婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說大伯.大嫂兩個10幾20歲就結緍生仔.所以佢個仔今年11月結婚.
堂哥都29歲啦.今年新年我比利是佢同未婚妻.咁堂哥話練習派利是就
比左2封我女.咁個姑9又响度佢有一個女25歲大學畢業做左2年嘢.咁堂哥都比左2封佢.今日個乞人憎姑9同99講話堂哥比10元一封利是佢個女.姑9你都係20x2.堂哥想高興下都中伏.99仲打去比大嫂咋型.痴線.我同大嫂年年50x2出年20x2.大嫂話佢明年都20x2.本來利是係祝福.變斤斤計較.衰姑9真係梗有一個响左近.

AY1113    發表於 15-3-18 15:29
Jolin_Yuen    發表於 15-3-10 17:37

侯爵府

回覆:10元利是係惹的禍..有D長

係你姑9角度可能覺得,做戲做全套,派俾自己人都得10蚊有冇搞錯
甘派利是個對人又覺得我預演姐,其實大可以連尼10蚊都慳返
畢竟\"派\"雖則係\"祝福\",但都係實實在在嘅錢。唔會天跌落嚟。
一樣米養百樣人啦
個個心態唔一樣

大宅

回覆:hanghangkwok 的帖子

10蚊唔係錢呀?!都傻傻地,利利是是,幾多有咩所謂

別墅

我唔明點解要練習派利是既?

大宅

人地想大家開心下,我覺得利是D家野系俾心意,不是用來計錢多,收個覺得人地俾得小,以後吾好收人利是羅邊個規定利是要俾幾錢。你只姑狗一點家教都無

大宅

下次入張一注六合彩俾佢, 買時值十蚊

中咗就恭喜佢

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都試過姑奶打電話問我係咪封$10,但我地子姪全部封$20.

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

堂哥其實想開心下.練習係c6笑佢咋.我覺得大家開心下.搞下笑
使咩咁認真個姑9都痴痴地.個99又跟佢痴.

大宅

手10蚊就睇得出啲人斤斤計較同白痴,抵啦
以後10蚊x2 ok la

大宅

呢啲人,俾幾多佢都有說話聽

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

雖然個動作有點無聊,但都叫有心,玩下je,幾錢有咩所謂

男爵府

其實就算真係封$10一封又點?有規定家人一定要大封嗎?都係心意啫,咁計較個價值,變相令小朋友都覺得俾利是要大封先得啦…祝福係無價嘅,入面嘅錢只係心意嚟架啫

男爵府

咁10蚊唔喺錢嚟嘅,利是喺代表祝福,嫌少嘅話出年佢唔好收利是。

男爵府

最慘佢個女20幾歲大學畢業又出黎做嘢.收到咪當搞下笑
況且又真係新年輕鬆下.佢個女又係白痴洗鬼咁認真同佢媽講收到10元利是
笑下咪算.我真係同大嫂講出年齊齊20x2比佢個女.
頂3代人99.姑9.姑9囡都一樣人斤斤計較..

侯爵府

引用:話說大伯.大嫂兩個10幾20歲就結緍生仔.所以

原帖由 hanghangkwok 於 15-03-08 發表
話說大伯.大嫂兩個10幾20歲就結緍生仔.所以佢個仔今年11月結婚.
堂哥都29歲啦.今年新年我比利是佢同未婚妻. ...
個問題係你奶奶度,佢應該去教女,而唔係去鬧孫

男爵府

複式洋房

回覆:hanghangkwok 的帖子

子爵府

睛靈勳章

han####gkwok 發表於 15-3-8 22:59
妳小心出年變咗$20x2又有說話聽呀~~
其實利是係祝福, 收到大封當然開心, $10都係錢, 每人經濟壓力唔同, 有乜所謂呢~~

大宅

han####gkwok 發表於 15-3-8 22:59
咩人黎架...自己又唔係封得多...人地派幾錢咪幾錢囉...仲要投訴...最好少你99咁ON9同你姑9 傻

首頁

尾頁

跳至