夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

同佢講完好累,佢跟住講其他話題,我真係覺得同佢好冇意思

男爵府

pollywong123 發表於 15-5-17 11:28

你下次試下間接話佢知

做到個樣好累,等佢發現

大宅

引用:同佢講完好累,佢跟住講其他話題,我真係覺

原帖由 pollywong123 於 15-05-17 發表
我都係咁,真係好心痛。

YANXX    發表於 15-6-3 06:17
Miga3    發表於 15-5-26 23:43

珍珠宮

回覆:同我老公呻下,一人湊囝好累好眼訓,竟然一些安慰說都冇

同病相憐

男爵府

引用:同佢講完好累,佢跟住講其他話題,我真係覺

原帖由 pollywong123 於 15-05-17 發表
下次用行動,攤響樹咩都唔做,拎杯水都嗲聲嗲氣叫佢拎…[老公,我好攰,但係又好口喝呀…] / [老公,我好攰,無力行去廁所呀…抱抱啦…] / [老公,今日好辛苦,過黎攬下差下電啦…]

男人對呻,唔知點回應,又驚對方沒完沒了,更怕講錯野,咪轉話題囉…直接d,比機會佢做d野,自己個心又舒暢d…

大宅

我而家未生時 佢都系禁! 生左應該都系禁! 我唔會理佢有冇安慰我。 總之佢有鍚我。 始終如一。 比我呻 聽我發up瘋! 我覺得自己辛苦啲都唔怕。 at least 佢有聽我呻。 我都預左生埋寶寶會仲辛苦! 如果我46好似你46無錫又無安慰。 又唔比你同佢呻。 我會無哂power,, 到時咪仲慘仲唔開心。。 我會禁諗安慰自己。 哈哈。。。
p.s. 我無做野4個月。支出。家用46負責

禁止訪問

子爵府

可唔可以俾機會自己行開下,由佢自己一個人湊,令佢實際感覺有幾辛苦,有幾攰呀??

侯爵府

唔使聽我呻,攞錢黎俾我請工人,個男人又聾又啞我都接受,但如果唔係,男人唔該就死番出廳做下家務,唔好當自己大爺。

子爵府

pollywong123 發表於 15-5-17 11:28
不用呻, 叫老公湊囝, 你就約朋友/自己去扮靚..

大宅

我覺得D 老公通常會覺得我地老婆在家淨係餵B食野, 換下尿片, 在屋企好得閒甘, 完全唔會諗我地成日抺野, 清潔, 洗碗, 準備材料煲粥, 仲有好多好多工夫, 佢地唔會諗, 為何我地會做到甘攰呢

伯爵府

個人經驗之談,信不信由你,你同佢再呻係無用,因為男人唔會明白女人湊仔係辛苦,你越講佢只會越煩,你得閒特登扮靚啲等你c6放假時約下其他朋友去街叫佢自己湊仔,出街時唔駛掛心小朋友,千其唔好打比佢問佢搞唔搞得掂,放手比佢做,你要有自己既朋友圈子,出去鬆鬆對你都好,再講,男人你同佢講幾辛苦都無用,因為男人認為番工辛苦,放工番黎仲要對住個老婆聽佢呻係反感既事,所以你要放手比佢做,等佢做過先會用心體會到你既辛苦,同埋你要有自己既朋友圈子,識多啲新朋友,扮靚啲,價值提升番,唔駛同佢嘈同佢呻,等佢自己做去感受,到時佢會將個焦點放番係你同小朋友度。

男爵府

我夠係!生日想食餐好的,都話唔得!枉我又陀又生又湊!
辛苦到死!

複式洋房

我地會支持你,有時候男人係甘唔識趣,加油呀媽媽

珍珠宮

我有時想講下其他見到的事,佢一句問係咪咪朋友呀,聽返來睇返來,唔好同佢講,搞到佢好情緒差,我無野講了,有時講多兩句又話多野講好煩,湊仔一個人,唔同你講唔同自言自語咩

翡翠宮

我係過來人,話你知同老公呻無用架!!

我試得多喇,佢根本體會唔到,我講唔夠2句佢就講自己公司的野,講講下變左佢呻,擺明佢就無心聽我呻,莫講話想佢安慰下,係連想佢專心傾聽都難,又試過講完佢0反應囉,明顯佢唔係聽緊我講野,個陣我都有同你一樣的感覺,覺得佢唔關心自己~

其實,我覺得佢就係覺得自己返工好辛苦,所以就唔覺得我係屋企湊女會有幾辛苦,簡單d講人往往只覺得自己係最辛苦~

情況,就如以前我做小朋友時,永遠只覺得自己返學讀書好辛苦,而從來都睇唔到爸爸媽媽的辛苦一樣道理囉!!

我因為返過工所有我知道返工的壓力同辛苦,但我老公真係無試過湊女、做家務一腳,所以其實佢體會唔到都好正常~

子爵府

有時女人呻得太多,多多動靜因住更惹對方討厭

翡翠宮

我都用左好多方法,令佢知道同明白我的辛苦同感受~

我同佢講我幾時幾時約左朋友行街、食飯,叫佢係屋企湊女,佢當然唔多想,但我話佢一個月有8-10日假,我就年中無休,唔使放假既??依架我想放一日都唔得呀??
我咁講完之後,佢即時無聲出,我出左街一個電話都唔會打番去,問佢bb點,因為我係假設左佢係搞得掂既,我話我對佢有信心,曾經個女2個月大時,我出去有d野搞,佢打黎問我係邊,話bb痾左屎,想我即刻返去,結果比我鏟,我話「你既然知道bb痾左屎,你係爸爸,你唔識幫佢抹呀??所謂遠水不能救近火,你唔係諗住等我返黎幫bb抹掛,你就諗住由得d屎係bb個pat pat度成粒鐘呀??你想bb爛pat pat嗎??」

同埋,係屋企我唔會好似以前做得咁周到,專登搵d野黎扮唔記得,比番d責任佢~

翡翠宮

簡單d,即係話講同呻不如要佢實際行動好過喇!!

大宅

回覆:小manman 的帖子

我老公都會講公司野,我聽到恰眼訓

首頁

尾頁

跳至