親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

本身去三日曼谷三日芭堤雅,而家改全六日芭堤雅,聽晚出發,有無人都係改去芭堤雅?突然改行程都未諗到點玩,不如一齊交流下

別墅

回覆:有無人改去芭堤雅?

如果有人都係呢幾日去,可以pm我,可以一齊交流下,去到又有個照應

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我星期日先出發,原芭曼遊,現改全芭, 搵緊酒店。

男爵府

回覆 sqq321 的帖子

我都系改了全程芭堤雅 下星期二25/8 飛, 找緊酒店.

可以去3d, Sheep farm, Cartoon Network, 水上市場, 出海, zipline

唔怕無節目.

大宅

可以去Open Zoo, Tiger Zoo, Art in Paradise, Believe it or not, Amzaing Zone, 人妖show, 出島去Hard Tien,去懸崖餐廳或Pupen大蟹餐廳看日落晚飯,木雕城,行Extra Big-C (Central Klang), 去做Spa,我多數去Centara Nova Hotel & Spa Pattaya, Tel : +66 (0) 38 725 999, 酒店價算平,仲肯派人去接送你。我去親芭堤雅玩都係8日,次次都Spa 最少3次!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:如果有人都係呢幾日去,可以pm我,可以一齊

原帖由 Cry_s_tal 於 15-08-19 發表
如果有人都係呢幾日去,可以pm我,可以一齊交流下,去到又有個照應
我今日出發牙去巴提亞

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:回覆 sqq321 的帖子我都系改了全程芭堤雅

原帖由 chrisitne 於 15-08-19 發表
回覆 sqq321 的帖子

我都系改了全程芭堤雅 下星期二25/8 飛, 找緊酒店.
Thanks for sharing.

子爵府

2024年龍年勳章

Cry_s_tal 發表於 15-8-19 00:52
本身去三日曼谷三日芭堤雅,而家改全六日芭堤雅,聽晚出發,有無人都係改去芭堤雅?突然改行程都未諗到點玩 ...
hi...我8/24 出發, 原本2日芭堤雅, 3日曼谷, 宜家5日都係芭堤雅

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

妳們有咩心水酒店呀? 我睇緊 August Suite, Mercure, Siam

大宅

August Suite應該爆左了, 平嘅你可以試March Hotel, April Hotel or At@Mind Hotel. Mercure Hotel 同Siam@siam Hotel 唔知仲有無.... Ibis Hotel都可以考慮嘅, 佢算就腳, 本身又係旅行團必住的選擇(cheap),而家香港D團cancel晒, 可能有房

別墅

引用:可以去Open Zoo, Tiger Zoo, Art in Paradi

原帖由 hayamama 於 15-08-19 發表

可以去Open Zoo, Tiger Zoo, Art in Paradise, Believe it ...
睇嚟都好豐富!

別墅

引用:Quote:原帖由 Cry_s_tal 於 15-08-19 發表

原帖由 諾軒 於 15-08-19 發表
我今日出發牙去巴提亞
你住邊呀?我地係august suite,我地夜機到,book咗炳嫂車直落芭堤雅

別墅

引用:妳們有咩心水酒店呀

原帖由 sqq321 於 15-08-19 發表
妳們有咩心水酒店呀? 我睇緊 August Suite, Mercure, Siam
我住august suite,之前睇過Mercure,好似無咁就腳,但見佢有個水上樂園都唔錯咁

子爵府

我都改左,尋晚book左酒店,mercure pattaya suite房,連早餐800幾都幾抵

別墅

引用:我都改左,尋晚book左酒店,mercure patta

原帖由 bbmuimui 於 15-08-19 發表
我都改左,尋晚book左酒店,mercure pattaya suite房,連早餐800幾都幾抵
你幾時去呀?

男爵府

我本來同另一家庭2大2小, 我就2大1小, 25/8-30/8去曼谷+芭堤雅, 取消了Novotel Siam 2晚, 扣了500手續費, 打算留係芭堤雅, 後來朋友一家吾去, 我同老公就覺得可以去, 所以BOOK 了兩晚 August Suites.
Centara Grand Mirage Resorts 吾肯退$, 咁又係, 真係吾芭堤雅有事, 叫人點退.
我朋友可能退到機票$, 但酒店就無得搞.
宜家PLAN 梗行程, 原來吾出海, 宜家多左兩日, 出HardTien.
仲PLAN梗, 要D時間睇 HAYAMAMA介紹既地方.

別墅

引用:我本來同另一家庭2大2小, 我就2大1小, 25/8

原帖由 monreve888 於 15-08-19 發表
我本來同另一家庭2大2小, 我就2大1小, 25/8-30/8去曼谷+芭堤雅, 取消了Novotel Siam 2晚, 扣了500手續費, ...
我地係Agoda訂,三晚酒店全數退番俾我地,你地係旅行社訂?

男爵府

回覆 Cry_s_tal 的帖子

我係旅行社訂, 扣了500手續費.

男爵府

回覆 Cry_s_tal 的帖子

你又係NOVOTEL?

大宅

monreve888 發表於 15-8-19 14:34
我本來同另一家庭2大2小, 我就2大1小, 25/8-30/8去曼谷+芭堤雅, 取消了Novotel Siam 2晚, 扣了500手續費, ...

有小朋友,去Open Zoo同埋Art in Paradise啦 ! 佢地會好喜歡的,另一個選擇係去Cartoon Network,係水上樂園咁, 不過都唔平,但可以玩大半天。不過如果有入住CGMR的話就可以不去了,反正CGMR已經夠小朋友玩2日! 再去旁邊的Silver Lining Restaurant食飯,睇日落。 我自己就喜歡行Extra Big-C 同Home Pro, 企係August Suites門口(背住酒店),向左一直行3個街口左右(有交通燈的),超大間的,好顯眼! 行Extra Big-C可以用2粒鐘,買吓手信之類...

首頁

尾頁

跳至