跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問呀b6個月去健康院幾重呀?
我上次4個月都仲係除埋片片磅
今次要唔要除呀?

男爵府

今次去唔使除片喎,
不過都係得6.8k

伯爵府

我記得以前次次都剝光豬先磅

原文章由 bb409 於 08-8-9 23:52 發表
今次去唔使除片喎,
不過都係得6.8k

伯爵府

醒目開學勳章

除片??? 兩個月大已經可以包乾片磅喎.... 唔通間間健康院唔同. 6個月有8.6kg

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

今次去唔使除片, 有7.76kgs

大宅

係囉... 2個月大巳經可以包乾淨片磅架啦喎....
我阿b就8.13kg...

別墅

我去果間健康院就一定要除片片的,我亞女下星期先番去打針,希望佢keep住個重量啦!

因為最近亞女唔肯飲奶,之前未試過的

男爵府

我聽日去磅, 好緊張呀
一次打2支針

ai...我真係想轉健康院, 紅磡真係好似冇人地咁文明

伯爵府

醒目開學勳章

紅磡咩環境?
原文章由 orange_connie 於 08-8-11 22:31 發表
我聽日去磅, 好緊張呀
一次打2支針
ai...我真係想轉健康院, 紅磡真係好似冇人地咁文明

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

紅磡果度好舊, 又好細唔夠位坐, d 人又泊晒 bb 車響走廊.... 可能全場得自己一個係香港人.

不過我又覺得 d 大陸人算 ok 丫, 至少唔係太嘈又唔係太污糟, d 姑娘都幾好傾. 只係1號房個兒科醫生講野超快, 少少寸咁.

大宅

hi bosch:
我都係去紅磡架! 絕對同意你講法! 我次次去都要企係走廊等. 人太多了...真係好多大陸人.

orange_connie:
我想問你打邊兩支針呢?

原文章由 bosch 於 08-8-11 23:50 發表
紅磡果度好舊, 又好細唔夠位坐, d 人又泊晒 bb 車響走廊.... 可能全場得自己一個係香港人.

不過我又覺得 d 大陸人算 ok 丫, 至少唔係太嘈又唔係太污糟, d 姑娘都幾好傾. 只係1號房個兒科醫生講野超快, 少少寸咁. ...

複式洋房

我bb有8.14kg, 又無度頭圍及長度

大宅

不過我又覺得 d 大陸人算 ok 丫, 至少唔係太嘈又唔係太污糟, d 姑娘都幾好傾. 只係1號房個兒科醫生講野超快, 少少寸咁. ...

我都係去紅磡架~
絕對同意妳既講法!
不過佢地D姑娘都幾細心同肯分享...
只係要上三樓, 好高, 次次去都要行上去, 好攰!

男爵府

干炎同4合1lor
不過我就係覺得d nurse唔得wor
我new born嗰次去嗰個呀b小左0.0xkg又話我餓死個仔, d奶粉名又唔識串, 好大陸wor
又多大陸人, 又多南亞人唔係歧視, 不過習慣始終唔同lor
同埋攞藥去藥房要同下面診所d人一齊排, 我一個人帶住呀b, 我都有dd驚lor, 一陣lai野點算呀

伯爵府

醒目開學勳章

我通常放低藥單先, 係門口等到咁上下先入返去攞藥. 門診太多大人病, 我一定唔帶bb係果到等囉
marbomama, 6個月大係健康院係要打兩支針架, 左右脾各打一支.
crazyfat, 我果間都冇度到頭圍同身長:;pppp:
原文章由 orange_connie 於 08-8-12 10:10 發表
干炎同4合1lor
不過我就係覺得d nurse唔得wor
我new born嗰次去嗰個呀b小左0.0xkg又話我餓死個仔, d奶粉名又唔識串, 好大陸wor
又多大陸人, 又多南亞人唔係歧視, 不過習慣始終唔同lor
同埋攞藥去藥房要同下面診所d人 ...

大宅

我bb有8.6kg, 又無度頭圍及長度!

洋房

上wk磅完有8.22kg, 姑娘話係中碼b

捷豬2008年2月1日出世,重3.39kg,係媽咪心肝寶貝!

大宅

我小b7.85kg, 姑娘話係中碼偏大wor....咁你8.22kg 應該係大碼wor...其實係參考bb本身生長曲線定係有個標準gei lei....小b生長曲線差唔多去到90嗰條
原文章由 birdbird123 於 08-8-12 13:06 發表
上wk磅完有8.22kg, 姑娘話係中碼b

大宅

我諗無一間健康院多大陸人得過粉嶺... 因為上水同粉嶺都o係粉嶺睇的.... 入面好多好多都講國語... 個女人講我都諒解... 但係連爸爸同小朋友都係講國語.... 真係超級多囉... 粉嶺好多時d櫈比人整到濕左... o係出面大大聲講野... 餵仔餵到隻左腳叉左上隔離櫈... 乜都有....

男爵府

不如分享下我just去完健康院(紅磡)啦
1) 除片磅
2) 呀姑娘有比個玩具呀b睇佢攞唔攞, 不過呀b未攞到佢就攞走左啦
3) 問呀b食粥粥未, 叫我唔好比旦白同牛bb食
4) 打針
5) 攞藥
6) bye bye

點解好似同大家差咁遠嘅?????

首頁

尾頁

跳至