懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

洋房

回覆:Nekocatty 的帖子

上醫院產檢同照聲波全程都自己去咁滯
因為好難老公好難就d時間
除咗飲糖水果次驚暈之外

大宅

回覆:有冇人全程產檢都係自己去?

閒日去政府產檢自己去,因為等得又耐又無野睇,叫老公去都無意思。
私家產檢就一時時,就到時間就叫埋老公去,費事下下要佢請假。
但照oscar呀,結構呀,飲糖水就一定搵老公陪。
去到懷孕後期一星期一次產檢真係好辛苦,但都係費事下下搵人陪,我會揀搭的士出入。

大宅

引用:想八卦吓,有冇媽媽係從頭到尾,直至38週的

原帖由 Nekocatty 於 15-02-27 發表
想八卦吓,有冇媽媽係從頭到尾,直至38週的產檢(無論政府或私家),都係自己搭車去? 老公/ 家人陪唔到?
...
一直都係自己去

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

想八卦吓,有冇媽媽係從頭到尾,直至38週的產檢(無論政府或私家),都係自己搭車去? 老公/ 家人陪唔到?
...
上胎老公只係頭一次產檢,照頸皮同照結構有去,之後所有產檢都係我自己去, 我係住外國仲要自己揸車去,揸到39週添。
其實三個月就發現有葡萄糖不耐受,到六個月真係中妊娠糖尿,全個懷孕期飲過四次糖水,老公都抽唔到空陪我,有時姑奶得閒佢同我去咋。

今胎我老公更忙,我十周已經飲咗兩次糖水,第一次faik咗,到第二次要做三個幾鐘抽四次血,我都係自己帶住大女去,到抽完最後一次血,之後先call老公嚟接去食嘢,都傎因為血糖太低,低到心跳加速仲出晒冷汗,根本揸唔到車。食完lunch我好咗,佢就返公司,我再自己同阿女返屋企咋。

男爵府

mrs.cool 發表於 15-2-27 12:32
上胎老公只係頭一次產檢,照頸皮同照結構有去,之後所有產檢都係我自己去, 我係住外國仲要自己揸車去,揸 ...
你好勇猛呀!!!

大宅

我開頭果兩、三次老公陪我一齊去,
清楚曬成個流程、環境後就我自己一個人去,
因為唔想老公浪費請假陪我~
留番d假陪我坐月、湊b仲好~
我尋日38周幾先一個去完西九健康院產檢,
因為時間早,唔多人搭車,落車慢慢行,
唔同其他人爭/逼,無咩大問題

大宅

揀產檢健康院時一定要揀間屋企一程車就到倒的~
坦白,我鍾意去健康院產檢多過醫院(瑪嘉烈)
因為人少d外,姑娘d態度和善d又講解詳盡d~

水晶宮

我全程有人陪,我成日暈係條街,冇人陪搞唔掂

複式洋房

...
今次第二胎,我全程都係自己去覺得佢去唔去都冇所謂

子爵府

我老公有陪我去照結構同oscar,之後都係自己去,因為後期既產檢,去得好密,根本無時間陪我。

男爵府

自己坐的士去

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:mrs.cool 發表於 15-2-27 12:32 上胎

原帖由 fifihon 於 15-02-27 發表
你好勇猛呀!!!
唔係我勇,都係迫出嚟,唔通真係要老公乜都唔好理陪咩?

我今胎開頭情緒好差,因為作小產,老公又次次到產檢嗰日先突然要開會走唔開,甚至忽然要出trip,連結構期都要改!我都爆過幾次,但發泄完都係自己搞掂,必要時(糖水嗰次)先叫老公嚟。

子爵府

如果政府既好多時都自己去架, 反正都check得好hei~
如果私家睇, 會照到BB,會專登揀先生放假日子至睇

侯爵府

我的育兒心得勳章

開頭c6同屋企人就到放假一齊去 ,唐氏結構c6都請假去,私家就c6放假先去,其他都係自己。

男爵府

去政府產檢我都唔會叫C6陪,反正佢都陪唔到我入去見醫生聽胎心,佢去到好似無咩用。

反而私家想佢來陪,因為可以一齊見下BB~

珍珠宮

佗大仔差不多都是自己一個出出入入⋯當時住太子出西九檢查行過去好快⋯

子爵府

政府產檢自己去,因為真係好浪費時間又無野睇

私家就每次都我先生陪我去,因為佢自己都好想睇吓BB

大宅

BK Milk勳章

回覆 mrs.cool 的帖子

要飲咁多次糖水

杯糖水好難飲!

你好犀利!

我無論去c+定政府都想c6陪,c+當然係想一齊睇bb,政府就因為等得耐,一條友等好痛苦!

上胎c6全程陪住我去!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至