親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

冬日勳章 畀面勳章

大佬呀, 尋日又一單手榴彈事件,甘危險,叫我地點安心去玩呀!!

跟團既都有得取消啦, 但對於我地買自由行既客人極度不公平, 係紅色警報之下, 就算我地買左旅遊保險只可以賠償50%.

可唔可以出黑色呀!!

男爵府

畀面勳章

引用:大佬呀,+尋日又一單手榴彈事件,甘危險,叫我

原帖由 yingsiufaye 於 15-08-19 發表
大佬呀, 尋日又一單手榴彈事件,甘危險,叫我地點安心去玩呀!!

跟團既都有得取消啦, 但對於我地 ...
要留意埋,有啲保險公司對「恐怖襲擊」係唔受理,唔理你黑色定紅色,最好問清楚。

伯爵府

大宅

其實旅遊警示用途,不是for你claim保險用家bor

咁大個人,做任何決定都要自己負責任家啦,你當初買得自由行package就預左有風險

人家都有寫明terms, 你book得就accept家啦

你下次咪bookD退得的酒店囉

政府要發黑色,都要有理據先得家

忘不記 原不諒 憤恨無疆
肅不清 除不盡 魑魅魍魎
幼無糧 民無房 誰在分贓
千年後 你我都 仍被豢養

大宅

回覆:強烈要求對泰國發出黑色警報!

唔係下下有旅遊風險都要發黑色警示,就算美國都係叫國民留意風險同行程,冇叫國民唔好去泰國。旅遊警示除咗保險因素,仲有好多外交上嘅考慮。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

襲擊旅遊區炸c咁多人喎
又有港人遇害
都唔夠發黑色警示?
紅色真係唔拖唔水

子爵府

引用:襲擊旅遊區炸c咁多人喎又有港人遇害都唔夠

原帖由 cat_koo 於 15-08-19 發表
襲擊旅遊區炸c咁多人喎
又有港人遇害
都唔夠發黑色警示?
已經兩單啦,應該出黑色啦

大宅

cat_koo 發表於 15-8-19 14:59
襲擊旅遊區炸c咁多人喎
又有港人遇害
都唔夠發黑色警示?
其實如果咁講,不用有紅色呢個option, 所有野直接黑色

現在都只是個別事件,你去不去,你是個人的選擇,政府沒有責任幫你攞返D錢

要黑色,都黑天津先啦

忘不記 原不諒 憤恨無疆
肅不清 除不盡 魑魅魍魎
幼無糧 民無房 誰在分贓
千年後 你我都 仍被豢養

大宅

cherrycherish 發表於 15-8-19 15:18
其實如果咁講,不用有紅色呢個option, 所有野直接黑色

現在都只是個別事件,你去不去,你是個人的選擇,政 ...

完全同意! 天津有毒氣同山埃, 應該直接叫香港人唔好去! 個毒黑色, 判比佢就差唔多!

侯爵府

yingsiufaye 發表於 15-8-19 11:47

跟團既都有得取消啦, 但對於我地 ...
咁又唔駛去到黑色
你可以選擇唔去架,好多航空公司都可以做退票/更改日子
好似國泰咁都係400退票,轉日子唔駛錢,轉其他地方補差價,算係唔錯啦.

侯爵府

cat_koo 發表於 15-8-19 14:59
襲擊旅遊區炸c咁多人喎
又有港人遇害
都唔夠發黑色警示?
自己可以選擇唔去麻.
黑色會影響既野太多喇,唔係單單自己去旅行咁簡單,旅遊可以選擇取消機票扣penalty/轉日子都得.

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

有幾間AIRLINES 比人改呀

HK AIRLINE, HK EXPRESS , CX

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

話分兩頭,天津不是旅遊區,另外如果不發黑色,還是红色,很多人都會博下博下的心態出發去,萬一touch wood 有時發生,又會有大班垃圾會議員出來嘈話應該有人命傷亡就應該黑色,所以儘早提升黑色,是有利香港

cat_koo    發表於 15-8-19 18:31

子爵府

引用:話分兩頭,天津不是旅遊區,另外如果不發黑

原帖由 快樂鳥 於 15-08-19 發表
話分兩頭,天津不是旅遊區,另外如果不發黑色,還是红色,很多人都會博下博下的心態出發去,萬一touch wood ...
咁又係,天津都唔多旅客去,同泰國有些分別喎。

大宅

回覆:快樂鳥 的帖子

Yes, 我支持黑色! 正所謂宜家去既人都係拎條命去博,今日冇事唔代表聽日冇事! 你地諗下佢地前日一個、琴日一個,或者今日都又一個~擺明佢地有心慢慢長期戰咁玩~當有人傷時,港政府又要派一大班人去做善後工作,講真宜家發黑(意思就係我講左叫你一定唔好去,去左有事我地唔保,你自己保自己)宜家好多人係1516緊轉機票煩先焗住照去! 到有事時,就會話政府唔升黑,搞到佢地咁~有時有d野做好準備好重要!

jvkll    發表於 15-8-19 18:50
cat_koo    發表於 15-8-19 18:33

禁止發言

引用:Quote:cat_koo 發表於 15-8-19 14:59 襲擊

伯爵府

引用:Yes,+我支持黑色!+正所謂宜家去既人都係拎

原帖由 bbg2013 於 15-08-19 發表
Yes, 我支持黑色! 正所謂宜家去既人都係拎條命去博,今日冇事唔代表聽日冇事! 你地諗下佢地前日一個、琴 ...
歪理連連,怕死就吾好去。

大宅

回覆:amazing 的帖子

你自己唔係就出發就唔會明個種1516心理! 歪理,你如果係當時人~睇下你會唔會話人歪理呀! 仲有冇事既時候唔好話政府唔升級呀! 所以我最後選擇放棄機票個2千蚊(保險唔保!)都唔會去!唔會搵命博!

伯爵府

引用:你自己唔係就出發就唔會明個種1516心理!+

你自己唔係就出發就唔會明個種1516心理! 歪理,你如果係當時人~睇下你會唔會話人歪理呀! 仲有冇事既時候 ...
我一定吾會十五十六,因為肯定要命吾要錢。

珍珠宮

引用:你自己唔係就出發就唔會明個種1516心理!

你自己唔係就出發就唔會明個種1516心理! 歪理,你如果係當時人~睇下你會唔會話人歪理呀! 仲有冇事既時候 ...
講到尾咪就係因為自己利益受損先毫無道理咁要求政府出黑色警示,其實你有冇check 過全世界邊個國家出咗呀?點解香港要因為你一個人同全世界做唔同嘅嘢呢?

首頁

尾頁

跳至