跳至

首頁
12345...54

尾頁

大宅

9月開學喇~
自我介紹:
我係昊昊(hoho)媽呀!hoho係0602大B黎ga........

大宅

Hello,我係Trinity媽媽,Trinity係0611 bb黎架....

原文章由 HoManYu 於 08-6-26 19:03 發表
9月開學喇~
自我介紹:
我係昊昊(hoho)媽呀!hoho係0602大B黎ga........

大宅

kylieman,我又見返你la,hoho咪足足大Trinity 9個月?咁9月開學Trinity都未足2歲喎!你放心ga la?出年呢個歲數入K1 o岩o岩好喎......

[ 本文章最後由 HoManYu 於 08-6-27 10:56 編輯 ]

別墅

Zoie都o黎報到先. Zoie豬係0610 BB, 嗜好係游水同睇VCD

大宅

hoho媽,
係呀,Trinity返學的時候未夠2歲架,不過我問過,雖然 Trinity係細,但係呢班都仲有0610的小朋友....我平時去Kid's Corner度上堂,我好放心俾佢o係度讀書.不過最擔心係會成日病,不過小朋友係容易傳染人同被傳染.冇得避免...
我一來係怕佢上k1會跟唔上,所以俾佢讀下nursery.等佢早d適應返學生活,同埋等佢識多d朋友仔.

原文章由 HoManYu 於 08-6-27 10:55 發表
kylieman,我又見返你la,hoho咪足足大Trinity 9個月?咁9月開學Trinity都未足2歲喎!你放心ga la?出年呢個歲數入K1 o岩o岩好喎......

大宅

Hello, Zoie,好耐冇見喇,你好嗎?

原文章由 reginay 於 08-6-27 13:27 發表
Zoie都o黎報到先. Zoie豬係0610 BB, 嗜好係游水同睇VCD

大宅

oh~.....oh~
hoho咪係哥哥o羅,希望佢會蓮香惜玉錫住Trinity同Zoie啦!
是關hoho係出哂名既活躍仔黎ga,成日都粗粗魯魯,我都驚king哥哥搞佢唔掂...........

大宅

HOHO媽,
應該唔會掛,除左teacher king,仲會有其他teacher架嘛~~

原文章由 HoManYu 於 08-6-27 18:27 發表
oh~.....oh~
hoho咪係哥哥o羅,希望佢會蓮香惜玉錫住Trinity同Zoie啦!
是關hoho係出哂名既活躍仔黎ga,成日都粗粗魯魯,我都驚king哥哥搞佢唔掂...........

別墅

Hihi, 我o地真係好耐無見啦. Zoie而家繼續o係Kid's corner上playgroup, 不過就改o左上Baby's Talk, so far so good lar. 同埋佢都幾鍾意Teacher King, 希望到9月無我陪都唔會喊.

係呢, Trinity好嗎?

原文章由 kylieman 於 08-6-27 13:36 發表
Hello, Zoie,好耐冇見喇,你好嗎?

大宅

Trinity依家冇上playgroup喇,因為 之前佢上kindermusik 冇新課程,所以我停左等佢返pre-school再上返kindermusik 的our time..其實我都想睇下平日有冇其他playgroup佢上,baby's talk幾時返架?我想睇下平日有冇,因為我平日易d拎假陪佢上堂
上次我地試過上完堂,留低Trinity之後我走,睇下佢喊唔喊,都ok喎.Teacher king話佢都ok,不過唔知會唔會俾其他人影響佢喊埋一份..不過我都預左佢喊,所以我都拎左9月頭假陪佢返學

原文章由 reginay 於 08-6-28 20:58 發表
Hihi, 我o地真係好耐無見啦. Zoie而家繼續o係Kid's corner上playgroup, 不過就改o左上Baby's Talk, so far so good lar. 同埋佢都幾鍾意Teacher King, 希望到9月無我陪都唔會喊.

係呢, Trinity好嗎?

...

大宅

原文章由 kylieman 於 08-6-28 22:56 發表
Trinity依家冇上playgroup喇,因為 之前佢上kindermusik 冇新課程,所以我停左等佢返pre-school再上返kindermusik 的our time..其實我都想睇下平日有冇其他playgroup佢上,baby's talk幾時返架?我想睇下平日有冇,因為我 ...

hoho kindermusik仲有一堂補堂就完,而家星期一返jolly kingdom,(1hr playgroup)三,五就返smart kids,(1.5hr自己上)直至9月返pre-school.......

大宅

嘩,上咁多playgroup呀.....jolly kingdom好唔好呀,玩咩架? smart kids係咪富達o個邊o個間呀?

原文章由 HoManYu 於 08-6-29 09:34 發表

hoho kindermusik仲有一堂補堂就完,而家星期一返jolly kingdom,(1hr playgroup)三,五就返smart kids,(1.5hr自己上)直至9月返pre-school.......

別墅

Zoie之前都係因為Kindermusik無新課程停o左, 不過我想佢keep住返, 等佢9月返pre-school容易D習慣, 所以同佢報Little Crawlers, 但係佢反應麻麻, 咪轉Baby's Talk, 感覺好好多. 佢自己都話鍾意上堂. 佢上緊果堂係逢星期六3:15-4:15. 我同你掉返轉, 星期六先可以放假陪佢, 所以揀星期六堂.

Trinity佢好叻啦, 自己玩都唔扭計. Zoie佢一唔見我就係咁叫"媽媽Regina", 仲要越叫越大聲...不過好在佢都肯跟teacher king, 希望佢過多一排會再好D啦.

原文章由 kylieman 於 08-6-28 22:56 發表
Trinity依家冇上playgroup喇,因為 之前佢上kindermusik 冇新課程,所以我停左等佢返pre-school再上返kindermusik 的our time..其實我都想睇下平日有冇其他playgroup佢上,baby's talk幾時返架?我想睇下平日有冇,因為我 ...

大宅

我報pre-school的時候,Teacher Christy話由一返學就唔會家長陪,佢話佢都預左第一個月係唔會教到d乜野...係俾小朋友適應期..唯有逢星期五上kindermusik去陪下佢啦.

原文章由 reginay 於 08-6-29 16:12 發表
Zoie之前都係因為Kindermusik無新課程停o左, 不過我想佢keep住返, 等佢9月返pre-school容易D習慣, 所以同佢報Little Crawlers, 但係佢反應麻麻, 咪轉Baby's Talk, 感覺好好多. 佢自己都話鍾意上堂. 佢上緊果堂係逢星 ...

大宅

原文章由 kylieman 於 08-6-29 15:41 發表
嘩,上咁多playgroup呀.....jolly kingdom好唔好呀,玩咩架? smart kids係咪富達o個邊o個間呀?

唔經唔覺hoho巳係jolly kingdom讀左6,7個月喇,開頭果2個月試過一星期返2,3堂,跟住見佢開始有D悶就維持一星期1堂o羅,hoho會係唔經唔覺咁學到好多英文,而且miss donna教hoho可專心坐定上堂巳令我非常之滿意,因我囝囝從來都唔會係坐定定上堂,呢個係miss donna既功勞.....
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1431759&extra=&page=1
jolly kingdom
http://www.jollykingdom.com/eng/p3.htm

大宅

原文章由 kylieman 於 08-6-29 15:41 發表

係呀!smart kids係富達o個間呀!我起初都唔大鍾意ga(因為係中文上堂,個老師又成個師奶咁)but每堂都有工課,而且d圖工做得唔錯,hoho返完之後,講野多左同清楚左,so我好滿意而家咁既安排.......

男爵府

hello, 我係樂樂媽呀, 樂樂豬都係9月開學呀, manyu媽我個仔仔都係活躍分子, 我都好驚佢返學都唔知點呀

原文章由 HoManYu 於 08-6-30 00:34 發表

係呀!smart kids係富達o個間呀!我起初都唔大鍾意ga(因為係中文上堂,個老師又成個師奶咁)but每堂都有工課,而且d圖工做得唔錯,hoho返完之後,講野多左同清楚左,so我好滿意而家咁既安排....... ...

大宅

原文章由 <i>小比豬仔</i> 於 08-6-30 08:58 發表
hello, 我係樂樂媽呀, 樂樂豬都係9月開學呀, manyu媽我個仔仔都係活躍分子, 我都好驚佢返學都唔知點呀

希望佢地唔會互相影响係啦!你知通常一個跑就會幾個跟埋一齊跑ga la......
我都問過king哥哥呢個問題,佢話pre-school班唔同一般playgroup,佢會惡D去處理,唔會比佢地走黎走去個喎,同埋返左幾星期後一般都會有好大改善,叫我放心咁話喎......

大宅

我都黎報到先~~ALEX 媽咪
ALEX係返上午架,0608
唔知開學嗰會點呢??
你地係咪個個星期五都陪佢地上課架??

大宅

Hi~ALEX 媽咪,好奈冇同你傾計喇!
你話friday既Kindermusik呀?唔會喇!我要返工呀,但會叫工人姐姐陪下佢既,實情係監視下佢返黎滙報.....嘻!
係呢!Alex而家有冇上咩堂咁呀,昊昊而家返緊smart-kids,一切準備好,唔洗人陪lu,除時返學都得喇.......

首頁
12345...54

尾頁

跳至