自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

(白痴問題~希望大家唔好介意)我聽日要去報名啦,仍然未諗好兩科揀邊科,希望大家可以俾啲意見我~

幼兒教育&社會服務

其實我兩科都無所謂~只望攞返中六程度~

公爵府

回覆:MeowTong 的帖子

你自己咩興趣?

如果無特別preference, 幼兒教育前景可能好啲

複式洋房

有冇話要讀到中幾先有得讀

大宅

回覆:好煩惱~毅進計劃

睇你興趣,通常女仔揀幼兒教育,男仔揀社會服務

毅進計劃係俾中六學生/年滿21歲的人報讀

MeowTong    發表於 15-8-18 21:44

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

借問聲你報邊間,我都是同你一樣想有番中六程度我諗住十月報番讀毅進,交流下呀

珍珠宮

引用:(白痴問題~希望大家唔好介意)我聽日要去

原帖由 MeowTong 於 15-08-18 發表
(白痴問題~希望大家唔好介意)我聽日要去報名啦,仍然未諗好兩科揀邊科,希望大家可以俾啲意見我~

幼兒 ...
請問讀呢2科,要會考5科合格嗎?

珍珠宮

引用:(白痴問題~希望大家唔好介意)我聽日要去

幼兒 ...
幼兒教育,細路錢最易搵

MeowTong    發表於 15-8-18 21:47

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 MeowTong 於 15-08-18 發表(

原帖由 panyeung 於 15-08-18 發表
幼兒教育,細路錢最易搵
X 2

MeowTong    發表於 15-8-18 21:49
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

引用:借問聲你報邊間,我都是同你一樣想有番中六

原帖由 nicole1981 於 15-08-18 發表
借問聲你報邊間,我都是同你一樣想有番中六程度我諗住十月報番讀毅進,交流下呀

...
10月?毅進應該都係9月開學喎

別墅

回覆:nightingale 的帖子

幼兒教育令我糾結既地方係佢裏面再分左3科,只有一科有考試,另外兩科係計project分,好似好唔實在咁,但另一方面睇覺得project可以成group人一齊商量,應該唔會一齊死掛

別墅

回覆:wingting17 的帖子

中六或者好似我咁夠21歲(過左好耐)就ok

別墅

回覆:nicole1981 的帖子

我報港專10月開始~你會報邊間呀?

別墅

回覆:芒果米池 的帖子

唔使呀~我連中五都無呀,所以先想讀返~

別墅

回覆:kkvicky 的帖子

我報港專兼讀~係10月開課,不過而家要報名啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆:好煩惱~毅進計劃

信我,幼兒教育

MeowTong    發表於 15-8-18 22:07
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:唔使呀~我連中五都無呀,所以先想讀返~

唔使呀~我連中五都無呀,所以先想讀返~
可以比多D資料嗎?我都係連中五都無、好想讀下書、

順順利利 大吉大利       

別墅

回覆:charmaine_1 的帖子

其實仲有幾間可以揀,不過呢間啲時間同地點都就到我~你可以睇睇
http://aec.hkct.edu.hk/ufiles/files/151%20YJDPT%20Booklet%20(4Aug2015)(1).pdf

子爵府

回覆:kkvicky 的帖子

應該係讀下年一月,我上網睇過好似大約四個 開新的一班,有錯請更改,同埋你係讀邊間,(例如,明愛.嶺南life,OU嗰啲)

子爵府

港專都可以喎

別墅

回覆:nicole1981 的帖子

我讀港專啊~ou無開兼讀啦,嶺南又太遠

首頁

尾頁

跳至