想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

我其實過左版一段時間,但希望係生之前親仲有時間係度分享下我依三年既中奬心得,希望對各位jm有幫助,早日有好消息!

大約三年前,我結婚一年,開始同老公計劃生小朋友。個時咩都唔識,多謝依度JM既分享,學到咩係紅d綠d,preseed,conceive plus.又去睇中醫調理左半年。
但係試左半年到一年到都無聲氣,所以去左睇仁安生育科,照過超聲波無事,但老公唔希望做人工,所以跟住一年都放棄左,咩都唔做,順其自然就算。

待續

大宅

回覆:分享我經歷三年的中奬心得

我2年,好期待聽你既分享

伯爵府

畀面勳章

引用:我其實過左版一段時間,但希望係生之前親仲

原帖由 littlecarrot82 於 15-03-30 發表
我其實過左版一段時間,但希望係生之前親仲有時間係度分享下我依三年既中奬心得,希望對各位jm有幫助,早日 ...
期待你既分享呀

大宅

congrats

大宅

引用:我2年,好期待聽你既分享 +

原帖由 iamlololo 於 15-03-30 發表
我2年,好期待聽你既分享
唔好俾咁大壓力自己同身邊既人,順其自然最重要

大宅

等呀等,等到我個best friend生埋我都無消息,加上去年依個時間我發現有乳房纖維瘤,要做手術,所以又停工幾個月。點知之後一連串神奇既事就發生:包括科學同迷信既我竟然不知不覺做齊晒。

迷信既包括:
(1)收契女:話說我個best friend生左個女,我超開心,仲收埋佢做契女。真係好鐘意同錫佢,見到佢覺得自己好似多左個女,正正填補我心靈。之後聽日講好多人如果想快啲生小朋友就揾人上契,唔知咁樣係咪有關係。
(2)求神:依度好多jm都試過,其實我之前都無留意。咁岩舊年四月個時,去左大阪,有個朋友又係好想生小朋友,佢突然whatsapp 我話大阪有間寺好靈,叫我幫佢求個符。我又盲中中,幫佢Google,點知又真係俾我揾到一間專求生仔既,仲迫我老公改行程去一轉,咁幫得佢求梗係自己都求埋啦,我跟住佢地啲指示去求同買個符,唔知係咪咁又有關係。(p.s.不過,依啲都係可能要親身做先有效,托人做效果應該無咁大)

大宅

想問大阪間廟叫咩名呢

大宅

引用:想問大阪間廟叫咩名呢

原帖由 misti 於 15-03-30 發表
想問大阪間廟叫咩名呢
Pm你

男爵府

畀面勳章

引用:等呀等,等到我個best friend生埋我都無消

原帖由 littlecarrot82 於 15-03-30 發表
等呀等,等到我個best friend生埋我都無消息,加上去年依個時間我發現有乳房纖維瘤,要做手術,所以又停工 ...
恭喜你呀!!!!另外,請問間寺喺大阪邊度㗎?tks

hohohohooooooo

大宅

thank you

別墅

我果陣係京都清水寺都有求!身體語言同距地講話要生bb既符!幾個月後都有咗!

珍珠宮

回覆 littlecarrot82 的帖子

恭喜!可以pm我大阪寺廟資料嗎?我都等左好耐

大宅

引用:我果陣係京都清水寺都有求!身體語言同距地

原帖由 alexkathy 於 15-03-30 發表
我果陣係京都清水寺都有求!身體語言同距地講話要生bb既符!幾個月後都有咗!

...

珍珠宮

alexkathy 發表於 15-3-30 23:25

...
請問係咪同香港一樣,要返去還神?

大宅

引用:Quote:alexkathy+發表於+15-3-30+23:25+我

原帖由 6299 於 15-03-30 發表
請問係咪同香港一樣,要返去還神?
係呀,要還神家,不過係生左之後,個度啲人會教你

洋房

引用:等呀等,等到我個best friend生埋我都無消

等呀等,等到我個best friend生埋我都無消息,加上去年依個時間我發現有乳房纖維瘤,要做手術,所以又停工 ...
請問有冇間廟嘅資料?

珍珠宮

littlecarrot82 發表於 15-3-30 23:53
係呀,要還神家,不過係生左之後,個度啲人會教你
可以當去多次旅行

侯爵府

恭喜~

Can pm me Osaka temple info?

大宅

講返啲科學啲既方法:
(1)中醫:其實係兩三年前我都有睇過中醫調理,仲要專登揾個依一科既專家,食足半年藥,結果除左身體好左無鼻敏感外,一啲都無幫助。所以就停左了。
之不過,我介紹左我睇開間診所俾個同事。佢去左睇個度另一個中醫調理,結果食左兩次就中了,佢事後話返俾我知,咁岩當時我又做完手術,又想調理下身體,所以咪試下囉。原先只係諗住治下病,咁橫掂睇開咪同佢講都想生bb,佢就開返啲藥俾我食,我睇左兩個月,第三個月都懶得睇,但咁就中左了。所以我覺得個中醫有啲料到,我頭三個月都繼續睇,結果bb都發展得好好

大宅

回覆:littlecarrot82 的帖子

請問可pm大板邊間寺廟嗎?thx

首頁
12345...9

尾頁

跳至