自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果亞B生日,你地會唔會買蛋糕去學校俾小朋友同其他同學仔一齊舉行小型生日會?

大宅

會買蛋糕(三磅以上)去學校, 全班同學同亞囝慶祝生日, 亞囝好開心.

侯爵府

醒目開學勳章

我呀女學校會有蛋糕 所以唔會再買

侯爵府

醒目開學勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

我覺得你買係你個小朋友開心囉(但好似出風頭咁),一來人地又上緊堂架嗎,要尊重一下人地,同埋人地D小朋友家長又未必會咁做,咁人地小朋友見倒陣間又要求自己家長又係咁,到唔做個小朋友又唔開心,我覺得牽連好大咁,又好影響人地囉,我一定唔會咁做~~~

伯爵府

我阿女以前間幼稚園無生日會ga, 我見d 生日小朋友會帶d gift 送比其他小朋友, 亦有人自己帶cake 同全班share, 多數會係茶點時間一齊食!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

水晶宮

学校讲明唔比甘做...

王國長老

王國長老

我地學校可以.
老師同小朋友都會開開心心慶祝
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我囡間幼兒中心 , 每個月都會開生日會 , 各家長會自備生日蛋糕帶返學校 , 而學校會提供小食 , 每年我囡開生日會 , 我都會買生日蛋糕

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

幼稚園生日會,會買去,小朋友會好開心!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 chloe18媽媽 於 08-7-16 18:38 發表

我個女間學校都係....唔駛買.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我囡囡學校無生日會,所以每個小朋友一到日正生日就會帶cup cake返去同小朋友分享及慶祝帶cup cake好呀!又方便小朋友食 我覺得最好唔使煩到老師要切囉....

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章

我仔個間會睇下個個月有幾多個小朋友生日, 然後睇下家長會唔會搞囉, 我今日問左老師下個月點? 佢都問返我想整野食定買蛋糕... 當然買蛋糕啦, 唔駛煩嘛
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我會睇吓學校d規舉啦,如果學校有生日會,就不會再攞birthday cake回學校; 而如學校不設生日會,我亦更加不會攞cake請小朋友食!因為我不想太高調呀!

禁止訪問

公爵府

我囝讀n1, 學校一早收咗$100幫小朋友開生日會, 所以唔洗買蛋糕, 見到蛋糕個樣都唔差架。

[ 本文章最後由 Honey 於 08-7-17 12:02 編輯 ]
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

好媽媽勳章

我姨甥仔幼稚園生日會有b.cake,所以唔駛買,但係個個家長都可以整啲小食或者帶啲糖果啲去ga,我同家姐就會幫仔仔整啲sushi,salad,三文治,腸仔卷煙肉卷果啲攞返去,佢好開心ga!!
我囡未返學,但我都諗定第時生日會整啲咩帶去喇

大宅

原文章由 christy31400 於 08-7-16 18:46 發表
我覺得你買係你個小朋友開心囉(但好似出風頭咁),一來人地又上緊堂架嗎,要尊重一下人地,同埋人地D小朋友家長又未必會咁做,咁人地小朋友見倒陣間又要求自己家長又係咁,到唔做個小朋友又唔開心,我覺得牽連好大咁,又好影響人地 ...

你講得"arm" ,我都有問亞女,如果有小朋友生日會唔有蛋糕食,佢話無,只有一份禮物,所以今日佢生日,我都係自己買蛋糕同佢夜晚食就算啦。

首頁

尾頁

跳至