親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

酒店:

皇都酒店 (http://www.hotelroyal.com.mo)
RATESTOGO 房價$782.64/晚, 因為有84折推廣, 折後為HK$774.78 (不包早餐)!!平到笑!!

全澳門第一間五星酒店, 翻新後, 房間設施新舊不過不失, 過一晚無咩太多要求~

酒店無KIDS ROOM, 唔似得大型酒店咁乜都有,

但勝在位於居民區, 日夜都好靜 (但又唔會靜到有賊咁), 又無咩大陸人, 成個感覺似返去澳門咁...... (以前已經住過大型酒店幾次, 貪佢O的付費KIDS ROOM同埋房夠大),

位置超方便, 附近已經搵到好野食, 平既貴既都有, 行去松山只係10分鐘左右, 如果唔係去澳門賭錢或者要去遊戲室, 其實呢間酒店平平地真係十分不錯! (大型酒店閒閒地都千幾二千, 越黎越貴, 住唔起)

行程: 原則上係無, 只係不停食同埋行, 見到岩小朋友既就停低等佢地玩下...

景點:

澳門賽車 --- 練習賽 (MOP50/位, 大小同價)

龍環葡韻住宅式博物館

Website: http://housesmuseum.iacm.gov.mo/

酒店附近的遊樂場 ---

華士古達嘉馬花園

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

fionaleung43    發表於 15-4-13 22:12

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

食 --- 食 --- 食 ----

檸檬車露

新好利美食餅店

必達士 BITTER SWEET的木糠布甸

莫義記

富仕葡式餐廳 (超級推介, 又便又好味!!!)

(皇都酒店附近)

其他

義順雙皮奶

譚家魚翅

珍珠宮

第2日 -- 景點 (松山)

原本打算上松山坐最短纜車 (MOP2/位)過下癮, 誰不知玩左差不多3個鐘~

最後放棄左去科學館...

但係好值得~~

一來天氣環境都好舒服好RELAX, 二來佢既遊樂場真係好新好特別, 與其又要坐車去玩, 倒不如留O係戶外既遊樂場享受一下.... (香港難求)

德成按 --- 舖鋪 (MOP5/入場/位)

唔係話好多野睇, 但勝在夠特別, 可以同小朋友講解下歷史, 又可以影下相~~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

松山有新遊樂場,以前只有康體設施,不過我女細時都好鐘意玩,又鐘意去華士古逹花園玩,不其實我細個都去玩,真係童年回憶,如我去澳門住一晚,早上多會行松山,吸收清新空氣.

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:一家四口HEA遊澳門2日1夜 (住5星期平民區酒店)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:brbaby2007 的帖子

請問床的size幾大?謝謝。

珍珠宮

小虎與點點 發表於 15-2-25 01:11
請問床的size幾大?謝謝。
我地要TWIN BED,
兩公婆一人同一個小朋友訓, 剛好

珍珠宮

sukkiu 發表於 15-2-24 22:51
松山有新遊樂場,以前只有康體設施,不過我女細時都好鐘意玩,又鐘意去華士古逹花園玩,不其實我細個都去玩,真 ...
真係好舒服~~~
好過留O係大酒店入面既PLAYROOM~

珍珠宮

引用:多謝分享啱啱在hotelx.com promo買咗復活節

原帖由 sweetcouple 於 15-02-25 發表
多謝分享

啱啱在hotelx.com promo買咗復活節紅假前三晚sheraton, 正開始plan去邊好
我地平玩, 感覺好唔同~~~
以前去大型酒店, 真係無咩澳門遊嘅感覺

大宅

請問小朋友10歲,係賽車練習場可以自已駕駛嗎?定係只是觀賽呀?

珍珠宮

sweetcouple 發表於 15-2-25 01:06
多謝分享

啱啱在hotelx.com promo買咗復活節紅假前三晚sheraton, 正開始plan去邊好
Sheraton個價真係平到笑,最平600幾一晚,可惜我剛去完返來,如果唔係都去一轉。

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:sweetcouple+發表於+15-2-25+01:06+

原帖由 MissMaMa 於 15-02-25 發表
Sheraton個價真係平到笑,最平600幾一晚,可惜我剛去完返來,如果唔係都去一轉。 ...
我前晚book holiday inn, 估唔到琴晚sheraton仲平

珍珠宮

Lqueenie 發表於 15-2-25 16:14
我前晚book holiday inn, 估唔到琴晚sheraton仲平
威尼斯人今日都做promo,套房$1000 咋!

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

皇都good架

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Lqueenie+發表於+15-2-25+16:14+我前

原帖由 MissMaMa 於 15-02-25 發表
威尼斯人今日都做promo,套房$1000 咋!
我要求平平地得架喇

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:一家四口HEA遊澳門2日1夜 (住5星期平民區酒店)

請問各位係唔係星期一至五價錢?我搵唔到咁平

珍珠宮

davywm 發表於 15-2-25 16:19
皇都good架
呢間我十幾年前住過,當時算好好。

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

wu1107 發表於 15-2-25 16:20
請問各位係唔係星期一至五價錢?我搵唔到咁平

YES AH, 星期5,6, 紅日都好貴

首頁

尾頁

跳至