跳至

首頁

尾頁

民房

各位媽媽,我現在已經是38周幾了。

隨時準備生,想問下你地,如果一般只是見紅,未穿羊水,去醫院的話。我應該是call 999還是call 的,比較好?感覺CALL 999好似比較大件事。

如果是穿羊水,應該是即刻call 999?我是第一胎,無乜經驗,所以請各位媽咪幫手解答下。謝謝

大宅

回覆:baby305 的帖子

兩樣野都可以的士。999係好嚴的。。。

大宅

我指嚴重。。。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

call 的士啦,第一胎唔會咁快生到o架。好多媽媽都會沖埋個靚涼,食飽野先入去生的。之前我frd 就算穿咗羊水都要好多個鐘先生得到。

白車唔會送你去屯醫o架,只會送到就近醫院(即係博愛),不過博愛冇婦產到時又要等佢轉介去屯門,仲浪費時間。

999留番比真正有需要概人用啦。

大宅

回覆:我應該是call 999還是call 的士?各位媽媽,請幫忙。

call的士,如果住元朗打999可能送左去博愛 健康院有講應該直接去醫院產房

大宅

回覆:我應該是call 999還是call 的士?各位媽媽,請幫忙。

第一胎多數冇咁快出世,見紅你可以沖涼洗頭先,然後Call的士入院。記住食的嘢先,因為生B要出好多力,入咗產房就唔可以食嘢。

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

可以就call的士,但的士好多唔做大肚婆
Call唔到就打999啦
我有朋友自己座巴士去

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

的士,住元朗?999 只去博愛

大宅

第一胎?我第一胎晏晝見紅,跟住我洗bb衫、沖涼、食埋晚飯,過左夜晚12點先搭輕鐵去屯門醫院.....

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

穿羊水要即刻入院唔好沖涼,第一胎唔一定好遲先生得,個個人不同,我大约6個鐘生左

大宅

Call的~我第一胎陣痛先就沖涼食埋野先去~第二胎半夜穿水~墊好孕婦m巾就去搭的~驚漏得多就攞條毛巾墊住坐就唔怕

大宅

白車一定車你去博愛架
Call的去屯院先會最快去產房

民房

回覆 julieko 的帖子

是啊,我琴日去問的士電話的時候,好多都用鄙視的眼光,都唔想話我知。。心淡。。。

民房

回覆 wumaggie 的帖子

我都想好似你甘可以的話,就自己坐車入去,五使甘麻煩。

民房

回覆 Potato_K 的帖子

甘都好快,多謝建議,如果是穿羊水,要即刻去醫院。。

民房

各位,我以前未試過call的,通常都是系街截的士,琴日去問過的士站的死機大佬,但態度好似好鄙視我,都唔想搭大肚婆甘。

想問下你地知無知咩的士電話可以call?上網查,好多個,唔知邊個,我住天水圍的。謝謝

珍珠宮

baby305 發表於 15-10-29 11:36
各位,我以前未試過call的,通常都是系街截的士,琴日去問過的士站的死機大佬,但態度好似好鄙視我,都唔想 ...
我生囡囡果陣仲要出廣華, CALL車時叫我老公CALL, 唔到黎到佢夠膽話唔車大肚婆咩!
不過幾次都係要打回頭(係屋企痛得好規律, 一去到醫院就慢返落黎.....), 最後都係要夠期入院催生(因為有妊糖尿, 所以醫生一早比定紙仔我, 叫我40周果日入院住一晚, 第2朝催生), 果次我就搭巴士啦~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

我果時都搭的士由元朗去屯門醫院,十五分鐘左右去到,一上車同的士司機講話你準備生得,佢地識得用最快既時間送你去醫院

大宅

有朋友揸的士, 可以搵定朋友到時幫手, 如冇既話, 叫老公截的士, 你企埋一邊, 老公截到車你先好行出來, 費事的士佬"扮睇你唔到"

大宅

我試過幾次call gogo van由元朗去屯門醫院。不過當然唔係三更半夜啦。

首頁

尾頁

跳至