嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

大宅

回覆:medela vs spectra 9+, 邊隻好用?

我都想知

複式洋房

回覆:cherryccm 的帖子

I want to know too...

大宅

回覆:medela vs spectra 9+, 邊隻好用?

我係用家,一開始用medela揼極都好少,諗極都唔明,因陪月煲好多谷奶湯水俾我,個幾禮拜後先醒覺可能部medela唔夠力水,叫老公撲部9+雙揼先發現力水好好多,同埋揼得多左,而家用了差不多四個幾月仲好ok

大宅

nlc775s 發表於 15-1-9 23:17
我係用家,一開始用medela揼極都好少,諗極都唔明,因陪月煲好多谷奶湯水俾我,個幾禮拜後先醒覺可能部mede ...
唔該哂呀!!

大宅

回覆 nlc775s 的帖子

你好, 如果想出街用, 那一部好一點? 謝謝

大宅

回覆:carrielam_2000 的帖子

照我所知swing要插住火牛冇得义電,9+就义足電可以揼3-4次,我喺屋企都係义足電周圍揼

大宅

引用:我係用家,一開始用medela揼極都好少,諗極

原帖由 nlc775s 於 15-01-09 發表
我係用家,一開始用medela揼極都好少,諗極都唔明,因陪月煲好多谷奶湯水俾我,個幾禮拜後先醒覺可能部mede ...
你用medela 邊部??

大宅

回覆 Angelcherrypig 的帖子

swing單揼

大宅

我開始都係用medela swing ,真係泵成個鐘都得好少,仲要個乳頭有d 痛。後來頂唔順再買部9+ ,時間慳一半,同埋泵出嚟係多咗。我bb 剛出世25日大。

男爵府

aleung08 發表於 15-1-13 00:51
我開始都係用medela swing ,真係泵成個鐘都得好少,仲要個乳頭有d 痛。後來頂唔順再買部9+ ,時間慳一半, ...
請問唔係一開始時埋身餵好D架咩? 點解咁快就需要用泵嘅?
我預產期係5月, 而家喺度學緊嘢... 想知係咪要生前買定泵, 定生咗先買...

民房

引用:Quote:aleung08 發表於 15-1-13 00:51 我開

原帖由 toronto929 於 15-01-20 發表
我預產期係5月, 而家喺度學緊嘢... 想知係咪要生前 ...
我預產期都係5月呢~我啲同事教我,生左就要盡快俾bb埋身啜或自己揸或用機泵,盡快刺激個乳腺,所以我會生前買

民房

引用:我係用家,一開始用medela揼極都好少,諗極

原帖由 nlc775s 於 15-01-09 發表
我同事用medela嘅freestyle,佢話冇得輸

大宅

引用:Quote:aleung08 發表於 15-1-13 00:51 我開

原帖由 toronto929 於 15-01-20 發表
我預產期係5月, 而家喺度學緊嘢... 想知係咪要生前 ...
你可以生之前買或生之後買亦得,若生之後買你一定要令幫你買個位知係邊到買。
埋身我都想,但個女成日整損我,根本都好難好,陪月就叫我泵出黎好d ,等個傷口快好d。

男爵府

aleung08 發表於 15-1-20 23:38
你可以生之前買或生之後買亦得,若生之後買你一定要令幫你買個位知係邊到買。
埋身我都想,但個女成日整損 ...
成日整損你咁驚?其實係咪好易整損?

大宅

我會選生之前買定,
雖然會盡量埋身餵,但呀B食唔曬,就要用泵泵清,
咁奶量會升得快D
所以就算埋身,都要買泵。

大宅

回覆:cherryccm 的帖子

我自己開始時用medela swing, 都幾好,但用用下發覺泵唔清,後轉左9+, 發覺d配件麻麻,都係泵唔清,最後我將medela的配件用係9+的主機,很好!泵得清又快!

大宅

引用:Quote:aleung08 發表於 15-1-20 23:38 你可

原帖由 toronto929 於 15-01-21 發表
成日整損你咁驚?其實係咪好易整損?
要睇下你bb 叻唔叻,因為我個女比較鈍同埋又心急,一啜唔到就會發矛

大宅

i've used both medela swing maxi and spectra (9+ and S1).

Spectra is MUCH better

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至