懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我last period係8月19日,cycle 30日,照計我應該7周,但我9月22日用CB digital 驗到1-2week,9月30日第一次去見婦產科醫生,照肚乜都見唔到,我當時好驚,醫生只係話子宮厚左,醫生俾左兩個choices我,一係隔兩個星期去再照,一係當日抽血,10月5日再抽血,比較hcg 值。不過醫生話遲排卵,用last period計周數就唔準。要等兩星期實在太煎熬,我當日即抽血,昨日早上再抽血,下午再見醫生,醫生話正常懷孕而有長胎的話,第二個數值會係第一個嘅幾倍,結果我第一個數值係900幾,第二個係6000幾,睇到呢個結果,醫生話應該見到有胎囊,先叫我埋床照,佢話睇胎囊size,最多係4-5wk,所以佢叫我3星期後返去照,到時應該見到心跳,而家佢俾左啲孕媽媽書仔我,叫我返去做下功課先,仲有開左啲葉酸同materna俾我食。

不過一日未見到心跳,我都有點擔心

男爵府

回覆 MrsPerthLiu 的帖子

要俾時間BB 大,佢感受到的,你要俾D信心佢呀﹗
遲排啫,無乜野,我都遲排呀

男爵府

引用:我last period係8月19日,cycle 30日,照計

原帖由 MrsPerthLiu 於 15-10-06 發表
我last period係8月19日,cycle 30日,照計我應該7周,但我9月22日用CB digital 驗到1-2week,9月30日第一 ...
CB DIGOITAL邊度買咖?幾錢呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+MrsPerthLiu+於+15-10-06+發

原帖由 blackcurrant00 於 15-10-06 發表
CB DIGOITAL邊度買咖?幾錢呢?
萬寧屈臣氏果d都有得買

大宅

回覆 blackcurrant00 的帖子

CB 即係clearblue 電子驗孕棒,會顯示周數的
我個醫生話呢隻好敏感,啱啱有都驗到

男爵府

回覆:昨日第二次見醫生,照到胎囊

我試過化學懷孕兩天前再兩天後都係用clearblue驗都顯示為1-2 weeks....

大宅

回覆:coffee2012 的帖子

但係醫生話我個胎囊size應該4-5wk喎

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

BB依家仲細,未照到,唯有等三個禮拜後。呢排要注意休息喇。

大宅

回覆:haha748494 的帖子

而家開始胃頂頂同嘔了

公爵府

回覆:MrsPerthLiu 的帖子

冇諗咁多,俾d時間bb

大宅

回覆:hoganbaby 的帖子

嗯,我會同bb一齊努力

別墅

MrsPerthLiu 發表於 15-10-6 18:23
我last period係8月19日,cycle 30日,照計我應該7周,但我9月22日用CB digital 驗到1-2week,9月30日第一 ...
加油,我同你一樣, last period係8月24日,cycle 30日, 照計我應該7周, 琴日見紅第一次去照, 佢話睇胎囊size,最多係5-6wk,仲未見到心跳, 而家開左安胎藥俾我, 訓床1星期, 10-14日後再去照, 我都好擔心, 但我係無遲排, 所以bb有機會係發育唔到>~<

大宅

回覆:悅C9 的帖子

放鬆啲,加油呀,俾啲信心bb同自己!

別墅

引用:我last+period係8月19日,cycle+30日,照計

原帖由 MrsPerthLiu 於 15-10-06 發表
你見到心跳未呀?

大宅

回覆:Leung1983 的帖子

我下個appointment 係10月26日,所以未知
不過我都好心急,希望一切順利平安!

大宅

引用:Quote:原帖由+MrsPerthLiu+於+15-10-06+發

原帖由 Leung1983 於 15-10-19 發表
你見到心跳未呀?
今日照左,見到閃閃
醫生話係8weeks

大宅

引用:Quote:原帖由+Leung1983+於+15-10-19+發表

原帖由 MrsPerthLiu 於 15-10-26 發表
今日照左,見到閃閃
醫生話係8weeks
恭喜!希望我都順順利利~沾沾你的好孕氣

大宅

回覆:yuenyuen9 的帖子

多謝!祝好孕

別墅

引用:Quote:原帖由+Leung1983+於+15-10-19+發表

原帖由 MrsPerthLiu 於 15-10-26 發表
今日照左,見到閃閃
醫生話係8weeks
恭喜您呀&#128516;

男爵府

回覆:MrsPerthLiu 的帖子

首頁

尾頁

跳至