全民熱投

跳至

首頁
12345...7

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 7周年華麗國民 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

媽媽最感動的第一次...
單選投票, 共有 2071 人參與投票

投票已經結束

11.70% (243)
43.72% (908)
13.38% (278)
3.95% (82)
6.60% (137)
8.76% (182)
1.06% (22)
1.83% (38)
5.44% (113)
3.56% (74)
你所在的用戶組沒有投票權限

大宅

原文章由 BK_EDITOR 於 08-5-5 10:07 發表
媽媽最感動的第一次...

每個媽媽,十月懷胎再加上生BB嘅過程真係好辛苦,當BB出世,第一眼望到佢,我就感動到流淚啊!

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 TT168 於 08-5-5 12:35 發表

每個媽媽,十月懷胎再加上生BB嘅過程真係好辛苦,當BB出世,第一眼望到佢,我就感動到流淚啊!

係呀!第一眼見到寶寶真係好感動o架!果一刻感覺係......o下!我做o左媽媽啦!
從此..... 我o既心肝寶貝就變成佢啦!!

男爵府

第一次同佢開生日會, 當大家一齊唱生日歌, 我抱住佢諗番呢一年有左佢既日子....好感動, 忍唔住眼濕濕...:cry: :cry:

子爵府

其實好多野都好感動架, 由其是第一次做媽咪, 自己既小朋友第一次做既野, 無論係咩都會感動架....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

同意呀~ 真係每個第一次都好感動架~
原文章由 chinghomama 於 08-5-5 13:54 發表
其實好多野都好感動架, 由其是第一次做媽咪, 自己既小朋友第一次做既野, 無論係咩都會感動架....

子爵府

熱血勳章

bb第一個笑容~~真係好甜嫁~~

大宅

非常同意!!!!

原文章由 galiegalie 於 08-5-5 14:02 發表
同意呀~ 真係每個第一次都好感動架~

伯爵府

好媽媽勳章

第一次成功埋身飲人奶....

大宅

第一次寫信俾我,但只係得媽媽兩個字,其他都係公仔。

大宅

第一次照超聲波見到bb心跳.

別墅

好媽媽勳章

一眼見到寶寶真係好感動o架!果一刻感覺係. 好開心, 我做咗阿媽.............

伯爵府

第一次聽到他強而有力的心跳,我才肯定自己的肚子裡確實有一個小生命,我感動得哭了。

子爵府

最近一次為囡囡學校參加舊曲新詞, 我填好後唱比佢聽, 同解釋佢知, 跟住揍佢返學, 佢一放學即刻打比我, 但我做緊野無聽, 到聽返留意時, 我真係喊, 佢話, 媽咪, 我真係好感動, 你永遠都係我身邊幫我, 我諗起首歌真係好想喊, 但喊唔出.....(聽到我喊住笑....)

大宅

第一日返學,睇住佢入學校門口,第一次要同d陌生人一齊,要離開佢咁耐,遠遠咁睇住佢周圍望,個表情好新奇但又有d驚,去接觸好多新嘅嘢,嗰一刻我真係忍唔住流眼淚....有開心,有擔心,有不捨,有唔習慣....而家諗返都眼濕濕....係嗰種感覺.....

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

唔知叫唔叫感動, 不過最印象深刻o既一次係我同大女o既一番對話, 因為屋企地方有限, 2個女唔可以有自己o既房間, 我同daddy應承搵多d錢搬間大d屋, 但又因為咁自己得好少時間陪2個女覺得好內疚, 有次忍唔住同女女講

"媽媽好對你唔住因為成日做野陪唔到你, 但因為應承咗你搬新屋所以daddy媽咪點辛苦都唔介意, 但係希望你唔好嬲我地, 我地真係好愛你同妹妹, 無時無刻都咁掛住你地"

講完之後我攬住佢喊, 估唔到佢同我一樣攬實我喊, 仲輕輕拍我背脊, 個刻覺得個女真係好生性, 真係再辛苦都值得

大宅

agree~~因為每一個第一次, 都另我好感動, 亦都係我呢世最真貴既回憶...
原文章由 chinghomama 於 5/5/08 13:54 發表

侯爵府

當然係''第一眼見寶寶''la!!!

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至