自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

兒童回港證過咗期,冇護照,聽朝要去內地,今日星期六下午冇得辦證,打去入境署休咗息冇人聽,有咩辦法?thx自己太大意喇

大宅

好媽媽勳章

回覆:兒童回港證過期,明早要去內地

我試過海關好好人話比我過埋今朝,返香港先續過

子爵府

畀面勳章

如經羅湖可以做一次性

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:我試過海關好好人話比我過埋今朝,返香港先

原帖由 5fmy 於 15-10-10 發表
我試過海關好好人話比我過埋今朝,返香港先續過
thanks,咁啱撞正假期冇辦工,只能試吓問職員,唔得就打道回府了,我真無用

wcpcelia    發表於 15-10-10 18:32

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:如經羅湖可以做一次性

原帖由 啫喱黃 於 15-10-10 發表
如經羅湖可以做一次性
佢係回港証過期,而不是回鄉証喎

公爵府

引用:如經羅湖可以做一次性

原帖由 啫喱黃 於 15-10-10 發表
如經羅湖可以做一次性
回鄉證好似得,回港證唔知得唔得…

男爵府

引用:兒童回港證過咗期,冇護照,聽朝要去內地,

原帖由 nsxbobo 於 15-10-10 發表
兒童回港證過咗期,冇護照,聽朝要去內地,今日星期六下午冇得辦證,打去入境署休咗息冇人聽,有咩辦 ...
可以用特區戶照代替回港證。

男爵府

引用:Quote:原帖由+nsxbobo+於+15-10-10+發表兒

原帖由 kt2007 於 15-10-10 發表
可以用特區戶照代替回港證。
Sorry 睇漏左原來你無戶照

珍珠宮

照帶埋舊証去,可能俾次機會你呢!祝好運

大宅

有無特區護照?有的連埋身份證一齊就過到關

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

講真要取消行程。就算入境處俾小朋友過關,澳門果邊都唔會俾過。

男爵府

引用:兒童回港證過咗期,冇護照,聽朝要去內地,

原帖由 nsxbobo 於 15-10-10 發表
兒童回港證過咗期,冇護照,聽朝要去內地,今日星期六下午冇得辦證,打去入境署休咗息冇人聽,有咩辦 ...
我嘅仔都試過,仲要過關先知,不過海關人員好好人,俾我既仔過關,所以不用擔心。

公爵府

引用:Quote:原帖由 nsxbobo 於 15-10-10 發表兒

原帖由 leikick 於 15-10-10 發表
我嘅仔都試過,仲要過關先知,不過海關人員好好人,俾我既仔過關,所以不用擔心。

...
我打定輸數,知道唔啱規矩,不過都會早啲出門試試

公爵府

引用:照帶埋舊証去,可能俾次機會你呢!祝好運

原帖由 olkan 於 15-10-10 發表
照帶埋舊証去,可能俾次機會你呢!祝好運
謝謝妳

禁止訪問

引用:講真要取消行程。就算入境處俾小朋友過關,

公爵府

good luck
姑且試試

公爵府

引用:good luck姑且試試

原帖由 sangria 於 15-10-10 發表
good luck
姑且試試
thanks

大宅

好媽媽勳章

如果真係想去,一個關員唔比,排過第二條隊再試,因為真係有人情比

禁止訪問

子爵府

我家姐囡囡試過,好彩佢有帶出世紙,又遇著個關員好人,比佢過關,你試下博一博啦!

首頁

尾頁

跳至