自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

近排見到1岁囡囡開始大量吸收新事物,好有冲動想買套迪士尼教材教佢…但個價錢真系好貴,吾知值吾值。。
大家有用開,覺得點??請俾意見 thx

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:有用開迪士尼教材的媽媽請進~~

超級唔值!

趙元嵩    發表於 15-6-14 23:46
funbi0816    發表於 15-6-14 22:33

大宅

回覆:annie96755 的帖子

還可以,但是建議你買二手的,買新的太貴!

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

我都係用家。我當初陀b 時開始買,真心覺得小朋友一兩歲時英文不錯,甚至有時要用英文名詞講佢先明。不過你話係咪一定買佢呢,咁又唔係,坊間好多教材俾你揀。正版好處係佢d 配套有碌咭機,點讀筆,book 時間搵英文人同小朋友講下電話。老實講內容黎黎去去都係果幾個topic, 小朋友當d 配套係唔同玩具先keep 到佢玩。不過小朋友兩三歲就開始有自己鍾意既卡通人物,越來越少用。至而家大果個四歲幾,佢好偶爾發現新大陸咁拎d 機黎玩下囉。
如果你買任何教材,真係每日都用先有用。

水晶宮

其實想bb 講英文,睇電視節目、dvd 係最易吸收!另外要比個語境佢聽及講。

還有,幼兒學語文以聽、講為先,認、讀能力在較後期才發展!

別墅

引用:還可以,但是建議你買二手的,買新的太貴!

原帖由 hoishan2004 於 15-06-12 發表
還可以,但是建議你買二手的,買新的太貴!
買二手冇人跟進會否冇咁好呢?

男爵府

我都有買,係淘寶返來,可能我個女唔係咁鐘意睇,其實麻麻地有用。
反而我上YouTube, 俾佢睇nursery rhymes, peppa pig 同Barney 佢仲鐘意,呢d 又唔使錢。

男爵府

我係用家。女女由歲半睇到而家低班,只要你真係成日播成日玩係有用的,我女而家係班級入邊英文好好,外藉老師話佢有k2下學期程度。

別墅

回覆:alice06_hk 的帖子

我都有上YouTube睇,有好多歌仔聼…
只是我覺得是否有套完整教材好啲啫~

別墅

有冇多啲媽媽比意見/thx

大宅

超級唔值,售後超差。

新手妈咪.!多多指教!!!

大宅

引用:Quote:原帖由 hoishan2004 於 15-06-12 發

原帖由 annie96755 於 15-06-12 發表
買二手冇人跟進會否冇咁好呢?
我都有買到,,其實都係跟果幾次,,之後就無左件事,,之後果d都唔知點用,,

珍珠宮

我囝仔由三個月開始用,現在已用簡單英文句子和別人溝通,一般和人溝通已没問題,也考入了一間多人考的國際學校。

珍珠宮

補充囝仔今年三歲。

大宅

有心機用可以好好,我跟足指示做,小朋友整個小學階段英文未駛勞氣過,高小依然keep住英文9x分。我嗰時就考慮啲錢細個買教材定大個補習用,最終都揀左買教材!!

子爵府

我自己主要睇碟同播來聽,無卡機無書,但我b都學得好快,好多字到識認同聽,而且佢都有教如大小數字的概念,我覺得好全面,但媽媽一定要一齊睇,平日同佢講番先有用

珍珠宮

你有冇時間有冇耐性去教?

你買咗小朋友亦不一定喜歡睇,唔好用示範時嗰三幾個鐘做標準,小朋友有新鮮感一定like ,但買咗返屋企日日睇又係另一回事!

不要對售後服務太大寄望,所有sale都係講就天下無敵!

利申:朋友送咗套比我,我兩個小朋友都冇興趣,結果係放咗幾年八成新咁掉咗

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:有心機用可以好好,我跟足指示做,小朋友整個

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至