婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同C6新婚只有半年, 但之前已經拍左年十年拖, 以前拍拖個時, 過時過節C6 啲親戚都會講笑問我地幾時結婚生個孫比99玩下,
個時99既反應就話, 下! 唔駛啦, 咁後生, 唔駛咁早啦(個時我仲未到3字頭)
結左婚之後就成日係度話, 都唔知點解我咁耐都未有小朋友,
大佬結左婚幾耐呀, 半年之麻, 呢[size=18.018px]啲野唔係話有就有, 同埋我想順其自然,
我都想過下二人世界先(我依家先31), 佢就成日係度掛住係咀邊話我仲未有, 仲未有!
聽到都覺得好煩。前排99去左澳洲探個C6家姐, 無啦啦有一晚打比我C6同佢facetime,
個時我沖緊涼, 一沖完出來已經聽到99係度問我C6有好消息未,
C6就係度話呢[size=18.018px]啲野慢慢來, 急都急唔切(個時C6個Ipad影唔到我既),
之後我99就話, 佢沖完涼未呀,
沖完涼就出來叫你家姐教下佢點生仔啦 (C6家姐已有2仔1女),
我聽到真係勁反感囉, 當時有我62, C6家姐老公, 仲有其他澳洲親戚都係度,
佢仲咁大聲係度講埋呢[size=18.018px]啲咁既野, 我即時返房拍埋門,
我C6都心知不妙話我沖完涼就返左入房訓就收線, 成日都講生仔生仔生仔,
唔通娶個新抱返來就做生仔機器? 嬲嬲地真係唔生添!

子爵府

我奶奶都講咗幾年。我當佢唱歌。後尾我老公話佢聽唔生。就無在講啦。

水晶宮

係就係煩D,但老人家想抱孫都係正常事.
你同你C6夾一夾口供,由你C6同99講,話佢決定唔要BB,你就扮到你都想要,但C6唔想.咁你99以後咪淨係煩你C6,唔會煩你囉.

大宅

TiffChan 發表於 15-9-23 15:38
我奶奶都講咗幾年。我當佢唱歌。後尾我老公話佢聽唔生。就無在講啦。
我覺得如果話唔生會係死罪囉...

民房

回覆:99真係好煩, 純呻

叫佢自己生番個細佬妹俾你老公囉,佢咁想生,話唔定生到呢

用佢驚人既念力,係老爺辛苦啲姐

carandvic    發表於 15-9-23 15:43

大宅

方方媽媽 發表於 15-9-23 15:39
係就係煩D,但老人家想抱孫都係正常事.
你同你C6夾一夾口供,由你C6同99講,話佢決定唔要BB,你就扮到你都想要, ...
我C6勁鐘意小朋友, 佢點會扮到唔想要....Btw我都唔記得講, 佢臨飛之前係度話我如果再無就叫我早點睇醫生,
聽到時真係好想講粗口!

大宅

得一就想二, 唔理點99都會有野講

子爵府

回覆 carandvic 的帖子

你老公可以同佢阿媽傾下,話未想生住。遲d先。或者過多一兩年先。等佢知道催都冇用。

民房

回覆:carandvic 的帖子

太過份了

大宅

你算好啦,我99成日問我哋幾時追多個,當我CK到有咗果日,專登打電話來話,你哋自己要追多個既,你哋自搞定,我唔會幚你凑!其實我都冇諗過俾佢凑啊。

水晶宮

carandvic 發表於 15-9-23 15:43
我C6勁鐘意小朋友, 佢點會扮到唔想要....Btw我都唔記得講, 佢臨飛之前係度話我如果再無就叫我早點睇醫生,
...
仲有兩個方法:
1. 話自己已睇醫生,無得生架啦.叫C6包2奶啦
2. 話自己已做左body check,醫生話你好健康,隨時都可以受孕,但點解咁耐仲未有?一定唔關你事囉

以上兩個方案,要配合兩個表情

大宅

方方媽媽 發表於 15-9-23 16:38
仲有兩個方法:
1. 話自己已睇醫生,無得生架啦.叫C6包2奶啦
2. 話自己已做左body check,醫生話你好健 ...
我都唔明, 無得生就一定係個女既問題!

大宅

tinklewqt 發表於 15-9-23 16:16
你算好啦,我99成日問我哋幾時追多個,當我CK到有咗果日,專登打電話來話,你哋自己要追多個既,你哋自搞定 ...
你都好丫, 有一個可以塞住佢把口先!佢地覺得生仔好易, 禁個制B一聲就彈一個出來

水晶宮

carandvic 發表於 15-9-23 16:42
我都唔明, 無得生就一定係個女既問題!
唔關男女事,而係,你C6係佢個仔,佢點會覺得自己個仔有問題喎.
呢隻死貓,叫你C6食左佢啦.

水晶宮

唔使理佢咁多,順其自然,再煩生佐唔俾佢見

侯爵府

我的育兒心得勳章

送隻雞生蛋公仔比你99啦,同佢講:99,呢隻雞好正架,識生蛋架,一開制就生到無電為止,我預左排電比你架喇!!

公爵府

引用:我同C6新婚只有半年,+但之前已經拍左年十年

原帖由 carandvic 於 15-09-23 發表
我同C6新婚只有半年, 但之前已經拍左年十年拖, 以前拍拖個時, 過時過節C6 啲親戚都會講笑問我地幾時結婚生 ...
我當初又好似你咁,整整下,我真係吾生。

公爵府

慣左就當佢放屁...問99 : 你想出錢定出力呀 ? 樣樣都不出就收聲 !

複式洋房

carandvic 發表於 15-9-23 15:43
...

就算生唔到都唔一定關個女人事,可能係佢個仔唔得呢

侯爵府

回覆:carandvic 的帖子

下次同佢講唔係你唔識生,而係佢個仔問題,將個波射比老公

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

首頁

尾頁

跳至