親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

由於落機第一日會包車去legoland,估計3點到legoland, 3小時夠唔夠玩water park? 定還是玩部分theme park先?

大宅

引用:由於落機第一日會包車去legoland,估計3點

原帖由 開心果^^ 於 15-08-10 發表
由於落機第一日會包車去legoland,估計3點到legoland, 3小時夠唔夠玩water park? 定還是玩部分theme park先 ...
我觉得夠,只要不玩很多次双人orange slide
其他不用點等

大宅

回覆:Legoland water park

我仔玩一曰都嫌唔夠,隔離theme park 佢反而玩左2個鐘唔夠話悶要走人,好睇小朋友有幾大對邊樣玩意有興趣囉。

珍珠宮

原帖由 開心果^^ 於 15-08-10 發表
由於落機第一日會包車去legoland,估計3點到legoland, 3小時夠唔夠玩water park? 定還是玩部分theme park先 ...
我覺得夠,浸水浸3個鐘,皮都皺晒囉!

子爵府

引用:我仔玩一曰都嫌唔夠,隔離theme+park+佢反

原帖由 pm-11 於 15-08-10 發表
我仔玩一曰都嫌唔夠,隔離theme park 佢反而玩左2個鐘唔夠話悶要走人,好睇小朋友有幾大對邊樣玩意有興趣囉 ...

兩個仔6歲及9歲,係waterpark玩足3個鐘(1500-1800),都話唔夠,要第二朝再去。反而theme park可以唔使再入。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小朋友3,6,7,8歲,一致認為waterpark好玩過theme park N倍

但求順利  

大宅

我覺得唔夠時間玩 。

BTW,最好帶定防水相機 ,入面都好靚架 。

大宅

小朋友5和7歲都鍾意玩水,咁第一日係咪玩玩theme park好啲?

大宅

回覆 開心果^^ 的帖子

大半日Water park, theme park 2日都有去...
Water park 好多野玩, 淨係中間舊遊樂設施(有幾條滑梯, 射水, "賭"水)都玩左2hrs; 漂流又玩幾次, 一路漂一路執&砌lego; 有個大泳池又游一陣水; 最後到大型滑梯都有幾款玩, 要預時間行上去&排隊。

Theme park 除左機動遊戲(我D係仔), 另外最吸引佢地係Robot session (有限場次&人數), 動動手砌去complete mission. 仲有一個ROOM 係任小朋友自由發揮砌車, 果度有幾條賽道, 然後小朋友可以比快慢。

禁止訪問

大宅

請問legoland water park 𥚃面有無小童救生衣提供?謝謝

大宅

引用:請問legoland water park &

原帖由 MIZU 於 15-08-11 發表
請問legoland water park 𥚃面有無小童救生衣提供?謝謝
有,免費的

大宅

回覆 chun媽 的帖子

收到,thx

男爵府

引用:Quote:原帖由 開心果^^ 於 15-08-10 發表由

原帖由 IloveJJ 於 15-08-11 發表
如果兩日都玩,第一日玩Theme park,第二日朝玩water park,再睇下下午玩邊個囉!legoland向東,朝早熱啲, ...
若買兩日套票,是否兩個園任玩任入?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+IloveJJ+於+15-08-11+發表如

原帖由 evabbq 於 15-08-11 發表
若買兩日套票,是否兩個園任玩任入?
係呀~ 2days combo 係2日內任入2個園

別墅

引用:我覺得唔夠時間玩 。BTW,最好帶定防水相機

原帖由 Goodluck_CKC 於 15-08-10 發表
我覺得唔夠時間玩 。

BTW,最好帶定防水相機 ,入面都好靚架 。
邊度有得買?平平地的?

子爵府

回覆:08BB 的帖子

htc re $12xx

子爵府

2,2,3,7都話water park好玩

侯爵府

夏天玩到顛

開心果^^ 發表於 15-8-10 00:49
去到如好天,建議先玩water park

大宅

謝謝大家回覆,綜合大家意見,都係water park好玩,咁第一日玩theme park, 第二日玩水,有時間再玩theme park

首頁

尾頁

跳至