美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇媽咪去過悅容莊做facial?
佢地d格仔係點計架?
我上次去試做pitou機(唔知有冇串錯)
個sales話普通facial$150/格,做pitou機就$300,即係2格
又話免息分期600/月,供2年,嚇都嚇死,
因為佢連環勁sales勁迫我, 所以我果刻咩都唔入腦,
最後冇join就走左!
依家好想知道,佢地facial係點樣計,實際收費又係幾多錢呢?
希望有去過既媽咪, 或者知情人仕可以提供詳細資料, 謝謝

複式洋房

有冇媽咪去過啊~幫吓我手吖,唔該

[ 本文章最後由 carbee 於 08-5-30 23:06 編輯 ]

複式洋房

唔通真係冇人試過悅榕莊??

大宅

[quote]原文章由 carbee 於 08-5-30 23:10 發表
唔通真係冇人試過悅榕莊?? [/quote
我有試過佢d facid係(荃灣).我覺得按摩5係好舒服.(我做開果間好過佢好多)
做完之後皮膚敏感又紅又痕.so冇join就走左mouth:
why佢連環勁sales勁迫你..你都有興趣 ????

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都想知。
因為係開門市買香水,所以join左member,而家話叫我試做,但我已經知道自己只會試做唔會join任何plan架!

複式洋房

原文章由 joessyton 於 08-5-31 12:34 發表
[quote]原文章由 carbee 於 08-5-30 23:10 發表
唔通真係冇人試過悅榕莊?? [/quote
我有試過佢d facid係(荃灣).我覺得按摩5係好舒服.(我做開果間好過佢好多) ...

查實佢部機做得都幾好架,
不過果刻係唔like個sales之嘛,串到死~
唔知自己係咪犯賤

男爵府

我在旺角的悅榕莊做facial做了很多年(大大話話至少八年),我通常做冰河泥(@$315,包精華素和眼部護理)加靈芝(around @$600)。亦有在此做按摩,印象中是每part 45mins,around @$120,我通常做兩parts。

荃灣的分店開了啦?上個月我聽sale講話九月才開嘅?因為我在荃灣上班,分店就在我office附近,我不知幾想將course改去荃灣,唔使專登出旺角。

sales問題>>>我都覺很hard sell,有時都令人很反感。好似我今年初才將淨機改哂做扣格仔(100格),我又不很勤做facial,大約一個月一、兩次(平日放工要趕返屋企湊女,放假又唔多願專登出旺角,太多人了),最近兩次做facial,因為出了痘痘,又唔適合做淨機(水晶磨皮或鏟皮),真係扣過幾多格啫,上星期去做facial時,個sales就係咁游說我轉做光子淨機,話試做價250元,我堅持唔試。臨走簽名時,才知join course要成50k!!!!!!!! 佢都傻嘅,幸好我無試做到,如果唔係有排甩唔到身。mouth:

[ 本文章最後由 YY(芝芝媽咪) 於 08-6-6 23:56 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

呵~我經常睇人黑面,佢識黑面我都會黑面!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

o甘你覺得做得好唔好?
一次幾$? $600+$315

男爵府

我未去過其他地方做facial,無從比較。sorry。

複式洋房

我之前joined悅容莊的-

• 20次彩光,每次做前及後都要影相(都唔知做乜,問佢又話唔會比返我睇...)當然,complete完個course後,都係冇分別....
  • sell完彩光不久,又sell我買磨皮(good for 彩光),有幾次磨完皮之後,d所謂美容師幫我fu fu 吓mask, 突然又攞走mask,因為我買的course冇包喎....一個幾十都計住,我比的都計唔到啦....
;-)

民房

回覆 #6 YY(芝芝媽咪) 的文章

請問你係再新買咗COURSE,先變埋100格呢?你知唔知有到期日的呢?我好多次都唔肯買新course或格仔,個sales突然就話我d course過晒期冇得再用,如我補足100格就可以再用.我買course時個女人,明明叫我不需擔心到期日,到時會自動續期的.(氣頂到...)個女人話聽唔到當時個sales同我講過什麼,現在係公司規矩喎.最後她只俾我用多12日,要用晒41格.佢多次說公司規矩(新消費就可一同續長到期日)

禁止訪問

禁止發言

悅容莊-facial

禁止發言

剛做完個facial Good 介紹你

珍珠宮

你好YY,
你仲有無按摩卷可分些SALES比我?我想做,其他唔敢啦...
可PM比我嗎?謝謝你...
原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 08-6-6 23:47 發表
我在旺角的悅榕莊做facial做了很多年(大大話話至少八年),我通常做冰河泥(@$315,包精華素和眼部護理)加靈芝(around @$600)。亦有在此做按摩,印象中是每part 45mins,around @$120,我通常做兩parts。

荃灣的分店開了啦?上個月我聽 ...

民房

悅榕莊的銷售手法

本人之前在悅榕莊買左泰式按摩套票, 後來去左旅行遺失左銀行信用卡, 再上去悅榕莊做按摩時, 就問BA有冇影響銀行的分期過數, 叫佢check下公司戶口, BA 查完公司數後, 就要求我拿另一張信用卡俾佢, 然後又叫我簽左張單, 我沒有為意, 就簽左, 後來回到家先發覺, 佢地收我雙倍錢, 多收左HK$ 12,000. 於是上去同佢地理論, 佢地居然屈我話我買左佢地兩個套票, 除左泰式按摩外, 仲有facial 套票, 我由頭到尾都對佢地既facial 無興趣, 亦從未想過購買佢地既facial, 佢地此舉擺明係明屈!!!!!!! 悅榕莊係卓悅集團的旗下公司, 估唔到咁大間公司都用如此卑劣的欺騙手法!!!!!!!!!!就此事, 我已向消委會投訴, 亦在警署落左口供. 如有其他姐妹亦在此店中左招, 歡迎聯絡我, email# [email protected] , 我地聯合起來聲討佢!!!!!!!!!!!!

原帖由 Macusmama 於 09-11-9 15:41 發表
你好YY,
你仲有無按摩卷可分些SALES比我?我想做,其他唔敢啦...
可PM比我嗎?謝謝你...

複式洋房

我去沙田過間分店試過一次,用試做價,真的好平.但是真係好 hard-sell.

之前打電話來sell,說話真的講得很漂亮.我話做完如不幫襯,會否不能走? 她說:"我們真的想做好個口碑,不會 hard-sell 的."

未做之前,如一般美容用品sales 一樣,當場彈到你皮膚一文不值,做完後,佢表面offer的價錢,好似都唔貴,但係睇佢個樣,應該會在你做緊時,叫你逐樣加野,你做laser facial 的話,佢又會叫你做埋 facial, 加精華素,做眼膜等等.

說電話時,又說下午三點 book 了間VIP 房給我,我還早了十分鐘到,但係見完個Sales約3:20,要等到約3:55才有得做.做完約4:55,又要等了約25分鐘,個Sales 才出來.即是說,真係做得個1小時,但等和俾人 sell,足足用咗超過一個半小時.

最怒的是, 我話俾我考慮一吓,不如我俾咗今次試做價的錢先啦!個 sales立即變臉, 好無禮貎叫我自己去接待處俾錢.點知返出去接待處,D人態度又係好差,又叫番個 sales 出來收錢.

好彩我無幫襯啫,如果唔係,若買咗 package, 但不聽她們的話,每次加野,又唔知又用什麼態度了?

大宅

悅容莊-facial

我在8月23日去過旺角做,無論任何野都唔ok,佢無sell我,可能我有講過我在h2o開cou,佢知自己公司唔夠料,所以無sell我,我走得好輕鬆!

首頁

尾頁

跳至