懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如兩間都有地址可報, 請問如在於服務, 設施,有無無痛打 等等分別大唔大? 我知QM 小朋友ICU 好似得QM有.地理位置上,的確QE近我啲...但好似近來....較多負面COMMENTS.....

民房

回覆:kammykoala 的帖子

我第一胎係伊利沙伯,正正常常, 無咩問題。

宜家第二胎去瑪麗, 離晒譜。 去到先話我個記錄做錯左, 無期做比我產檢。 我唔滿意, 佢就轉介我去贊育醫院, 都係港島區附近。 去到贊育, 我話己經11週 , 係咪應該做早期唐氏, 點知佢話無, 只比我做中期唐氏。 我話睇書教中期唐氏只有6成準, 我想返瑪麗做, 佢又話瑪麗唔提供唐氏 。。。。 攪左一輪, 我都係無係贊育做, 而且佢啲人態度唔好, 覺得我窮人黎攞著數。。。 結果我揾人介紹, 自己去左孫錫鴻醫生驗 T21 express, 孫醫生仲幫我驗埋係bb 仔!

錢我唔係無, 但病人有冇錢都好, 瑪麗同贊育都應該有心啲做好客戶服務!

大宅

回覆:QM瑪麗 VS QE伊利沙伯

我13年第一胎qm 15年第二胎qe
服務方面 qe較優勝
無痛就兩間都有
我第一胎有打 第二胎打唔切
如果我再生 會揀返qe

複式洋房

聽完你地講, 我安心啲....見好多都QE 爆線, 姑娘惡.....T.T...真係好担心....我暫時BOOK 左QE

別墅

QE very good
Both environment and service

禁止訪問

男爵府

所有政府有產科的醫院, 都有 nicu + 兒科
所以你唔使驚出世嗰刻有問題

致於其他野, 撞到乜醫生護士, 好唔好人呢, 有少少睇彩數

bosch    發表於 15-11-20 19:35
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

民房

回覆:KE11 的帖子

護士最憎見到靚女媽媽! 。。。個人意見。

子爵府

我上胎qe生,好彩我揀左qe,否則我應該無緣回呢個帖,因我上胎難產,差d一屍兩命

珍珠宮

我3個都係瑪麗生ok喎

複式洋房

引用:我第一胎係伊利沙伯,正正常常, 無咩問題

原帖由 symingyou 於 15-05-28 發表
我第一胎係伊利沙伯,正正常常, 無咩問題。

宜家第二胎去瑪麗, 離晒譜。 去到先話我個記錄做錯左, 無 ...
我同你體會差唔多,不過我係東區醫院。佢比我個頸皮篩檢好似好唔穩陣,又無比我做中期,結果我都係自己去港安醫院做左一次 Express T21 驗唐氏基因。

政府啲姑娘係寸啲。。。

複式洋房

回覆:catng10 的帖子

你的經驗真的好順利,我睇醫生都黑仔,如果好似你咁好彩就好...T.T 咁你之前有沒有聽其他人經驗分享?好多都好好?

大宅

我係qe生,產後房姑娘幾好,但醫生好fresh,我爆左線,出院前醫生睇唔倒!我覺得係睇你好唔好彩

別墅

瑪麗生, very ok, nurse nice ah

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

揀近自己屋企既醫院。

男爵府

暑假係QE生,基本幾滿意,但有個極不好經歷,我只開左7度就叫我生,原因係班醫護趕收工。連兩個助產士都知我未生到,試生期間係度傾計,試左一個鐘,最後吸出嚟。

子爵府

我係qe被誤診,轉了qm,一切順利,勁好

別墅

QE好好,產前後,BB特別加護房嘅服務都好,特別係如果想餵母乳嘅媽媽,QE母乳組好專業,支援好充足,極力推介!

男爵府

symingyou 發表於 15-5-30 12:13
護士最憎見到靚女媽媽! 。。
有影響嗎

大宅

瑪麗D服務幾好,姑娘好有善,樂於解答你的疑問
生完BB係床邊時,又會定時問你照顧定好嗎,
會叫醒你餵奶,又會教你點餵母乳
收症有部份外國人,甚少大陸人,環境清靜!休養一流
產房更不錯!事後出院至一個月,都有姑娘致電跟進餵母乳
出院更有媽媽同小B既合照,醫院會送贈作留念

首頁