親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請教各位包車是否分開每程付款。定係來回完成先一次俾?另legoland跟新山oulet, 可以自己拾搭的士?安全?
大家有没有新山吃海鮮的資料呢?
ps找了jason, 但未覆……😦

伯爵府

回覆:legoland,新山outlet及吃海鮮一問

我包了一日新加坡-新山-新加坡即日來回,新加坡幣350。好貴,不過無辦法,問了幾間我哋想果日都無車。行程:
新加坡-outlet - angry bird - 螢火蟲-新加坡

別墅

引用:請教各位包車是否分開每程付款。定係來回完

原帖由 eddyyeunghk 於 15-06-25 發表
請教各位包車是否分開每程付款。定係來回完成先一次俾?另legoland跟新山oulet, 可以自己拾搭的士?安全 ...
逐次比錢,因有可能2程用唔同司機。新山市內搭的士按錶收費比包車平,除非你被人湯。喺條街行街就唔好了,搭的士點對點安全D。海鮮去過新蔡記,平亦好味,但可能我太夜去,坐地下冇冷氣好熱。

大宅

kc1016 發表於 15-6-25 11:53
我包了一日新加坡-新山-新加坡即日來回,新加坡幣350。好貴,不過無辦法,問了幾間我哋想果日都無車。行程 ...
新山 outlets 值得去嗎?

複式洋房

回覆:tinkerbell2004 的帖子

我都想知outlet值唔值得去

複式洋房

回覆 nicamchan 的帖子

多謝資料!贊成都係點對點。只是第一天有時間可以去outlet同食海鮮。要訂位嗎?

公爵府

nicamchan 發表於 15-6-26 01:46
逐次比錢,因有可能2程用唔同司機。新山市內搭的士按錶收費比包車平,除非你被人湯。喺條街行街就唔好了, ...
請問新山食海鮮比SG平嗎? 大約幾錢? 同埋請問可以去邊度食榴槤?

別墅

引用:回覆 nicamchan 的帖子多謝資料!贊成都係

原帖由 eddyyeunghk 於 15-06-26 發表
回覆 nicamchan 的帖子

多謝資料!贊成都係點對點。只是第一天有時間可以去outlet同食海鮮。要訂位嗎? ...
我人少又太夜去,所以冇訂位,人多訂定位冇壞㗎。另外我冇去過outlet。

別墅

引用:Quote:nicamchan 發表於 15-6-26 01:46 逐

原帖由 laiyuen 於 15-06-26 發表
請問新山食海鮮比SG平嗎? 大約幾錢? 同埋請問可以去邊度食榴槤?
食海鮮新山一定比新加坡平,我哋上次在新蔡記食2隻蟹,麥片蝦,菜,炒麵,一鍋粥,蒸炸饅頭,全部夾埋HK$500有找。舊年在新加坡無招牌一隻斤半蟹已經要近HK$500(好X貴)

大宅

回覆:legoland,新山outlet及吃海鮮一問

請問有無天來地址?

公爵府

引用:Quote:原帖由+laiyuen+於+15-06-26+發表請

原帖由 nicamchan 於 15-06-27 發表
食海鮮新山一定比新加坡平,我哋上次在新蔡記食2隻蟹,麥片蝦,菜,炒麵,一鍋粥,蒸炸饅頭,全部夾埋HK$50 ...
咁真係好抵喎,我上次就係去咗無招牌,勁貴呀!

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+laiyuen+於+15-06-26+發表請

原帖由 nicamchan 於 15-06-27 發表
食海鮮新山一定比新加坡平,我哋上次在新蔡記食2隻蟹,麥片蝦,菜,炒麵,一鍋粥,蒸炸饅頭,全部夾埋HK$50 ...
想問搭的士講去邊食海鮮?
食完係咪都易搵的士返酒店?

複式洋房

請問新蔡記和天來收credit card嗎? 唔想唱太多馬幣

別墅

引用:Quote:原帖由 nicamchan 於 15-06-27 發表

原帖由 ~瑤瑤~ 於 15-06-29 發表
想問搭的士講去邊食海鮮?
食完係咪都易搵的士返酒店?
我話去new Choy kee (新蔡記),大部份的士司機都知邊度,我嗰個司機話當日已經係第5轉客由legoland去新蔡記。食飽可叫老闆娘call的士。

別墅

引用:請問新蔡記和天來收credit card嗎

原帖由 viennecheung 於 15-06-29 發表
請問新蔡記和天來收credit card嗎? 唔想唱太多馬幣
新蔡記只收現金,可比坡幣或馬弊,坡幣會蝕匯率(1:2.57)。未去過天來,留比其他人答

大宅

引用:Quote:原帖由 ~瑤瑤~ 於 15-06-29 發表想問

原帖由 nicamchan 於 15-06-30 發表
我話去new Choy kee (新蔡記),大部份的士司機都知邊度,我嗰個司機話當日已經係第5轉客由legoland去新蔡記 ...
請問由legoland 去,車程幾耐?

大宅

請問可以pm我新蔡記及天來的地址嗎?我們這個星期五出發去呀.Many Thanks!!

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+~瑤瑤~+於+15-06-29+發表想問

我話去new Choy kee (新蔡記),大部份的士司機都知邊度,我嗰個司機話當日已經係第5轉客由legoland去新蔡記 ...
明白。唔該哂

別墅

引用:Quote:原帖由 nicamchan 於 15-06-30 發表

原帖由 S148 於 15-06-30 發表
請問由legoland 去,車程幾耐?
10分鐘內可到

大宅

引用:Quote:原帖由 ~瑤瑤~ 於 15-06-29 發表想問

車錢約多少?

首頁

尾頁

跳至