自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK有啲JM看個文字鋪都被嚇親,說引起不安。
其實天災人禍常常發生避免不了,正如日本係地震帶,難道近期富士山有激活的可能,發生火山爆發。 都會引起不安?

不論預言,又或者是按數據分析都是未經證實的,信則有不信則無,我真的不明白為何怕又要去,唔去就不用怕

sunev    發表於 15-5-19 00:32

侯爵府

引用:BK有啲JM看個文字鋪都被嚇親,說引起不安。

原帖由 懵仔魚 於 15-05-18 發表
其實天災人禍常常發生避免不了,正如日本係地震帶,難道近期富 ...
信唔信自行決定

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:膽小勿入 (我只是想分享下,希望不會再被三封鋪)

文字都怕?
Jm你頭個post講咩架?
我錯過左

大宅

引用:文字都怕?Jm你頭個post講咩架?我錯過左

原帖由 丫雅 於 15-05-19 發表
文字都怕?
Jm你頭個post講咩架?
我錯過左
有個預言家預言泰國南部6,7月有天災發生

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

對住啲哈日族...算把啦...
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

,同感成日見到啲post叫人加慎入,諗極都唔明恐怖點係邊

懵仔魚  agree  發表於 15-5-19 02:23

子爵府

懵仔魚 發表於 15-5-19 00:23
下?? 咁都要被封舖?????

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由 丫雅 於 15-05-19 發表文字都

原帖由 懵仔魚 於 15-05-19 發表
嗯……話會有海嘯嗎?

別墅

而家啲人係好脆弱架,少少嘢都會嚇親架!

男爵府

呢啲野到你就到你
唔到你 你想~都無你份啦
啲人大驚小怪
文字都要加慎入
咁應該好有幻想力

懵仔魚    發表於 15-5-19 02:21

大宅

引用:Quote:原帖由+懵仔魚+於+15-05-19+發表有個

原帖由 丫雅 於 15-05-19 發表
嗯……話會有海嘯嗎?
係,不過我只是想分享,沒想過叫人不要去泰國

別墅

我係fb睇到呢段預言

男爵府

今日反而收到send話日本可能會有地震,

真係唔希望再有天災

禁止訪問

大宅

引用:而家啲人係好脆弱架,少少嘢都會嚇親架!

原帖由 cometheidi 於 15-05-19 發表
而家啲人係好脆弱架,少少嘢都會嚇親架!
哈哈

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

引用:BK有啲JM看個文字鋪都被嚇親,說引起不安。

原帖由 懵仔魚 於 15-05-18 發表
其實天災人禍常常發生避免不了,正如日本係地震帶,難道近期富 ...
上次嗰個 missed 咗

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+丫雅+於+15-05-19+發表嗯……

可能係泰國旅遊局走去同管理員投訴

大宅

引用:Quote:原帖由+懵仔魚+於+15-05-19+發表係,

原帖由 elysemama 於 15-05-19 發表
可能係泰國旅遊局走去同管理員投訴
咁誇張...............

禁止訪問

引用:對住啲哈日族...算把啦...

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 丫雅 於 15-05-19 發表嗯……

但唔係話真係預測到咩?其實玩事小,命仔事大,有咁嘅可能,緊係唔去住啦!唔發生就最好啦,世界和平,但如果個真係發生左,事先係知嘅做咩唔避開呀?

首頁

尾頁

跳至