自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我地有個clerk, 新黎既
昨天叫佢幫手影印一份a3文件, 十幾頁到, 印九份...
印完無耐, 佢問我有啲印錯咗點處理
我不以為意, 就答佢份文件係confidential, 影錯咗果啲碎咗去啦
跟住再隔咗一陣...佢同我講, 有好多喎, 碎唔哂....可以點?於是我話咁你俾我啦, 我重用另一面.......

結果佢俾咗成半ream a3紙我....

原來佢影印時, 忘記按sorting個function, 結果印咗9分無sorting到既文件......

我問佢, 點解你唔自己sorting返....佢話咁好煩, 所以寧願影印過喎...

我真係當堂俾佢激暈....

我最好講咗句, 9份啫, 我成日都忘記咁sorting個function....自己sort架啦....

[ 本文章最後由 jacquesau 於 08-5-14 10:46 編輯 ]
好好過每一天......

別墅

好唔環保!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

佢都好唔環保喎......9份唔係好多, 10分鐘人手點都sort完啦.......

珍珠宮

佢話a3紙, 佢張枱好細, 唔可以攤開自己分返去喎!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

要佢食番晒d 紙!!懶成咁!!:;pppp:

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係學生哥呢架,中幾呀

大宅

請問佢貴庚呀?? 又懶又唔識環保, 我以前去左一間新 BUILT UP 既公司, 佢地冇話留番D用過既廢紙翻用, 我都留番黎再用啦, 用得唔好浪費麻

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

20份都要 sort 啦~~
真係懶~~

我之前份工 果個 clerk 仲勁~~
唔識file A3圖~ 唔識點摺又唔問
自由發揮.........
居然將A3圖對摺黎 打孔 .............
一張圖就係中間有4個 孔 喇~~
你地話激唔激到嘔血~~

珍珠宮

呢個係一位40+的女士!

原文章由 jamieconnie 於 08-5-14 10:51 發表
係學生哥呢架,中幾呀

大宅

下....唔係呀. 人手sort要好耐咩, 我而家公司都係冇sort既功能, 我都係甘人手分左佢啦, 我講緊係30-50張為一份, 一影就要10-20個copy呀, 甘懶既人你唔好縱佢, 一定叫佢人手搞返掂, 唔係次次係甘多多紙都唔夠佢晒啦.

水晶宮

原文章由 jacquesau 於 08-5-14 10:58 發表

叫佢去再陪訓啦~~
冇腦兼冇 common sense ~~

珍珠宮

我估係應該讀完再培訓果啲架啦!

原文章由 thunder_bunny 於 08-5-14 11:00 發表

叫佢去再陪訓啦~~
冇腦兼冇 common sense ~~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mouth:mouth:mouth:
原文章由 jacquesau 於 08-5-14 10:58 發表

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真係晒紙
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

侯爵府

唔識function就問吓啦,
再唔係咪遂份遂份影囉
我公司阿姐唔係咁識用都係人手逐份影架

原文章由 jacquesau 於 08-5-14 11:04 發表
我估係應該讀完再培訓果啲架啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

超唔環保, 因住下世做樹

我舊同事初初返新工, 佢唔係好識用部影印機, 結果, 自己人手sort左三ream紙, 搞左一晝.

你呢位同事真係

侯爵府

下..... 地球伯伯.... 再見了......

首頁

尾頁

跳至