嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb 成日要抱, 請問搖搖椅對bb有冇用? 如果有, 有冇好介紹既 搖搖椅 ?

大宅

我屋企用緊fisher price..

唔會真係搖佢, 因為唔想搖慣左..

bb清醒時放係搖椅..唔駛成日瞓床望天花板..(望其它境或者搖椅上既玩具)
大左又可以瞓係喥飲奶...4個月左右可以開始坐係椅食糊仔/粥仔..
但係大約6-7個月..開始識轉身又大力左, 就識得金蟬脫hot...要昅實bb小心佢跌倒..

到1歲左近..bb自己識得琴上去坐同埋落地..都好好用..

別墅

原文章由 cc123456 於 08-6-25 19:14 發表
我屋企用緊fisher price..

唔會真係搖佢, 因為唔想搖慣左..

bb清醒時放係搖椅..唔駛成日瞓床望天花板..(望其它境或者搖椅上既玩具)
大左又可以瞓係喥飲奶...4個月左右可以開始坐係椅食糊仔/粥仔..
但係大約6-7個月 ...

我都係用緊這款, 亞b現在9個月先用搖擺既funtion, 佢可能細膽啦 ! 佢出生用到現在都幾好用架

別墅

想問下呢部買? 幾多錢 ?

原文章由 kkw0816 於 08-6-25 20:43 發表

我都係用緊這款, 亞b現在9個月先用搖擺既funtion, 佢可能細膽啦 ! 佢出生用到現在都幾好用架

複式洋房

其實買張可以搖既high chair重實用,細個可以訓住搖,大個可以坐0係度食飯仔

大宅

會搖得既highchair 係好, 我之前都想買.. 不過好貴 好似最小都要 2-3千

我都用緊依款fisherprice, 可以拆出黎洗, 又摺得埋,
可以坐到3x 磅, 幾百蚊好抵.

禁止訪問

大宅

我囡囡以前又係要成日抱架, 我都有唸過買張搖椅比佢, 搖住佢等佢唔使成日要人抱, 大人對手就得閒D, 不過你一定要帶佢去試下呀! 仲要坐落去搖耐D呀! 因為o個時我帶佢去試, 最初放佢落去都無咩野, 不過搖多一分鐘, 佢就喊走想閃人嘞! 我總供去過荷花, 千色店, 吉之島試過唔同既搖椅, 搖得既有, 只係震既都試過, 不過原來放佢落去玩多一陣佢就唔制架囉! 所以最終我都係無買到呀!
你bb幾大呀! 忍下啦! 我bb到4-5個月大左右, 佢就無話成日要人抱嘞! 因為佢開始要學反身好唔得閒, 再大d又要學坐, 又要學爬, 我囡囡而家8個月大, 係屋企成日要自己坐係地下度, 比人抱住都唔鍾意呀!

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都有買搖搖椅俾bb,喺個朋友屋企用過覺得好鬼正!!
佢訓喺度搖搖下就唔會扭計要人抱,有時舒服到訓著左,我就拿拿聲上網睇買俾佢~
我買嗰張係汽車安全座椅,可以搖又可以手提式拎住,好方便~

[ 本文章最後由 晞玥 於 08-6-26 16:08 編輯 ]

大宅

COMBI好好用........有一隻款700元....唔係好貴....但係超好用
真係好值得買......

禁止訪問

禁止訪問

已刪除用户

禁止訪問

大宅

我買aprica,仲要係高身d嗰隻,可以第時用黎食飯
Are you living your dream?

伯爵府

超好用, 不過要high chair 加搖椅果款, 唔平$15xx 左右, combi 或 aprica 會好d. 我細仔bb 果陣最鐘意瞓住 我宜家咪用黎食飯, 我張椅用左5 年.

大宅

夏天玩到顛 熱血勳章

係呀, high chair 好好用, 仔仔出世用到依家 1.5 yrs.都仲日日用, 又可以訓練佢只有在high chair上先開餐!

原帖由 dorchiu 於 09-4-17 12:25 發表
超好用, 不過要high chair 加搖椅果款, 唔平$15xx 左右, combi 或 aprica 會好d. 我細仔bb 果陣最鐘意瞓住 我宜家咪用黎食飯, 我張椅用左5 年.

大宅

1941,

請問這款是甚麼牌子架? 我想買張放响我亞媽度, 方便佢餵粥仔比bb!

大宅

我有呢張二手...有興趣可PM我

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=32001&e=detail&site=tw&pid=40361&selcat=bgb

首頁

尾頁

跳至