跳至

首頁

尾頁

別墅

請問用AVENT奶樽的BB,
各位MAMI你哋轉咗邊隻牌子的奶樽AR?

子爵府

我無轉呀 !

別墅

雙酚A好得人驚AR

複式洋房

My bb change from AVENT to CHUCHU 2-3 weeks ago. Okay..no problem w/ bb drinking pattern.

複式洋房

原文章由 vicky333 於 2008/05/07 11:56 AM 發表

hi vicky,

aiya, your son is using avent, my girl too. there is problems with avent!?!?

check this article and see if it can help ah!!!

http://news.yam.com/cna/society/200708/20070831685037.html

[ 本文章最後由 bitzhee 於 08-5-9 15:45 編輯 ]

複式洋房

我都無轉到喔.我個仔一出世用到宜家.都無咩問題.係咪真係咁得驚啊??如果換,咩牌子好啲呢???

別墅

我都無轉, 囝囝同我姪女(現在已經3 year old)都係由出世用到宜家. 所以唔打算換.

複式洋房

我都冇轉, 其實唔用明火直接煮奶樽就應該冇問題.

別墅

請問你阿b初初轉瘦樽有冇咩唔慣?

原文章由 kpdurans 於 08-5-9 15:36 發表
My bb change from AVENT to CHUCHU 2-3 weeks ago. Okay..no problem w/ bb drinking pattern.

男爵府

轉左b-free啦
手泵都唔用啦

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

別墅

hi bitzhee,

咁啱ga, 我哋兩個bb同一日出世,又用埋同一款奶樽

佢話 AVENT 125ml奶瓶(細樽)冇問題,但冇話大樽有冇問題,我都係想同阿b轉"B FREE", 佢都係肥仔樽,阿B應核唔難适應.

bitzhee,

可以支持下我bb麻,請到以下
http://www.baby-kingdom.com/promo/gsk/cute_enlarge.php?pid=711

投我BB"梁柏賢"神聖一票
每次可連續投票5次, 每日有時間就可以投票,直到5月23日5點正止.

Thank you!

原文章由 bitzhee 於 08-5-9 15:37 發表

hi vicky,

aiya, your son is using avent, my girl too. there is problems with avent!?!?

check this article and see if it can help ah!!!

http://news.yam.com/cna/society/200708/2007083168 ...

別墅

我個仔6個月大到個陣我己經同佢轉左chu chu啦, 因為我發現avent個樽用得耐有一層白色既野, 所以拿拿淋同佢轉啦 2............

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我本來都有轉, 轉左Richell, 但係bb 好似唔慣, 飲得好慢, 換返Avent (新奶樽) 佢就飲得快好多啦...

我都係換個晒d 新樽, 冇轉牌子囉~

大宅

未生時買咗AVENT 幾個奶瓶, 生完bb係e院用慣nuk奶嘴, 只好全部換過 pigeon奶瓶(可以用到nuk奶嘴), 因祸得福,呵呵...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Check this out and there's a list of BPA-free bottles, sippy cups, pacificer and teethers, etc. I think that it's safe to change to BPA-free bottles.

www.safemama.com
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

dear vicky;

Just arrived hong kong from vacation, sorry for the delay!

Just voted your baby boy will vote again later!!

good luck to your baby!

Keep in touch la!

PS : Not only same birthday, same milk bottle, also same GSK vaccine too. So funny!

原文章由 vicky333 於 2008/05/07 04:44 PM 發表
hi bitzhee,

咁啱ga, 我哋兩個bb同一日出世,又用埋同一款奶樽

佢話 AVENT 125ml奶瓶(細樽)冇問題,但冇話大樽有冇問題,我都係想同阿b轉"B FREE", 佢都係肥仔樽,阿B應核唔難适應.

bitzhee,

可以 ...

[ 本文章最後由 bitzhee 於 08-5-20 02:52 編輯 ]

大宅

我啱啱由nuk同佢轉用avent,
唔係咁得人驚吓話.
原文章由 vicky333 於 08-5-9 11:56 發表

複式洋房

我都未轉啊...
^^我是大汗豬B^^
呢個係我個網址 http://hk.myblog.yahoo.com/hkenhung/
得閒嚟探吓我留個言啦

複式洋房

無轉到喔.又有新問題咩???????????

大宅

dr browm PES奶樽

首頁

尾頁

跳至