

有呀~都有幾對,Daddy係買H&M買鞋俾阿囝,但啲手工簡直用個劣字形容(拉鍊車位爆開晒),著左兩次都唔要得,宜家最愛都係addidas對波鞋仔,出街必著
Alvin軒軒

子爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 pollymaksf 於 08-4-28 21:46 發表
請問大家有冇幫bb買鞋? 平時出街有冇著鞋? 我個仔依家學行想買鞋請問大家有冇介紹呢? 謝謝!

我有同bb買係,波鞋仔,皮鞋,最近涼鞋都買埋著緊添.

好多地方可以買到的

e.g.
Dr Kong
Jack & Lily (Seibu at Shatin, always has 85% discount)
Jusco
千色店
Toonsland

男爵府

有啊!有買鞋俾囡囡.不過就唔係成日出街都會著.係帶囡囡落公園果時先會俾囡囡著鞋.因為可以俾佢係公園D膠地上行.
原文章由 pollymaksf 於 08-4-28 21:46 發表

子爵府

有朋友送左幾對冬天的鞋, 試過同亞仔著, 點知著完左腳甩右腳, 著完右腳又fing甩左腳, 如是者試左幾次, 之後都冇再俾佢著.

我自己就只係幾個月前買左對jack & lily俾亞仔, 但只著過半小時, 亞仔唔中意又冇著, 依家天氣暖返連襪仔都冇著lu, 由得佢:;pppp:

不過又諗住遲d學行or去街街都要著返, 兩星期前係西松屋又買左對俾佢, 唔知到時會唔會又fing走晒呢

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我已經買咗第二對鞋仔俾啊仔,都係ADIDAS,第一對$178,第二對$199連玩具,都係好著呀!啊仔著咗個個都話好型!

大宅

好細個時我已經同個女著鞋,因為我覺得著鞋可以保暖in winter,protect in summer,所以一直都有著!! 我買左兩對jack and lily比佢著,d皮都幾好幾軟!!
而家呢個時候著咩都唔好太硬,所以我個女有6對鞋,對對都係軟底嫁!!

複式洋房

May I know where you bought the adidas shoes? Thanks!
原文章由 honeybear0207 於 08-4-28 23:59 發表
我已經買咗第二對鞋仔俾啊仔,都係ADIDAS,第一對$178,第二對$199連玩具,都係好著呀!啊仔著咗個個都話好型!

別墅

好媽媽勳章

yeah, addidas 真係幾好著, 不過bb隻腳真係大得快, 著左無幾耐依家又唔啱了。另外, jack & lily都唔錯, 可以買大少少, 因為佢有橡筋, 唔怕甩, 但係就會難穿上dd。近排係uny買左對mickey涼鞋俾bb落公園著, 都幾好。

原文章由 nickalok 於 08-4-28 22:15 發表
有呀~都有幾對,Daddy係買H&M買鞋俾阿囝,但啲手工簡直用個劣字形容(拉鍊車位爆開晒),著左兩次都唔要得,宜家最愛都係addidas對波鞋仔,出街必著 ...

別墅

我係一個鞋痴,見親D好cute既bb鞋又忍唔住,我個仔隻腳比較大,而家已經著唔到adidas既bb鞋,而家著緊幼兒既5號size波鞋。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

吉之島同旺角百老匯戲院嗰條街嗰間adidas專門店都有,當然,專門店鞋款多好多同埋尺碼齊啲!

原文章由 Utopie 於 08-4-29 00:17 發表
May I know where you bought the adidas shoes? Thanks!

大宅

請問JACK & LILY 啲男仔鞋款靚唔靚? 我見好似啲款好女仔咁mouth:

原文章由 KamMckay 於 08-4-29 11:06 發表
yeah, addidas 真係幾好著, 不過bb隻腳真係大得快, 著左無幾耐依家又唔啱了。另外, jack & lily都唔錯, 可以買大少少, 因為佢有橡筋, 唔怕甩, 但係就會難穿上dd。近排係uny買左對mickey涼鞋俾bb落公園著, 都幾好。

...

子爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 pollymaksf 於 08-4-29 22:43 發表
請問JACK & LILY 啲男仔鞋款靚唔靚? 我見好似啲款好女仔咁mouth:

呢條 link 可以幫到妳

http://www.littlebarefeet.com/index.do

別墅

好媽媽勳章

有粉藍色嫁, 都靚呀, 不過唔係形果隻。如果要形可能都係波鞋仔形d。

原文章由 pollymaksf 於 08-4-29 22:43 發表

大宅

大腳八一名, 要著4號小童鞋, h&m, Dr.Kong 同 Jack & Lily 既學行鞋都唔啱著, 只好著涼鞋

大宅

我買咗combi,因為老公勁鐘意combi

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔知係唔係太小比BB著鞋, 今日帶佢去買鞋仔, 佢勁 , 遲D要去飲, 唔通要做"赤腳小子"

大宅

原文章由 sarah_chow 於 08-5-1 02:08 發表
唔知係唔係太小比BB著鞋, 今日帶佢去買鞋仔, 佢勁 , 遲D要去飲, 唔通要做"赤腳小子"

咁你比佢著下socks先,佢o.k.就試下著鞋仔,第一之可以著5分鐘,第二次10分鐘,慢慢加上去,比佢慢慢適應!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cherylyau_b 於 08-5-1 18:20 發表

咁你比佢著下socks先,佢o.k.就試下著鞋仔,第一之可以著5分鐘,第二次10分鐘,慢慢加上去,比佢慢慢適應!!

thanks, 我會試下, 希望work啦

複式洋房

Thanks, I will go to have a look

原文章由 honeybear0207 於 08-4-29 22:37 發表
吉之島同旺角百老匯戲院嗰條街嗰間adidas專門店都有,當然,專門店鞋款多好多同埋尺碼齊啲!

首頁

尾頁

跳至