婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

如題, 我真是有D 後悔結婚, 婚後同6299 住, 才發現他們的惡行, 而C6 愚孝保護不到我... 自己婚後生活一點都不幸福, 昨晚又失眠...

大宅

我有,但果個令我後悔的人唔係奶奶,而係賤姑狗蘭

禁止訪問

回覆:有沒有因為99 而後悔和C6結婚

大宅

引用:我有,但果個令我後悔的人唔係奶奶,而係賤

原帖由 BBTWIN 於 15-05-26 發表
我有,但果個令我後悔的人唔係奶奶,而係賤姑狗蘭
Same 還有62

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:有沒有因為99 而後悔和C6結婚

有,好後悔應承一齊住!!

侯爵府

回覆 Dreamy_rose 的帖子

我昨晚同老公有啲火藥味整都失眠因為諗住有個甘嘅6299點捱…
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章

回覆:有沒有因為99 而後悔和C6結婚?

6299難頂,但係好彩老公會體諒同幫我!所以我都繼續努力緊!

大宅

引用:6299難頂,但係好彩老公會體諒同幫我!所以

原帖由 bb131023 於 15-05-26 發表
6299難頂,但係好彩老公會體諒同幫我!所以我都繼續努力緊!
me same here

伯爵府

趁早脫身。生存至走好麻煩既。
唔好以為女人離婚係女人本身有問題。。
其實而家大把明白到係6299和老公問題。
甚至乎再嫁重好。。。。

大宅

就算我唔同兩老住..我都超後悔...
單身絕對比而家開心...
而家我既開心只係來自一對仔女..~
日日夜夜驚住果兩老出計搶我對仔女...我都心力交瘁~
老公...完全冇諗過個老婆...
而家真係要靠自己...只想盡快儲錢搬離果班牛鬼蛇神~~!!!

男爵府

我唔後悔結婚, 但後悔生左B, (講明先: 我唔會因此而唔錫個BB, 我仍然好錫佢, 想成日對住佢) 但生左之後某程度上令我覺得更加難同99 相處
為左BB d 野成日攪到唔開心, 99係講極唔聽那type, 試過解釋佢知, 但態度照舊, 同c6 呻永遠聽完就算, 最後得自己一個谷氣

Peggyanyan    發表於 15-5-28 08:18

大宅

回覆:有沒有因為99 而後悔和C6結婚?

我諗我有啲離題,我無因為99而後悔,因為姑9都令到我有後悔,但主要嘅係:本身我就好後悔同我c6結婚!

大宅

Dreamy_rose 發表於 15-5-26 11:04
如題, 我真是有D 後悔結婚, 婚後同6299 住, 才發現他們的惡行, 而C6 愚孝保護不到我... 自己婚後生活一點都 ...

我同你一樣, 唔同的, 係不用同6299住, 不過由於間屋係佢地, 所以佢地會自由出入無奄雞籠咁~我C6都係愚考, 又係保護唔到我~ 得一千零一次因為我同佢媽吵, O個係係因為我大住個肚, 兼且係佢阿媽唔O岩先, 所以C6先同佢媽嘈, 但就係因為呢一次, 每次我一話C6幫晒我99唔幫我時, 佢就即刻拎番呢一千零一單既野出黎博我~

初初同C6結緍, 愚考都算~ 一直都覺得佢有上進心, 而且我地一直有儲開錢, 我相信我地婚後可以上到樓, 婚前婚後初期, 都話會買樓~ 但最近呢半年, 佢完全係HEA我,成日話佢媽會比首期佢買樓~(揭後語: 佢媽一日唔比首期一日我地都唔會上到樓), 而佢媽都係咁易講過, 不過每次都話叫我地買3房.......我每次都扮聽唔到~ 我唔會中佢奸計, 3房, 200%會搬黎同我地一齊住~

其實我99都有仔同住, 但就偏偏要痴住我地, 因為仔女當中, 得我C6一個係愚孝, 所以我99先會係咁~ 點都好, 我唔會為咗個首期, 比我99得逞搬黎~

加上最近生咗BB, C6對BB除了物資同金錢SUPPORT外, 其他可以完全唔理, 唔會抱BB, 所以我更加後悔~(我冇後悔生BB, 但我後悔自己幫BB揾咗呢個老豆) BB都需要父愛, 唔係單單要物資~

大宅

jacejace 發表於 15-5-26 13:56
我諗我有啲離題,我無因為99而後悔,因為姑9都令到我有後悔,但主要嘅係:本身我就好後悔同我c6結婚!

...
<本身我就好後悔同我c6結婚> --> 我都係~

大宅

畀面勳章

回覆:小_魚 的帖子

我依家未生都開始有問題。。。。點頂埋落去呀。。。

大宅

畀面勳章

回覆:Dreamy_rose 的帖子

不能認同更多

別墅

GF_Chan 發表於 15-5-26 16:39
我同你一樣, 唔同的, 係不用同6299住, 不過由於間屋係佢地, 所以佢地會自由出入無奄雞籠咁~我C6都係愚考, ...
點解你老公不會抱BB, 照顧BB ? 因為佢無時間?

大宅

男爵府

回覆 cher0620 的帖子

我未生之前, 同老公感情好好, 老公就晒我, 即使我唔多鍾意佢屋企, 但只要做足門面野, 表面客客氣氣, 都無咩問題但生左B之後就兩個世界, 老公而家以阿B 為先(我唔係妒忌個B, 佢緊張個B 我當然開心), 但我開始覺得佢越來越無視我既感受, 有時唔鍾意99成日管住晒我點湊B (我個B 唔洗99 湊), 同老公反映, 佢唔會理我, 由得我一個人唔開心, 佢就自己同阿B 玩, 仲唔會話99, 由得佢繼續多多聲氣, 當然仲有其他野, 呢d 只係一d 小事例
但好多時令我對老公好心淡, 點解生前生後兩個樣? 我成日問自己, 為佢生B 係咪錯, 但已經返唔到轉頭, 所以你要三思

公爵府

cher0620 發表於 15-5-26 16:44
我依家未生都開始有問題。。。。點頂埋落去呀。。。
咁你最好唔好生住,諗清楚先

首頁
12345...6

尾頁

跳至