婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說我生完bb第2日,當奶奶見到bb後就話好似佢個仔!(which im ok. 咁係真係似!)但為表佢勁過我,係佢突然講咗一句話“我個仔出世時好靚仔㗎,都唔知幾多人話佢靚仔,我個孫都冇佢咁靚呀\"
我心立刻x哂佢,我心諗,你洗唔洗咁連哩啲都要做比較呀!嗰個係你個剛出世嘅孫,洗唔洗咁黑薄連一句吉利啲嘅說話都唔講!
當時得我同6299係度,我只好唔講說話!
講真,我冇駁你啫,你個仔既然靚仔到咁,應該做明星啦,吳彥祖都唔夠你個仔嚟啦!唔好白痴啦!!
諗起都火火哋!

水晶宮

你C6和你孩子都是你最愛的人,邊個靚D,又有咩所謂?況且話你孩子似C6、C6靚仔D,都唔係唔吉利的說話呀。
你剛剛生完,有情緒係難免,但自己也要留心一點,太敏感亂諗野,攪到自己唔開心之餘,又容易破壞關係。

翡翠宮

回覆:口沒遮攔嘅奶奶

有乜好火,佢讚你老公靚仔喎?!
吾通你吾覺?!

大宅

唔關事,其實係經常性發生!我老公自己都頂唔順佢哋!最近終於我老公大爆發,以後唔見面為收場!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:唔關事,其實係經常性發生!我老公自己都頂

原帖由 牛奶花 於 15-06-05 發表
唔關事,其實係經常性發生!我老公自己都頂唔順佢哋!最近終於我老公大爆發,以後唔見面為收場!

...

男爵府

我的育兒心得勳章

話說我老公係粗豪型,亦都唔靚仔,我奶奶經常堅持話自己個仔靚仔似足佢,令我老公經常十分尷尬。

佢最後都承認我個仔係靚過佢個仔

大宅

我奶奶都成日話我仔似我老公,亦好似你 99 咁講,話我老公好靚仔,後生個時仲靚仔,仲專登搵埋 C6 張 BB 相出嚟對比~
不過我又無所謂,因為佢話似我老公,我最有所謂係佢話我仔塊面似大伯,之後我話: 似佢 pizza 面呀!99 即收聲~

伯爵府

99要認叻呀嘛!就算個孫又點,梗係個仔親啦!

但算啦!無謂同99老人家計較。。。。。

禁止訪問

引用:你C6和你孩子都是你最愛的人,邊個靚D,又

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

係咩99, C6細個好靚仔架? 老公呀, 點解你愈大愈KEEP唔到個樣既? HAHAHAHA.......

翡翠宮

唔好理佢喇,連自己個孫都要做比較,真係好佩服佢

琥珀宮

咁你嫁咗個靚仔老公都好呀

大宅

啲99自己放篤屁都話特別香架啦. 尤佢自圓其說囉, 唔好咁上心.

大宅

唉!我晤識解釋比大家聽,當然我老公超好!我哋都好愛大家!只不過係99同62無時無刻都要爭!佢哋唔係只係對我一個係咁,係對所有人都係咁!我老公自己都話終於忍夠!所以有今次大爆發!

大宅

我生完個女,99一黎即刻講話我女同我成個餅印,一d都唔似我老公無一忽似。仲同我老公講有可能唔係佢既

水晶宮

牛奶花 發表於 15-6-5 17:06
唉!我晤識解釋比大家聽,當然我老公超好!我哋都好愛大家!只不過係99同62無時無刻都要爭!佢哋唔係只係對 ...
佢地點爭都好啦,咪由得佢地囉.
反正父子邊個靚仔D,都無所謂.
就算你62認為佢先至係天下第一美男子,都係得啖笑姐,你又唔會無左一忽肉,咪由得佢地吹水囉.

水晶宮

tinaliu1028 發表於 15-6-5 19:25
我生完個女,99一黎即刻講話我女同我成個餅印,一d都唔似我老公無一忽似。仲同我老公講有可能唔係佢既:swea ...
你慘D!

大宅

引用:話說我生完bb第2日,當奶奶見到bb後就話好

原帖由 牛奶花 於 15-06-05 發表
話說我生完bb第2日,當奶奶見到bb後就話好似佢個仔!(which im ok. 咁係真係似!)但為表佢勁過我,係佢突 ...
我奶奶都成日話我個女似老公,話對眼似我就最衰

大宅

引用:Quote:tinaliu1028 發表於 15-6-5 19:25 我

原帖由 方方媽媽 於 15-06-05 發表
你慘D!
咁好差噃!!

複式洋房

你99都只係讚自己個仔再靚仔d啫,即係你bb都好靚,睇開點吧!bb有你錫哂就ok! :D
好過阿99每次會花盡心思搵c6細個d相比你睇同你講佢地一樣樣架!仲要問你,又話無理由唔認同佢。。,

首頁

尾頁

跳至